Syncek ma 1 rok a uz 3 mesiace ma virazky po telicku nepraska mu to a ani nic take ako volaktore pisu, ze vraj to je zo stravi uz som stoho zufala pretoze neviem co mu mam dat papat aby sa nevihadzal ,kozna nam povedala ze nic mliecne ani bobkovy list , vegetu , nic kisle ziadne sladkosti ,,samozrejme ze to som nedala len mliecne a bob.list a vegetu to som dala na kolko som nevedela... co ste davali papat detickam ked maly atop.exem?a do kedy taka strava musi byt? da sa stoho viliecit?ledva mi volaco zje a teraz ked ho obmedzim tak duplovane , ovocie mi nezje teda jablko a banan to nechce ani vidiet, ake ovocie moze?
zatial suchy take cervene virazky su to potom ked miznu sa zmensia ale ked sa spoti tak sa cely vihadze , no neviem ci je to exem nie som si ista , neviem co mu skodi dnes som mu dala ryzu a maso mrkvou a uz je vihadzany na stehna , kozna nam dala zarabanu masticku ... a ten vivar s vlociek to mu mam ako pripravit? Vam ako zistily ze mate alergiu na jablko? ta alergia aj pominie ci nie?
Ja som si sama odsledovala, ze po tom je hrozne vyhadzany. Tiez ked sa spoti teraz to ma riadne. A to uz mame pod kontrolov. Pot je svina aj mne to strasne vytahuje. Vlockovy vyvar... do 7dcl rozvarit 5 lyzic vlociek a vyvar naliat do kupela. Potom ho riadne vynatieram indulonou modrou a pekne mu to vzdy pomoze.
Este ma napadlo zo zeleniny je velky alergen zeler. Vravi sa, ze vsetka korenova zelenina. Ale okrem zeleru pouzivam vsetko bez problemu. Mlieko davate niake? Ja striedam profuturu nutrilon a zlte rajo mlieko. A dva krat do tyzdna kozie. Suchy ekzem mame tiez. A mame tiez rok a tri mesiace. A este tropicke ovocie sa nesmie, agresivne koreniny a pod.
@kvetinka0099 este dopoviem... ja sama mam ekzem od 10m a vzdy cakali a tvrdily ze s toho vyrastiem a prd... stale to mam. Ide to len zmiernit dietou... ale moze sa stat, ze dieta s toho vyrastie
@kvetinka0099 nám robí zle mrkva.musíš TO odsledovat sama.postupne pridávať nové vecido jedálnička
@miinka3333 je to velmi tazke to rozpoznat ked je kazdy den vihadzany :( od dneskajsku mame dietu tak uvidime ze ci to pomoze , hadam stoho virastie ,lebo ked si mam predctavit ze ked bude starsi a bude vidiet detom sladkost alebo nieco take co nebude moct papat tak mi je do placu.... ten exem sa roby len v tedy ked zje nieco na co je alergicky ? ci to bude mat stale? nechapem tomu :(
@salome123 ale ked mrkvu papal od 4 mesiacov a nerobila mu problemi tak by nemal byt ci? jemu sa to zacalo robyt 10 mes...
nase deti z toho vsetky tri vyrastli. ondrejko ma este obcas vyhadzane licka. vyhadzuje sa zo sojovych veci a umelych farbiv. tie sa snazim uplne vylucit. natieram mu tie suche miesta bepanthenom a velmi mu to pomaha. do rana ich ma omnoho lepsie 🙂 . verim, ze aj tvoj z toho vyrastie. drzim palce...
@kvetinka0099 nam sa podobne problemy zacali priblizne v jej 1. roku, okrem ekzemu sa casto aj skrabala. tiez sme nevedeli z coho, lebo skoro stale to mala vyhadzane. velmi nam pomohlo tekute kolostrum, prestala sa skrabat a aj ekzem ustupil a znovu naskocil len ked zjedla nieco co jej skodilo. vdaka tomu sme vedeli presne co jej skodi: mlieko, vajcia, cukor, mrkva, kalerab, sosovica, paradajky, paprika atd. ked sme to vsetko vylucili, koza sa jej dala do uplnehho poriadku. zevraj deti z toho vyrastu, nasa ma uz 3. roky a zatial ziadna zmena. odporuca sa takymto detom davat hylak a probiotika.
namiesto sladkosti davam malej ovocie, "cukriky" si chodi oberat na egresovy krik 🙂 do skolky jej nosim jedlo z domu.
@kvetinka0099 treba ho najskor stabilizovat aby mal ciastucku kozu. A potom zacat skusat pridavat potraviny. Do toho coviete, ze mu nerobi zle, pridavat ine ovocie,zeleninu ktoru napriklad este nemal alebo si nieste ista... alergia sa zvacsa objavy do 4 dni. Pokial sa do toho casu nevyhadze je pravdepodobne, ze ta dana potravina je v poriadku. Preto mrkva je urcitev poriadku. Len zaklad naozaj ho stabilizovat od ekzemu a toto mozte riesit az neskor, lebonaozaj to nemate takto ako zistit...
a prasok sensitive a detske avivaze pouziat. Ja kupem napr. Len v tom vlock. Vyvare ziadne mydla a pod...
@kvetinka0099 a ozaj,my sme zistili, ze jej robi zle aj cierny chlieb, lebo obsahuje rascu...
Skusim ist este alergologicke co mi povie , on je dost viberavi co sa tika jedla on mi nezje bar co a ani ovocie nechce zato sa bojim ze co bude jest ked ho obmedzujem, dufam ze stoho viraste, maslo moze? Dakujem Vam za rady 🙂
@kvetinka0099 moje deti majú obe atópiu od narodenia,mliečne jedia úplne všetko okrem čokoládoveho,a to isté sladkosti,kekse bez čokolády ,piškóty maslové sušienky z ovocia banán ,jablko iné ani nelúbia,zle im robili korenisté jedlá ,varila som im skoro všetko len som nesolila veľmi ani nekorenila....
@kvetinka0099 a maslo môže ,inak mu mali urobiť testy na alergiu na mlieko a nie zakázať všetko mliečne,to je pre deti dôležite a nieje dobré vynechať to úplne...
@lilibili tak to nie je tak úplne pravda... keď sa ti raz vyhadzuje aj zo srvátky v sušienke, aj z masla a jogurtov, tak to proste nemôže papať. Ten môj drobec sa vyčistil, až keď som mu vynechala úplne všetko mliečne zo stravy, aj rožky, ktoré obsahovali srvátku napr... Ale teraz napríklad už môže ovčie jogurty, tak som rada, že aspoň dačo. Zo začiatku ale jednoducho ani maslo ani nič nemohol...
@miinka3333 jamsom z neho vyrastla, mala som ho od 8 rokov fo asi 25. No kozu stale citim suchu, mam akne.... Takze vyrastla ako vyrastla, tazko povedat, pokozka nikdy nebude u mna bez problemov. A najhorsie je, ze moja 6 mesacna dcerka uz ma vysyp. Cele rucicky. :( strasne mi je to luto, ze to podedila no vybojujeme to hadam. Sme na zaciatku, sledujeme comskodi.
@lilibili presne tak. My sme dostali nutrilon ha a uplne bez mlieka. Ja som sa toho strasne zlakla a nedalo mi, kedze jogurty papal od pol roka a je to jeho najoblubenejsie jedlo mu ich nedavat dalej. Okolo 11m som spravila domace pribinaky s tvarohu a tiez pokozka cista. Tak v roku sme presli na profuturu nutrilon. Taktiez bez reakcii. O mesiac som mu zacala davat kozie mlieko a s toho opat po mesiaci sme presli aj na kravske. Vobec ziadny problem s intoleranciou mlieka nemame. A v karte dorazne napisane mliecna dieta. No takze nie je vsetko len o tom zakazat mlieko. Samozrejme su aj deti ktore maju priamo alergiu na susinu ale moj nazor je; ze treba skusit. Nemozme to najdolezitejsie detom vylucit aj ked nevieme aku to bude mat reakciu.
Od dr vzdy dostaneme len rady typu... cokolada korenova zelenina tropicke ovocie mlieko muku vylucit... a potom sa clovek moze zblaznit. Ja vravim. Co napr z ovocia malemu robi zle, rozvarim do predsnidavky, to mi bolo doporucujene, ze tak sa vyplavia alergeny a naozaj tomu malemu to nevadi
atopicky ekzem je velmi blba choroba. S ktorou treba dlho bojovat a skusat pomaly jedla pridavat. Dokonxa co mu robi zle teraz, sa moze za niaku dobu opat zacat po malych mnozstvach zaradzodat a vytarat imunitu. Ja sa tiez na to jablko chystam po roku opat to skusit... ale v jeseni. Niake sezonne slovenske...
@lilibili veď jasné, že to nie je pravidlo, že atopický ekzém = alergia na mlieko. Poznám dievčatko, čo sa vyhadzuje z marhúľ... Ale teda pokiaľ tam je práve táto alergia, tak nemusí stačiť vylúčiť mlieko, ale maslo jesť. Ja som napríklad vyše 2 rokov hľadala, tak radšej napíšem, aby to ľudia brali striktne a zistili to veľmi rýchlo, ako sa naťahovať kvôli nejakému maslu a nezistiť výsledky. A keď sa dieťa vyčistí, tak vtedy sa môže skúsiť to maslo znova dať, a pri tomto teste potom bude istota.
@kvetinka0099 A teda ja som musela malému vylúčiť súčasne: mliečne všetko, lepok, vajcia, banány a mrkvu. Príšerný polrok... Po mesiaci bol vyčistený, ale až za pol rok som skúsila znova lepok, znova vajcia atď, až sme zostali len pri mliečnom. Ostatné už zvláda. No a ešte doplním, že mne sa vyhadzuje aj z vitamínu C, ktorý teraz tiež pchajú všade, takže treba dávať pozor ozaj na všetko...
My sme tiež boli so synom na eliminacke na diéte bez mliečnej.Ešte sme aj chleba piekli. Sú deti na tom horšie. Sú rastlinné mlieka.Dnes má. 10 a mliečne neje nič,nechutí mu to samozrejme, že máme intolerancie.látkovú dnes.Má rád krupicu a v pohode z rastlinného mlieka,.Myslím si,že aj keď Vám niečo nerobí dobré nebudete to jesť.To je predsa najmenej. ☺
@salome123 dobry vecer a tu zeleninu ste odpozorovali vo varenom alebo v surovom stave?
@martina8995 myslím, že vo varenom. Už si to nepamätám.
Mne dr povedal ze sa mam zameravat na sezonne ovocie a zeleninu a podla toho varit. My mame alergiu na jablko a hrusku. Ale len v cerstvom stave. V predsnidavke ok. Mliecne mam uz zavedene od roka. Tiez ok. Ake maste pouzivate? A skusili ste uz zapajat ovsene vlocky a kupat vo vyvare s nich? V akom stave ma ekzem? A hnisavy alebo suchy?