Ahojte, je v poriadku keď od piatku dávame bábätku prikrmy a stále nekakalo? Doteraz bolo kojené čiže mi to prišlo normálne keďže čisto kojené deticky nemusia kakať aj 10 dni. Pekne si ale prdi neplače žeby ho bolelo bruško.
@anjelicek26 je jedák takže zjedol vcelku dosť nie len 2-3 lyžičky, dávala som čisto len uvarenu mrkvu+ trošku olivového oleja a dala mu to zapiť trochou dojčenskej vody…
Určite zvýšiť pitný režim, vodičku ideálne alebo sypany čaj.
Vynechaj mrkvu a petržlen. Dávaj take že zemiacik, ruzicky karfiolu a brokolice, určite cuketu a tekvicu.
Nedávaj zatiaľ ryžu.
A odporúčam dať za kávovú lyzicku oleja ak je to bezmäsitý prikrm. Ak Je s maskom tak dávaj vývar kde sa masko varilo
Skús robiť prikrmy viac taký riedky
Tak daj aspon lyzicku jablcka k tej mrkve, vela deti zapeka... kazde dieta reaguje na prikrm inak, mojmu zasa vadil zemiak...
@pribinak
@anjelicek26 a keď nebude kakať naďalej mám mu dať čípok alebo to pripadne riešiť s pediatrom? Vôbec neviem čo v takýchto situáciách keďže máme prvé bábätko, ale zatiaľ je vysmiaty neplače nevyzerá žeby ho niečo trápilo
Tak rektalna rurka by mala stacit myslim, ono sa to pohne, pocvic nozickami, kupel a potom olejicek a masaz bruska, ale pokial sa tvari spokojne, take dramaticke to zatial nebude.
Zatiaľ skúšky cvičiť nožičkami a pomasirovat bruško, dávaj veľa piť
Neviem kto vymyslel túto sprostosť s mrkvou.. mám 37 a mrkva ma stále zapeka.. treba začať cuketa, tekvica, bataty, hrášok.. nie mrkva a zemiak.. áno, mám s tým vlastné zle skúsenosti 😑 malému/malej daj vypiť slivkovu alebo hruškovu šťavu HiPP, dávala som pomer 2 diely vody, 1 diel stavy.. a odporúčam pokračovať vyššie spomenutymi druhmi zeleniny..
A isto kým sa nevykaka mrkvu už nedaj..
Mrkvu, ryžu, banány nedávaj...dobre hovorí tianna slivkovu alebo aj marhulovu šťavu HiPP a pôjde to
Ahoj,
Daj čípok,mohlo ho zapiecť z mrkvy,to už musí ísť von U niektorých bábätiek môže zvyknuť takyto problem pri prechode na tuhu stravu. Odporucam teraz cuketu,kludne aj 4-5 dni,crievka si musia zvyknut na inu stravu,potom tekvicu napriklad. Zaradit mozes aj probiotika infant dophilus napriklad.
Nakoniec sa teraz vykakal sám, ale tiež len tak trošku ale 💩 dosť tuhé a musel tlačiť ako o život, čiže od zajtra už žiadna mrkva a viac vody, ďakujem vám
Tak super 🙂
Pri prikrmoch by malo kakat kazdy den.. "malo" je samozrejme relativne, ale dnes je to treti den, to je nejak dlho... samozrejme ak sa bavime o tom, ze dieta aj nieco zjedlo a nie len olizlo dve-tri lyzicky... moze ho z toho, co ste zvolili, samozrejme zapekat... sleduj si ho...