Ahojte. Bol vášmu dieťaťu v skorom veku diagnostikovaný autizmus a nakoniec v neskoršom veku sa to nepotvrdilo? Ďakujem
To by muselo mať dieťa príliš skoro všetky oslabenia v komunikácii, zdieľaní či sociálnej oblasti a veľa autistickych čŕt, vtedy asi dieťatko ozaj musí vyzerať už na prvý pohľad nie v poriadku inak ani pán Boh nevie aká príroda je silná
@drobec02 nechce sa jej rozprávať,občas mňam ,daj keď niečo chce a ešte si rozpráva slabiky da,LA,na a tak ...keď sa teší ,nadskakuje a trepe s ručičkami ,je pravda ,že nezdieľa nejakú radosť keď sa jej niečo podarí...inak je veľmi šikovná,pekne sa sama napapka,rozumie čo od nej chceme aj keď niekedy ignoruje (rozumie,čomu chce rozumieť )...ideme von ,ideme pre syna do školy,hneď rozumie a ide pri dvere...je veselá ,usmievavá ,rada sa jaší ..na prvý pohľad nie je nič vidieť ..popravde ,ostali sme zaskočení tou diagnózou
Nášmu bol autizmus diagnostikovaný v rovnakom veku, aj sa potvrdil ale náš mal toľko auti čŕt, že nebolo o čom ...2,5 roka je ešte malý vek na diagnostiku, väčšinou to ešte v tomto veku neuzatvaraju ako diagnózu...preco ste vlastne boli na diagnostike keď máš pocit, že je ok? Kto ju diagnostikoval? Psychológ, psychiater, neurológ?....treba s ňou pracovať, ešte je vo vývoji, všetko môže byť nakoniec inak, aj to sa stáva...môže mať len nejaké autisticke črty, ktoré časom vymiznú
@hopeja ďakujem veľmi pekne za odpoveď ☺️ no najprv sme boli u logopedičky ,išli sme tam vlastne kvôli tomu ,že sa jej nechce rozprávať a že počúva len to ,čo chce počuť...a ona nás poslala k psychologičke,lebo videla na nej príznaky autizmu...myslím to nadskakovanie,trepanie s ručičkami ,nepočúvala čo jej hovorila ...a boli sme u p.Janosikovej čo sa teda tomu venuje dlhé roky a povedala ,že to bude porucha autistického spektra,ale že je inak veľmi šikovná ..tak asi sa ona nemýli,že ? Len som si proste myslela ,že to má horšie prejavy ,ako má naša dcérka .. samozrejme viem ,že sú všelijaké stupne autizmu ...no uvidíme ako to pôjde ,snáď bude pekne napredovať ... aké mal prosím prejavy tvoj synček ?
Jánošíkova je odborníčka, väčšinou sa nemýli, ale musíš byť pozitívna, super že ju pochválila, je možné že nejaké auti prejavy tam budú, ale pokiaľ s ňou budete pracovať môžte veľa dosiahnuť...autizmus je v tomto odlišný od iných diagnóz, každé dieťa je iné a sú aj deti na ktorých to až tak nevidieť....my sme iný prípad, my sme už od cca 1,5 roku vedeli že je iný (prestal rozprávať, reagovať na oslovenie, zmizol očný kontakt, nevedel sa hrať, radovať, bol plačlivý, zlostny, zle spával a kopec iných veci), pre nás bola diagnostika len potvrdenie toho čo sme už vedeli....ešte ma napadlo, máme v rodine dievčatko čo tiež poskakovalo a trepala ručičkami veľmi dlho a nikdy ako autistka diagnostikovaná nebola, je šikovná, v škole jej to ide, keď niekedy sledujem jej prejavy, napadne ma že možno tam nieco je, ale ak aj je, dokazuje že s tým vie žiť...,popracovala by som u vás na tej reči, dobrý klinicky logoped, skúsiť napr. ABBA terapie a pod.
Preto sa diagnoza nezvykne tak rychlo uzatvorit, zvycajne po case je prehodnotenie. Lebo sa to moze este rozne vyfarbit. Plus je to spektrum, Takze to nemusi byt nejak typicke