Bábätko, ktoré málo priberá

vahcaac
14. feb 2023

Baby, mám syna ktorý vážil pri narodeni 3,8 kg, teraz má presne 11 mesiacov a 10,2 kg. Doktorka hovorí že do roka by mal mať tronajnasobnu pôrodnú váhu. Je to myslené do dovŕšenia prvého roka ? Alebo v priebehu celého roka ? Pýtam sa preto, lebo pediatrička si mysli, že zle priberá. Samozrejme to budeme sledovať, iba sa chcem informovať 🙂

deti95060810
14. feb 2023

v dovŕšení roku...na prvé narodeniny by mal mať trojnásoboj váhy...
3,8 * 3 je 11,4 kg...
samozrejme nemusí to byť presne na gramy....
inak má 11 m do roka ešte niečo dobehne a pár dekov bude do ideál. hmotnosti chýbať...
Nerob si z toho ťažkú hlavu...

divokykonik
14. feb 2023

Môj síce vážil pri pôrode len 2,3 kg, ale teraz má rok a 4 mesiace a váži 10,7 kg. Sú aj menšie detičky ako je tvoj malý a pediatri to neriešia, je hlavné, že priberá.

luccija
14. feb 2023

@vahcaac niektoré deti začnú skoro chodiť a vybehaju...nezdá sa mi to taký veľký vahovy rozdiel niekedy zuby a choroba a dieťa schudne aj kilo.
Ty máš pocit, že málo zje, chuti mu?
Tvoj bol väčší, keď sa narodil neviem myslím si, že deti nemusia ísť úplne podľa tabuliek

kitta
14. feb 2023

nasa mala ma rok a mesiac a ma 8kg. Zacala lozit v 4 mesiacoch a nestihla priberat. Kazda dr to riesi po svojom a kazde dieta je ine. Ak mu chuti jest, neni malatne a nespokojne vacsinu casu tak podla mna zbytocne obavy.

pininka1
14. feb 2023

Nasa priberala strasne malo a pritom krasne papala, doktorka mala doma to iste tak ma do nicoho nenutila. Dodnes je moja taka ze zle aj slona a nepriberie nic

vahcaac
autor
14. feb 2023

Zje strašne veľa a energie má za troch, takže o apatii a nechutenstve nemôže byť ani reč 😀 možno to je vysvetlenie jeho nepriberania 😀

vahcaac
autor
14. feb 2023

@kitta koľko mala pri narodeni?

azurova99
14. feb 2023

@vahcaac moja má 11m a 10.6kg, pribrala len asi 300g od poslednej návštevy, ale koži všade nezastaví sa

vahcaac
autor
14. feb 2023

@azurova99 koľko vážila pri narodeni?

azurova99
14. feb 2023

@vahcaac tiež 3.8 ale v nemocnici schudla na 3200 skoro nás nechceli pustiť domov ,nahrala sa plodovej vody nechcela papať

kitta
14. feb 2023

@vahcaac 3440g