Mám otázku, mala ma 2 mesiace a pod krkom ako ma faldiky ma krk červený, je to zaparenina? A okolo šušky pri stehnách ma tiež, že sa jej tam tak zosuchala kozmická a natieram jej to stále bepantenom.. poraďte prosím čo na to pomôže.. pod ten krk sa je ťažké dostať🙈.. videla som to, keď bola na brušku a zdvihala trošku hlavičku.
Ďakujem 🙏🏼
Uplny zaklad hygieny je umyvat vsetky kozne zahyby (samozrejme aj genital a ruky), hlavne krk, ale aj pazuchy, za uskami a nasledne dokladne vysusit tieto miesta. Treba dietatu nadvihnut bradu, mierne si ho nadvihnut tak ze podopries dlanou chrbatik a dieta jemne zakloni hlavku, tak sa dobre dostanes ku krku. Odporucam teraz umyvat hypermanganom (jemne ruzovy roztok) a aplikovat napr Imazol krempastu.
Ano zaparenina. Treba vzdy umyt a hlavne poutierat dosucha. Niekedy moze aj mliecko vygrcnut a to tam ostane (tiez mi trvalo kym som na to prisla).
@veeev ahoj, moje ma 2 briadky a ked boli horucavy, tak sa tiez pod briadkou urobilo zacervenane miesto a narusila sa tam koža, neskor aj v zahyboch na slabinach. Pritom sme riadne umyvali a sledovali,len tie miesta sa zle vetraju. Davala som bepanthen,ale pomohol az sudocrem, bo je suchsi.len nechava biely povlak,tak to treba dokladnejsie umyvat. Na poradni mi dr povedala,ze sudocrem na to staci (pokial to samozrejme nie je uz vaznejsi stav)
Teraz pouzivam telove mlieko codexial a to sa mi zda lepsie, lebo nezanechava povlak a aj pazusky su uplne bez zmolkov, pouzivam ho aj na zahyby a zatial ok.
Aj náš to mal pod krkom . Vždy utierať aj cez deň ,umývali sme repikom . Natierali sudokremom (viem, že veľa ľudí je proti sudokremu ) bepanten bol u nás slabý ,vôbec nepomáhal
@anavixy
@maryetta
@janetinka27
@mmirka02 ďakujem vám všetkým za radu.. ☺️🙏🏼 repík som bola ráno už kúpiť. 🙂
Takže repikom umyť a potom natrieť hneď?🙂
@veeev ahoj, ak das repik,tak este osus a potom natri🙂 a treba kazdy den na tie miesta dobre pozerat, opakuje sa to tam. Ked sa koza narusi,zvyknu sa tam robit zmolky koze, ale aj zmolky z oblecenia, mamin vlas atd, ale casom sa to zlepsi, lebo babo sa viac hybe, pripadne viac natahuje krk atd
@janetinka27 áno ma tam aj zmokli kože 🙈
@veeev áno,zaparenina.
Umyť,natret. A nehovori sa šušká,ale genital. Si dospela.