Autistické centrum Andreas

zuzana7891
10. dec 2014

Ahojte,je tu niekto kto bol s dietatom v Autistickom centre Andreas?My by sme tam mali ist so synom a zaujimaju ma dojmy a reakcie s tohto centra.Ked uz tam mam platit tak ci sa to aj vyplati.

andrejka1974
10. dec 2014

@zuzana7891 urcite sa oplati, kazda rada je velmi dobra, moja dcerka ma detsky autizmus a dnes sme boli aj na prvej terapii, pomahaju velmi, aspon mi ukazu kadial sa mam uberat 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzana7891
autor
11. dec 2014

Super,este nemam termin ale dakujem 🙂 Kazda rada dobra,uz s nim naozaj neviem niekedy co robit.a cely cas ste boli s nou alebo individualne s vami aj s dcerkou?

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana7891
autor
11. dec 2014

@tanapeta ano na tej adrese to je.Moj uz je prvak takze skolka mi nepomoze a navyse niesme s BA takze ani tak by sa nedalo.Ale aj za rady cos nim budem vdacna.V tych menach sa neorientujem,ale nasla som este aj nejaku Poradnu F84 alebo tak dako,a tam tiez vraj robia diagnostiku.Musim si to obvolat a uvidim.Ale niekam s nim urcite pojdem.Dakujem 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pencil
11. dec 2014

@zuzana7891 ak uz je skolak mozete skusit aj CENADu venuju sa hlavne skolakom: http://www.centrumnadania.sk/ drzim palce, no vsade sa plati, vsetko toto spominane su sukromne centra a sukromne poradne. Ale zas su ozaj dobri.

A mate podozrenie na co? AS? VFA?...

zuzana7891
autor
11. dec 2014

@pencil na Andreas centrum nam dala kontakt psychologicka.Potrebujeme ho dat zdiagnostikovat pretoze mame podozrenie na Aspergerov syndrom.Tak asi uz je jedno ci sa plati ci nie,hlavne aby sme mu uz nejako vedely pomoct. 🙂

pencil
11. dec 2014

@zuzana7891 jasne, no ak potrebujete diagnozu, tu moze dat len klinicky psycholog, alebo psychiater. Andreas vam moze hodne pomoct, ako k malemu pristupovat, ako riesit problemy, ako zvladat situacie, ktore su narocne a pod. Ale ak potrebujete diagnozu aj na dalsie ucely ako uprava rezimu v skole, individualny vzdelavaci plan, ulavy z vyucovania, preukaz ZTP, ci prispevky na benzin, pomocky a pod. urcite budete potrebovat oficialnu diagnozu od psychiatra, resp. klinickeho psychologa a toho v Andreasi nemaju.

katuss79
11. dec 2014

ahoj, hlavne sa priprav na dlhe cakacie lehoty na vysetrenie. My sme sa objednavali v septembri a stale nemame termin. Sme v "poradovniku"...predpokladany termin december-januar.

zuzana7891
autor
11. dec 2014

@pencil no syn chodi k psychiatricke,a chodime do Poradenskeho centra kde nam s nim pomaha psychologicka.Do tohoto Andreasa nas posiela prave ona.Ze tam urcia ci ma alebo nema asperger.
@katuss79 no aj na internete som tusim citala ze sa dlho caka ale tak vyskusam a uvidim.Sa mi blizi termin porodu takze to asi aj trocha uvitam 😀 Ja si s nim doma dokazem poradit,len ucitelka v skole je bezradna chuda. 🙂

reluska
11. dec 2014

nám tam aspergera potvrdili, čakali sme na termín 3 mes. ale to bolo 6r. späť

vintage_lady
12. dec 2014

Ahojte, aj my čakáme na poradovnik, máme podozrenie na Aspergerov syndróm. Ak sú tu maminky detičiek s AS rada sa porozprávam, a uvítam aj rady. 😊 Ďakujem.