Bábätko je plačlivé, budí sa, trhá ním.Čo to naznačuje?

12. sep 2024

Ahojte prosím vás som novopečená mama a neviem čo je môjmu drobcovi. Posledné dni je dosť plačlivé, budí sa zo spánku (nie je to moorov reflex), trhne ním, zrýchli sa dýchanie a rýchlo si dáva rúčky do pusy a začína sať, popri tom plače 🥹 znamená to bruško? Alebo reflux? Neviem si už rady čo to môže byť, v noci skoro vôbec nespíme kvôli tomu a cez deň sa to deje tiež no mám pocit že počas dňa sa to ešte dá sem tam utíšiť, no v noci je to hrozné, keď aj zaspí zobudí sa niekedy do 10 minút, maximalne do hodiny

anjelicek26
12. sep 2024

No u nas toto boli prdy... posuvali sa v brusku a krc, bolest... skus vecer pred spanim davat espumisan.

autor
12. sep 2024

Áno tie dávam 3x denne no neviem či nezaberajú alebo to nebude bruško? 🥲

danielahamar
12. sep 2024

Bruško môže byť aj laktóza, alebo bielkovina.

andreatytler
13. sep 2024

Kolko ma mesiacov? Nemozu to byt zuby?

autor
13. sep 2024

@andreatytler nie, ma necelý mesiac 🥹

danielahamar
13. sep 2024

V 3 mesiacoch už môže mať prvé zúbky😉, takže mozne to je, že ho to omina

lienka_anulienka
13. sep 2024

Nam pomohol Coliprev v kombinácii s espumisanom, espumisan pred každým papanie a coliprev na noc 🙂

monikafialka
13. sep 2024

SAB Simplex kvapky uz moze alebo Baby Calm -ale tam treba pozriet od kolkych mesiacv sa mozu, su aj alternativy k Baby calm len treba poguglit. A zavinovat do ulitky rucicky, to pomaha nasmu tiez velmi velmi.

andreatytler
13. sep 2024

Aha, Tak to asi bude nieco s travenim a jedlom alebo prdy. Tam velmi nic ine nema co byt.
A ako ho upokojis? Deti si davaju ruky do pusy ked su hladne. To zrychlene dychanie zase by so povedala ze je stres ci uz z hladu, alebo bolesti.

maryetta
13. sep 2024

Prve tri mesiace su narocne. Ale skor si myslim ze to budu zastavene vetry. Proste hnusna narazova bolest. Akoby krc.
Neviem ci dojcis alebo umele. Kazdopdne pozor na to ako saje. Pocvicit nozickami. Mozes kolienko zatlacit ku brusku. Potom druhe.
Taktiez kazdemu zaberu ine kvapky. Ja som davala sab simplex. Svagrina vzdy len skusala doslova ktore zaberu. Najlepsie tusim coliprev.
Skusaj aj odgrgnut davat.

beata_k
13. sep 2024

Espumisan aby ucikoval, tak sa uziva pred kazdym dojcenim/UM nie 3x denne. Toto robia matky stale chybu a potom, ze neucinkuje. Ak si dava prsteky do ust,tak moze byt aj od hladu.

autor
13. sep 2024

Kojím, prsník ho stále upokojí no nemôžem ho tam mať nonstop 🥲 stále sa snažím dať aj odgrgnúť no nie vždy sa podarí, rúčky si dáva do pusy lebo mu vtedy pomáha keď začne sať lebo vtedy mi vezme aj cumel niekedy do pusy, inokedy nie. Začnem ten espumisan dávať častejšie, nechcela som ho dávať tak často keďže je ešte malinké ale asi je treba 🥹 ďakujem 🙏