Baby, mám syna ktorý vážil pri narodeni 3,8 kg, teraz má presne 11 mesiacov a 10,2 kg. Doktorka hovorí že do roka by mal mať tronajnasobnu pôrodnú váhu. Je to myslené do dovŕšenia prvého roka ? Alebo v priebehu celého roka ? Pýtam sa preto, lebo pediatrička si mysli, že zle priberá. Samozrejme to budeme sledovať, iba sa chcem informovať 🙂
Môj síce vážil pri pôrode len 2,3 kg, ale teraz má rok a 4 mesiace a váži 10,7 kg. Sú aj menšie detičky ako je tvoj malý a pediatri to neriešia, je hlavné, že priberá.
nasa mala ma rok a mesiac a ma 8kg. Zacala lozit v 4 mesiacoch a nestihla priberat. Kazda dr to riesi po svojom a kazde dieta je ine. Ak mu chuti jest, neni malatne a nespokojne vacsinu casu tak podla mna zbytocne obavy.
Nasa priberala strasne malo a pritom krasne papala, doktorka mala doma to iste tak ma do nicoho nenutila. Dodnes je moja taka ze zle aj slona a nepriberie nic
Zje strašne veľa a energie má za troch, takže o apatii a nechutenstve nemôže byť ani reč 😀 možno to je vysvetlenie jeho nepriberania 😀
v dovŕšení roku...na prvé narodeniny by mal mať trojnásoboj váhy...
3,8 * 3 je 11,4 kg...
samozrejme nemusí to byť presne na gramy....
inak má 11 m do roka ešte niečo dobehne a pár dekov bude do ideál. hmotnosti chýbať...
Nerob si z toho ťažkú hlavu...