Ahojte, citala som zaujimavy clanok o liecbe autizmu u deti pomocou upravy stravy. V zahranici takto vyliecili desiatky deti, su o tom aj skutocne pribehy na internete. Prikladam aj clanok, napadlo ma, ze by to mohlo pomoct niekomu, kto ma v rodine takto postihnute dieta.
http://topnazdravie.sk/sokujuce-autismus-sa-da-...
@lenus_m tato kniha je prelozena do slovenciny uz niekolko dobrych par rokov, takze o gaps diete uz vedia aj slovenski lekari ci odbornici. Nechcem polemizovat, ci pomaha alebo nepomaha (som nachylna verit, ze pomoct moze ale ci aj vyliecit...), ale tieto info su uz aj tu na slovensku ;)
Autizmus sa "vyliecit" neda. GAPS moze u niektorych deti upravit prejavy, na ine zas nema vplyv. Clanok je nedoveryhodny zdroj, diagnostikovat autizmus u 1 rocneho dietata je nezmysel.
ja len tak pre zaujimavost ak by to niekomu mohlo pomoct... ja verim v to, ze strava dokaze toho vela upravit, detoxikaciou som si sama sebe pomohla z nevyliecitelnej choroby tak viem o com hovorim... Clovek tym nikdy nic nestrati ked sa o nieco pokusi
Vynikajúci článok o strave ovplyvňujúcej autizmus. Zo skúsenosti vieme potvrdiť, že odstránenie lepku, ale aj kazeínu, sóje a rafinovaného cukru, robí zázraky. Synove skóre ATEC v priebehu roka kleslo z 90 na 36 bodov a bol rediagnostikovaný z detského autizmu s mentálnou retardáciou na detský autizmus. Dnes je jeho skóre ATEC okolo 15 a stále sa znižuje.
Špecificky o strave venovanej rodičom autistickej komunity, píšeme s manželom na https://rieseniapreautizmus.sk/strava/. Mimochodom, je tam aj veľká štúdia, kde tisícky rodičov potvrdili zlepšenie stavu svojich detí po úprave rozličných typov diét napr.:
- odstránenie cukru, zlepšenie u 52% detí,
- odstránenie pšenice, zlepšenie u 55% detí,
- odstránenie gluténu a kazeínu, zlepšenie u 69% detí,
- špecifická nízkosacharidová diéta, zlepšenie u 71% detí
…a mnoho ďalších diét.
Všetko je potvrdené takmer 7 tisíckami rodičov autistických detí. Neviem, aký je na to váš názor, ale my tomu hovoríme objektívnosť výsledkov – štatistiky sú postavené na osobných skúsenostiach tisícov rodičov a nie na vyjadrení jedného alebo dvoch ľudí.
Boze to je zas aka hlupost...