Ahojte,
viem, ze podobnych diskusii na temu detska kolika alebo ako sa babatko nemoze vykakat je tu niekolko.. ja mam vsak iny problem. Nasa malinka (3-mesacna) nema ziadne bolesti bruska, ale dnes je to uz 9.den co nekakala. Je plne dojcena, a od pediatricky viem, ze dojcene deti nemusia kakat aj cely tyzden.. ale pred tym mavala stolicu pravidelnu ako hodinky kazdy den.. preto je mi to divne. Nechcem cakat az do momentu kedy ju zacne boliet brusko a bude sa mi skrucat od bolesti, preto by som jej najradsej pomohla uz teraz. Vetry ma dobre (az velmi) 😅 Skusili sme uz kvapky espumisan L, feniklovy caj, odvar z rasce aj zo susenych sliviek, cviky, masaze bruska, teple kupele... nic nezabera.
Mate niektora podobnu skusenost? Co zabralo? Kazda rada dobra 🙂 Dakujem
Nič nerieš... Moja malá kakala s pravidelnosťou každé 3 dni, potom nekakala týždeň a teraz kaká aj každý deň.... To, že teraz tak dlho nekakala znamená, že spotrebuje všetko tvoje mliečko... A dojčené deti nemusia kakať aj 2 týždne, takže nezaťažuj jej telíčko zbytočnosťami a rieš to jedine v tom prípade, že to bude trvať viac ako dva týždne.. Teba do toho (kakania) predsa tiež nikto netlačí, keď ti neide.. A nemusíš sa báť, že ju bude bolieť bruško, ak si poprdkáva, tak tam problém určite nebude 😉
dojcene moze nekakat aj 2 tyzdne 🙂 neboj, vykaka sa 🙂 a na teplomer babo moc nezvykaj, lebo sa nebude vediet bez neho vykakat... Ono sa pocet stolic prave v tych prvych par mesiacoch upravuje 🙂 ak je dietatko spokojne, zatial neries 🙂
Aj u nás zaberal iba teplomer,a úspešne 🙂
@lady511 Teplomer do ritky som davala, ale nie kvoli tomuto, ale kvoli tomu, ze v stredu sme boli na ockovani a musela som ju sledovat.. no nezabralo ani to 😒
@1234lubka Paneboze cely mesiac??? Ja sa uz teraz bojim, ze to v nej niekde kvasi 😅 lebo ked si prdne, tak nenormalny smrad..
@januliku
@sharmari
@anuskaaprazko
Pockam teda este 4 dni, a potom zajdem k pediatricke..
@elje myslim ze dovtedy sa ti vykaka 🙂
@elje súhlasím s januliku obe moje deti boli do 6m plne dojčené, prdkali si ale stolicu mali tak raz a týždeň občas mali obdobie keď kakali každý deň, potom len raz za čas ak je malá spokojná netráp sa tým a zbytočne do nej nedávaj lieky a čajíky, moju staršiu napr. z feniklového čaju bolelo bruško
no nasa tiez najprv aj viac krat na den a zrazu 2 tyzdne nic... urcite je ok, ak prdka zapchu nema, lekarka povedala nech pockame a az ked to budu dva tyzdne nech prideme, ak dobre pribera je to ok, ak nepribera malo mliecka si vytaha treba prikladat castejsie...
no a ak su prdiky velmi smradlave nam na to dobre zabrali probiotika pre babatka, ak ste nemali v tom balicku z porodnice tak ich dostat v lekarni ako kvapky, pridavaju sa do mliecka a na lyzicke sa podaju, alebo podla navodu
probiotika su dobre, ak aj nezaberu isto neuskodia, prave naopak 🙂
Teplomer do ritky je zlá rada, mechanicky drazdite konecnik a sliznicu vo vnútri, dieťa sa potom učí kakat len takto, o to dlhšie sa bude učiť kakat normálne-prirodzeným spôsobom, navyše tym, ze kaka samé od seba sa učí používať brusny lis - čím skôr to zvládne o to menej bolesti bruska, zápchy a kolík
myslim ze pokial malu neboli brusko je to normalne.. aspon ze si poprdkava 🙂 my sme na brusko skusali taku klasiku, cvicenie nozickami, masirovanie bruska, caje.. neskor vsak zacala kolika a bolesti.. ale sme nasadili kvapky Coliprev s enzynom laktazy ktore mi odporucila lekarka.. a ako bolesti prisli tak aj odisli 🙂 takze ja by som ti odporucila urcite tie.. drzim palceky 🙂
skus dat drobcekovi nieco na koliku.. nam takto zacala.. ael aspon ze prdka..a plyny jej unikaju.. ja som malej davala na bolave brusko pri kolike kvapky Coliprev. su vyborne ak maju deticky aj problemy s cukrom v mliecku co im moze sposobovat bolest....
dobry vecer mi mame problem ,ze nas syn ma 7 mesiacou papauz slivky a csetko co sa mvoze a v jeho veku plus materske mliecko ale stale sa nevykaka iba z cipkami pre novorodencoch po 8 dnoch cakania ..stolicu ma meku takze to nechapeme ak ma niekdo podobnu skusenost napiste..ps..brusko ma meke a prdka jedna radost
@mattiamatej my mame rovnaky, prosim Vas co vam zabralo?
@allka007 ako sa volaju tie probiotika
Doby deň prosím vás o radu mam mesačného synčeka a dva dni ma hrozne kŕče v brušku večer sme utekali na pohotovosť robím vsedko co sa da masáž bruška cviky z nožičkami dávam ho dole bruškom dala som odvar z rasce aj feniklovy čaj ale kŕče sú stále a neprechádzaju malý nekakak dva dni ale dnes sa vykakal po probiotikach ale stolicu mal zelenú prosím poraďte mi co mam robiť malému dávam UM. Sunar comolex
@elje Viem, že ťa to stresuje, ale pokiaľ ju nebolí bruško a pekne prdká, tak je to ok. Moja kakávala 1x za 7 až 10 dní až do jej 6m (do zavedenia príkrmov). Už si toho vyskúšala dosť a nič nezabralo, takže ešte nepotrebuje, pekne všetko strávi.