Ahojte mamičky. Mala ste niektorá s bábätkom problém, že stagnovalo na váhe? Môj malý bude mať 2 mesiace a za 2 týždne pribral len necelých 200 g a za tento týždeň len 20g. Je dojčený, inak je to spokojné bábo. Veľmi sa bojím čo to môže byť. Dr to nerieši zatiaľ.
@lucinka609 ja som mala, náš aj chudol ale teda spokojný nebol, po prvom týždni čo sme to zistili som začala dokrmovať UM a nejak vo štvrtom mesiaci malého som si nejak zvýšila tvorbu mlieka a bol už len na mm aktuálne má 10 mesiacov a stále kojím 😊
@majamat toto je veľmi dobrá rada a ešte dodám že riadne pocikaných plienok, lebo ja som myslela že je to ok keď mal malý len akoby cvrknuté a veru nebolo
Plienok ma popísaných dosť a riadne. Robila som doma skúšku dojčenia raz mi vypil 90 a raz len 40. Odvtedy som nevazila aby ma to nestresovalo. Ale dám prsnik a ešte mu dám aj odsaté mlieko (ponúknem 100 a vypije tak 50 - 70) potom ako pil z prsnika.
@angeli121212 ano, presne tak, riadne musia byt pocikane.
@lucinka609 ked tak rozmyslam, dokonca aj tie pocikane plienky sa daju vazit. najskor sucha, zapisat, potom pocikana.
tak sa da odsledovat, kolko dieta vycikalo.
@lucinka609 a kedy si to robila? bolo to neikedy v tomto obdobi?
@majamat cika dosť, toho sa nebojím.
@lucinka609 tzam ani nejde o cikanie, ale je toznamka toho,. ze sa dostatocne napapa.
no niekde chyba bude. tak potom je problem vo vazeni.
kde bol vazreny,zakazdym u dr? bol obleceny, ci vyzleceny? bol nejedeny ci nie, suchy, ci pockany?
Dojcis na poziadanie? Ako casto? Budi sa aj v noci?
dcéra... hotová katastrofa...
u nás to bola nakoniec diagn.
@lucinka609 no ak ma dost pocuranych plienok a je dojceny na poziadanie a je spokojny, tak je to divne aby tak malo priberal. Ja som pri 3.citila ze nieco nie je dobre a malo papa, vecer bol nespokojny a chudol co sme boli 2t doma.
Vazili ho dobre? Na tej istej vahe, holeho alebo s rovnakym obleckom...
@euka210 dobre ho vážili. Dr ma tú istú váhu, čo mám ja doma. Pôrodná váha 3900, pekne priberal okolo 250 - 350 g za týždeň. A zrazu taky sek, že tak málo. Momentálne má 5250g. Nerozumiem čo sa deje. (Napísala som hore 2 týždne ale v skutočnosti to bolo 18 dní (200g) a teraz za týždeň 20g. Budem to samozrejme riešiť s dr len som zúfalá a nikde na internete nič nieje, nejaký článok alebo čo 😔 Ďakujem za komentare.
@lucinka609 vždy holeho ho vážili a ja doma tiež
@lucinka609 no doma moze davat vaha ine udaje,a ko u dr, aj ked je rovnaka.
teda jedinem ak to ma soverene, ze obe vahy vazia rovnako. vzdy porovnanie ma prebiehat z udajov an jednej konkretnej vahe.
no je to nezvycajne,a by tak malo proiberal.
My sme to tak mali pri dcére. Kojila som ju na požiadanie, vždy sa sama “odpojila”, ale priberala málinko. Pritom bola spokojná, keby ju nevážime my a dr ani na to neprídem. Ja som si nastavovala budík a kojila som ju častejšie, ako by asi ona sama chcela- tak po cca 2 hodinách, v noci po 3. Aj keď nechcela veľa ale aspoň kúsok si dala… mala som takú teóriu, že ju “rozjem” 😀… Priberala potom na tej spodnej hranici normy, ale keďže bola čulá, prosperovala, tak to nik neriešil. Teraz má 2 roky, zje z nás 4 doma najviac 😀, ale pritom stále váži len čosi cez 10 kg, je proste taká 🙂.
Aj dr mi vtedy povedala, že pokiaľ je tam aspoň nejaký nárast a zároveň na tom bábätku vidieť, že je čulé, živé,… tak by to malo byť ok 🙂
@lucinka609 vahu ma peknu...nenarastol vela do dlzky?...ze na to sla energia? Dojci v klude co najviac dalej a uvidis ako bude dalsi tyzden...moze to byt len prechodne.
@lucinka609 Dojcene nemusi priberat tabulkovo, moze priberat i malicko, moze na vahe i stagnovat, ale nesmie schudnut. Mala som pri dcere skvelu pediatricku, ktora mi vravela, ze mnoho pediatrov ide podla tabuliek, ale tie su robene na "sunarove deti". Ak je dietko prikladane na poziadanie, pije (pocut prehltanie, hybe sa sanka, usi...), je spokojne a ma dost prepisanych plienok, tak by som nestresovala.
@lucinka609 ak mas moznost, odvaz si ho pred dojcenim a po - v tej sitej plienke. aby si vedela, kolko toho vypije.
ma dost pocikanych plienok?