Bábätko nepriberá

sisamichaela
15. okt 2022

Dobrý deň chcem sa vás opýtať mate skúsenosť moja malicka bude mať tento mesiac 6 mesiacov krmila som umelim mliečko nenatal kedze je skôr narodena vážila 4500 asi pred troma dňami som ju vážila prešli sme na nutrilon 1 asi dve dní to papa uz a ma 4270 schudla je to normálne alebo mam počkať trosku ešte ci zmeniť mliečko na iné jej idu aj zúbky teraz čiže nikedy menej papa nikedy viac ako jej chuti kvôli tím zubkam keďže ju tak bolia neviem ci ešte mam dávať nutrilon a počkať trosku ci bude priberať alebo kúpiť iné zatiaľ nevravia od toho chuti jej brusko ju neboli od toho tak ja neviem

deti95060810
15. okt 2022

išla by som k lekárke a nech sa vyjadrí ona - či je nutná zmena mlieka.

sisamichaela
autor
15. okt 2022

@deti95060810 no povedala ked ešte papala nenatal nech dáme nutrilon ale pondelok jej zavolám no zatiaľ to papa len 3 dní tak neviem skúsim ju odvážiť aj zajtra ci bude mat menej ešte alebo viac no dúfam zs priberie

lorin29
15. okt 2022

@sisamichaela koľko ti toho spapa za deň.... Nemala by chudnúť

nika23t
15. okt 2022

@sisamichaela ako 6mesacna váži 4500 g? Tak to by lekárka mala riešiť určite. Aj keď narodená skôr, tak mi táto váha príde strašne nízka... A určite by nemala schudnúť. Už papka aj nejaké prikrmy? Pri UM sa s prikrmom začína skôr, od 5 mesiaca.

darius_a
15. okt 2022

Prikrmovat.

sisamichaela
autor
15. okt 2022

@nika23t áno už prikrmujem výživu polievočku zemiaky pomaličky ale ona sa narodila ako 1 a pol kilova a váha išla pomaličky hore ona malo papala a doktorka povedala ze jej dávať každé dve hodinky papat pretože naraz vipije len 70 lebo ešte maličký žalúdok papa pomaličky ako kedy je hladná nevidno zeby jej niečo bolo ale myslím si ze mozno od zubkov lebo niekedy malo papa keďže ju to boli

lorin29
15. okt 2022

@sisamichaela treba zaradiť hlavne mäso.. Kuracie ale najlepšie morčacie (ak si nedávala ešte teda)

euka210
15. okt 2022

@sisamichaela tak za 3 dni stratit 200g by si asi citila ze je lahsia. Vazis ju na rovnakej vahe?

sisamichaela
autor
16. okt 2022

@euka210 áno stále na tej istej ale ani mne sa to nezdá ze ci bud váha je zla neviem lebo mne sa nezdá zeby schudla ale ze pribrala ked uz ju zoberiem na ruky ta jak si myslím ze je o niečo ťažia ako pred týždňom

sisamichaela
autor
16. okt 2022

@lorin29 ešte som nedávala kvôli tomu lebo doktorka nepovedala ze to môžem dat

euka210
16. okt 2022

@sisamichaela moze to byt kludne ze sa vrti, ci ine...myslim ze babo da vediet ze je hladne...teda neviem ako u predcasniatok, oni mozno maju svoje specifika...ale nas treti novorodenec sa mi to proste nezdalo, vecer plakal, mala som proste pocit, ze malo papa, nepribera...a tak aj u dr.bolo, mal silnu zltacku...nakoniec som dokrmovala trochu UM.

sisamichaela
autor
16. okt 2022

@euka210 ona keď je hladná vypita si aj každé dve hodinky papa a zas na nej vôbec nevidno zeby jej bolo niečo akurát tie zúbky uz 2 deň teploty večer taka zvýšená 37.5 37.7 dávam nurofen čajík ona papa aj pije aj stolicu ma piška no nevidno zeby niečo bolo my sme boli 2 krát u doktorky povedala všetko je v poriadku idu jej zubky môže byť ze stoho nebude až tak papať ale teraz papa pekne svoju dávku vipije málo kedy necha uz ked ju to veľmi bolí jej robili aj CRP a vyšlo negatívne ale možno si musí zvyknúť na to nove mliečko jej to dávali predtým v nemocnici ked sme ešte boli ale to sme do nej tlačiť musela všetko vyzveacala nepribrala ale to preto lebo bola malicka a jej stačilo to mliečko nenatal teraz je už väčšia čiže potrebuje silnejšie mlieko aj povedali zd skôr som už mala zmeniť jej lebo kvôli tomu je taka mala váha lebo to mliečko co pila bolo pre ňu slabé

pracujucazienka
16. okt 2022

@sisamichaela čím sa ja riadiť teplotu znižovať až od 38*C (neviem ako to je u takto predčastne narodených deťoch-môj je len o mesiac)..ak ti môžem poradiť používaj aspoň čiarky,bodky čokoľvek keď píšeš lepšie ti budeme rozumieť ..a dávky mlieka predtým a teraz máš aké?kolko vypilo za den predtým a teraz?

sisamichaela
autor
19. okt 2022

@pracujucazienka no kvôli tomu ,mala nepribrala pretože bol manžel kúpiť nutrilon mliečko a pani ktorá pracuje v lekárni nedala normálny obyčajný ale pre alergikov ale ja som o tom nevedela 4 dní som jej to dávala cítim sa ze som ako matka zlyhala ako som jej to mohla dávať a ona to aj vyvracala ja nepoznám tie mlieka taze som nevedela aké to je a pondelok som bola k v lekárni kúpiť ďalšiu krabicu tam mi dali normálny nutrilon doma som zistila ze to sú úplne iné krabice a co som jej dávala chvála bohu teraz toto mliečko nutrilon uz normálne papa každé 2 hodinky si pýta aj 90 spapa ale dosť zle sa cítim ze ako som jej to mohla dávať ze som nato skôr neprišla ja tie mliečka nepoznám to je moje prvé babetko a som nevedela ze aký je v tom rozdiel vyčítam si to ale som rada ze uz je dobre