Maminky, nemate skúsenosť s tým, že bábätko ma jedno chodidlo kratšie ako druhé? Naša malá tu nozicku veľmi ohnutu cvičíme stále už ju má takmer rovnú, cvičíme ale už menej nie pri každom prebaľovani.. Ale všimla som si to len toť ze ma to chodidlo cca o 1 cm alebo 0,5 cm menšie :/ poradňa je až 30. 6. A nechcem preto zbytočne volať Dr ale bojím sa dosť teda aby sa vyvyjala správne 😏 malička ma 12 týždňov
@derdia na viem ale vŕta mi to hlavou.. Som taka z toho nervózna akoby som chcela počuť ze je to v poriadku :/
ak ma krivu nozku a rehabilitujete doma casom sa to upravi - nam sa upravila dlzka casom
@kacena4 ďakujem, ano cvičíme snažím sa co najviac ale malička je veľmi aktívna nechcem jej ísť proti sile, respektíve aby ju to nebolelo. Takže ste mali to isté?
@simonkasim neviem ci to iste ale ano rehabitovali sme. ked sa napla posteklila som ju na slape uvolnila sa a pokračovala som 😁
tak rozdiel v dĺžke cca 0,5cm je u detičiek bežný počas celého rastu, raz je trosku dlhšie jedno chodidlo, raz druhe...keď sa ti zdá, že veľký rozdiel tak sa stačí opýtať na tej poradni
@simonkasim my sme tak mali... Aj sme masirovali aj sme mali ortezu ale nepomohlo nič... Lekár nám povedal ze achylovka sa mu aj tak skracuje a už sme 3tyzden po operácii achylovka... Nozka v sadre a za týždeň by nám sadru mali dat dole... Mame 10,5 mesiaca... S takou nozkou sme sa tiež trápili od narodenia tiež som si myslela ze je to dobre ze sa to vyrovnalo ale ortopéd po kontrole zhodnotil že nie... Ale to nemusí byť váš prípad ale pre istotu čím skôr sa o tom porad s ortopedom...
@simonkasim a tiež ma chodidlo o pol čísla kratšie a ortopéd povedal ze to je kvôli tej diagnóze... Inak sa to na živá aj konská noha...
@simonkasim ortopéd ti povie isto že je to polohové ho charakteru... Ze si v brušku na nozke sedela..
@simonkasim aj Tvoja bola KP?
@lussysi och, takže to bude zrejme z toho :( no nič budeme musieť to vyriešiť co najskôr. Chudiatko moje malé ta si prechádza všetkým možným, mam pocit ze každý týždeň niečo nové prichádza také kvapky hentake kvapky a ešte nejaku ortezu keby ma 😏 bože až mi je smutno
@ankare nie nie ona bola pekne otočená veľmi dlho aj išla prirodzene
@simonkasim ale tak to nemusí byť tiež tvoj prípad... Ja len píšem skúsenosť svoju...
@simonkasim netrap sa, u deticiek sa veci daju casom do poriadku, ja som mala ako dieta tiez nozicky nespravne vytocene, na jednej bola diagnoza konska noha a na druhej nieco ine, operovali ma skoro po narodeni, mala som aj sadry. Teraz v dospelosti nemam ziaden problem. Jedna nozka je vzdy dlhsia. Co sa tyka cviceni, dodrzuj vsetko co treba, s prvou dcerkou som cvicila Vojtovku, tiez sme mali obavy, ci ju 'netrapime', ale to vsetko malo zmysel. Ona nosila aj 2 mesiace ortezu, na bedrove klby. Casto to my mamy prezivame viac, lutujeme ich, ale deti su s tym v pohode. To, ze pri cviceni placu, alebo sa im to nepaci, je normalne. To neznamena, ze im ublizujes, len tazko dietatku vysvetlis, ze mu to je prospesne, ked ma par mesiacov.Kazdy fyzioterapeut mi povedal, ze cim skor sa veci riesia, tym lepsie. Vsetko co sa ti nezda, treba riesit s odbornikmi, radsej si vypocut viac nazorov, aj ked zbytocne, ako zanedbat. Drzim ti palce!
@simonkasim @slamoska píše pravdu... Tiež som sa bála ako to bude ako bude zvládať sadru a tak ale úplne v pohode... Vôbec to ani nevníma že to má... Točí sa plazí všetko... A zas riešiť to čím skôr kedy si z toho ani nič nebudú pamätať a pomôže im to...
Ďakujem vám, no budeme to riešiť.. Napíšem vamm co potom Dr povedala. 27. Ideme na kontrolu s kĺbmi tak ho poprosím nech sa pozrie
Ahojte,pridam sa k vam do diskusie..mam dcerku ,takmer 1,5 rocnu s vrodenou deformitou Dk..od narodenia mala lave chodidlo mensie,no ako rastie,rozdiel sa zvacsuje,jednak v dlzke chodidla ,ale uz aj v dlzke celej Dk a tiez aj v hrubke lytka,aj stehna..je to uz velmi badatelne a dalsi problem je,ze ma zatuhnute chodilo a nedokaze v nom sama urobit ziaden pohyb,max.pohne prstami 😔..Bojim sa ako sa to bude vyvijat dalej 😔..
@simonkasim no ci uz pockas alebo nie, tejnozicke to nepomoze... Kludne moze dorast... A inakvela ludi ma roznu dlzku chodidla...aj 0.5 cm rozdiel