Ahojte, chcem sa spytat ake druhy jedla alebo potravin mozu sposobit to ze babätko bude mat vyhadzanú tvar aj krk. Zjedla som trochu orechov a čokolady v kolači a na druhy den pozeram na babätko a malo take cervene bodky po tvari. To asi z toho. ale to teraz pocas celeho dojcenia nemozemm jest cokoladu ani orechy?? Chcem sa spytat čo všetko nemam jesť aby sa nevyhadzalo opät. A za ako dlho to znizne? Vdaka.
@keziah My máme akurát 4 týždne a malý sa mi takto vyhodil, má drobné červené vyrážky po líčkach, bradke a trocha po hlavičke.
Akurát sme volali s pani doktorkou, tak uvidíme čo nám povie, na stravu si dávam pozor, tiež som z toho zúfalá, snáď to rýchlo malému zmizne.
Inak ja mu to umývam len čistou vodičkou, používali ste aj niečo iné? Ďakujeme.
@lienkaam16 zufala nebud, pravdepodobne ako prislo, tak odide 😀 skusenost s mojou pedinou bola taka, ze vyhlasila, ze na vyrazky mam dat mast s kyselinou mliecnou a vycesavat aj na tvari a krku, nedokazala pochopit, ze jej neukazujem seboreu, ale tieto akne 😀 😀
inak nic sme na to nepouzivali, podla mna lepsie nedrazdit kozmetikou. ale samozrejme, ukazte sa aj pediatricke.
pozeram, ze tu je aj tema, ako pozeram, dievcata mali skusenosti, ze babatkam niektore vyrazky hnisali, nam sa toto vobec nedialo: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/poradte-co-na-novorodenecke-akne/
@martina374 moji dojceni synovia tiez reagovali na orechy vyrazkami, najma na lieskovce, vlasaky som radsej ani neskusala. cokolada v malom mnozstve nevadila. ani mandle. skus si to odsledovat.
druha vec je, ze babo stare okolo jedneho mesiaca moze mat tzv. novorodenecke akne, vyzera husty vysyp drobnych cervenych vyrazok na celej hlave, hovori sa, ze dieta sa vtedy cisti a je to reakcia na hormony matky. trva to tusim okolo mesiaca.