Autista - záchvat

10. nov 2021

Prosím ako sa správať keď ma autista záchvat? Čo robiť a čoho sa vyvarovať? Rada sa objíma a aj tak jej povedali ze je autistka. No má aj iné príznaky autizmu. Autisti nemajú radi dotyky sú teda vynjmky?

pribinak
10. nov 2021

Tých symptomov (znakov autizmu) je viac, nie každé dieťa musí mat všetky.

bosorka2302
10. nov 2021

ak ma zachvat tak uz len davat pozor aby si neublizila a same to musi odozniet. dolezite je predchadzat zachvatom. Zalezi ci ma len aspergera alebo vysokofunkcny autizmus...pracujem s autistami uz dost rokov, kazde dieta je ine, na kazdeho plati nieco ine

autor
10. nov 2021

@bosorka2302 a vieš mi teda povedať co to presne je, keď vypisem co robí a co robila v detstve? Ale radšej do správy.

bosorka2302
10. nov 2021

no ved ten co jej stanovil diagnozu autizmus tak musel povedat aj formu a zalezi aj od veku dietata

bosorka2302
10. nov 2021

ano kludne mozes napisat sukromnu spravu

janapeterjana
10. nov 2021

Tu na MK je skupinka Autizmus, tam ti určite maminy povedia.

deti95060810
10. nov 2021

na facebook sú dve skupiny... pridaj sa k ním, dosť sú životaschopné...
lieky nemáte? možno by pomohol aj magnézium - len treba uživať dlhšiu dobu

kiki68
10. nov 2021

Je to rozne a mozu mat radi dotyky. To nie je nejake pravidlo. Hlavne pri zachvate odstranit rusive vnemy ( zvuky, hluk, prilisne svetlo) a potom ukludnit tym, co najlepsie zabera. Ci uz objatie, ci stimulacna hracka na ukludnenie, oblubeny ritual, domace zvieratko, kazdy musi najst to svoje.

andrejka1974
10. nov 2021

Kludne pis ja mam autistku nam na amoky pomohli az lieky a odvtedy je vymenena spokojna usmiata urehotana a miluje sa mojkat

janulla1
10. nov 2021

@andrejka1974 môžem sa opýtať aké? Syn je akurát tak spavy, ale amoky aj keď nie v takej miere ale predsa, ďakujem

andrejka1974
11. nov 2021

@janulla1 moja berie rispen 2x 1/4denne a amoky hadzanie sa o zem, nicenie oblecenia hoci to robi uz aj zo srandy, hryzenie seba druhych buchanie si hlavy o zem staly vreskot jacanie pistanie od rana do vecera

janulla1
11. nov 2021

@andrejka1974 ďakujem za odpoveď, aj my sme ho mali teraz mu zmenila lieky a je veľmi spavy