Atopický ekzém u syna

22. sep 2024

Ahojte. Synovi sa robí podľa koznej atopický ekzém. Na zahyboch na rukách a tiež zo zadu na nohách a na rukach z prednej strany. Dostali sme miešanu masť, ako ona pomôže , zmizne to ale o týždeň alebo dva to má zase. Ako sa toho zbaviť na trvalo ? Dakujem

oslo1
22. sep 2024

Zober syna k allergology, nech ho vysetri a zoberie krv na allergens.
Aj syn Mal atopic eczema, a vyska z toho alergia na arasidy.

autor
22. sep 2024

@oslo1 u alergologičky sme boli. Tam mu vyšli len roztoče

gab1sol
22. sep 2024

Zistiť, z čoho to má, či genetické, alebo ako reakcia na niečo, nejaké jedlo…

autor
22. sep 2024

@gab1sol objednám ho teda ešte k alegologicke. Je pravda že sme u nej neboli dlhší čas. Možno sa mu k roztočom niečo aj iné prizdružilo

evkamotka
22. sep 2024

Ja mam atopicky ekzem a to je chronicke. To sa natrvalo len tak neodstráni, len to miernis....roky...cely zivot. Veľmi mi pomahalo kupanie v mori. Akoze fakt velmi.

autor
22. sep 2024

@evkamotka a pravidelne sa ti to v nejakom období vyhodí ? Potom si čo na to dávaš ? Či len od kožnej nejaké maste ? Máš to od malička ..? Hovorí sa že dieťa z toho zvykne vyrásť

evkamotka
22. sep 2024

Mam to od babatka. Az v dospelosti sa mi to zmiernilo, rozumej na vyske. Ale mam to stale. Davam si maste od koznej. Uz mam odsledovane, co mi robí zle a tomu sa vyhybam

gab1sol
22. sep 2024

Keď sa to objavilo u dcéry, tak sa pýtala kožná, či máme v rodine astmatika (svokra je astmatik), či pozorujem zmenu po čokoláde a citrusoch - to boli prvé veci, ktoré riešila… Dcéra mala vtedy necelé dva roky. Neskôr nás poslali aj na alergologiu, ale testy nič nepotvrdili… Bude mať 9 a stále s tým bojujeme - najlepšie jej pôsobí klasická modrá indulona a len mastiť a mastiť. Avšak jej to pravdepodobne prechádza do detskej psoriazy. Z tela jej príznaky zmizli, ale má to vo vlasoch a v okolí očí. Takže s tým len pravidelne bojujeme a dúfame, že z toho ešte vyrastie.

autor
22. sep 2024

@evkamotka ďakujem na info 🙏

autor
22. sep 2024

@gab1sol on je prieduškar. Keď je chorý má sťažené dýchanie. Pravdepodobne to ma z toho. Aj nejaký špeciálny názov povedali nejaký bronchitidialny ekzém alebo čo ..

anketkarka
22. sep 2024

Keď je oslabená imunita, tak sa to zhorší.

autor
22. sep 2024

@anketkarka och 😒 má aj oslabenú imunitu. Ako už je to o čosi lepšie. Tento ekzem som spozorovala len teraz cez leto 1x ..

vakatko
22. sep 2024

Vyše 70% imunity je v črevách. Kožné problémy sú často spôsobené Priepustným črevom, pozri info. Zhoršujú to kyslé potraviny, cukor, čokoláda, rajčiny ... aj stres.

k47
22. sep 2024

U našej to spúšťal kukuričný škrob. Predpokladám, že na alergológii neurobia testy na každú jednu zložku potravy a drogérie, len na tie najbežnejšie. Takže niekedy pomôže len úplne prekopať jedálniček a všetko, čo prichádza do styku s kožou. Ja som vymieňala aj svoju drogériu, a keďže som dojčila, tak aj moja strava bola rovnako obmedzená.
Niekedy to ani nie sú alergie, ale napríklad kvasinky v črevách. Je to veľmi široká téma. Krémy sú len dočasné riešenie. Zistenie spúšťačov trvá prinajlepšom mesiace a môžu sa meniť. No v konečnom dôsledku čo iné nám ostáva...

marianarem
22. sep 2024

No ekzem je loteria, niekto vyrastie, niekto nie. U kazdeho je to aj ine, ine priciny, ine veci zaberaju. Ja ho mam napriklad cely zivot a u mna zabrala nizkohistaminova dieta.

nikpa
22. sep 2024

Treba vyšetrenie na gastro na alergie na potraviny.