Atopický ekzém u detičiek

15. jún 2022

Ahojte mamičky detičiek s atopickým ekzemom,
Chcela by som sa opýtať, čím natierate svojim detičkám ekzém, keď sa im ho podarí rozškriabať a majú na nich také miniatúrne pupienky?
Dcérka mala naposledy ekzém na jeseň, vtedy sme od doktorky dostali Locoid, lenže tam je napísané, že sa nesmie aplikovať na rany... Pre predstavu dávam aj foto. Našťastie toho viac nemá.
Ďakujem za odpovede.

nikpa
15. jún 2022

Ma to poriadne doškrabane, ja som malému zvykla ostrihať nechty úplne na krátko a ešte aj opilnikovat keď sa škrabal. Možno si tu budú myslieť ženy, že mi šibe ale ozaj to pomohlo, vôbec si to toľko nerozrypal s tými opilnikovanymi nechtami. Čo sa týka toho natierania tak ja som zatiaľ nenašla nič účinné. Skúšali sme excipial, bepanthen sensiderm, LA roche posay lipikar baume, zinkovu masť a aj hormonálnu na predpis, tiež kúpele v hypermangane a v ovsenom kúpeli. Ale nič z toho poriadne nepomohlo.

autor
15. jún 2022

@nikpa ďakujem za odpoveď, to si stihla urobiť cez noc 😔

asia83
15. jún 2022

Akoby som svoje ruky videla. Používam Baneocin, na predpis, ale brutálny je. Je to zinok, môže sa natierať aj priamo na rany. Dieťaťu neviem či prepíše, ale ja ho natieram aj deťom, ak majú nejaké rany.

autor
15. jún 2022

@asia83 ďakujem, skúsim sa opýtať 😉

tanyan
15. jún 2022

Na otvorené rany zvyknem dávať Dermo Chlorophyl gél, ale na tomto už bude asi aj ten štípať. Keď bola dcéra menšia, tak celkom dobre reagovala na Cutis Help.
https://www.produktyzkonope.sk/cutishelp-mimi/c...
Majú aj emulziu na umývanie...

chudadka
15. jún 2022

My sme si prežili rok a pol čistého pekla s egzémom a vyskúšali milióny krémov a mastičiek, aj sprcháč, šampón, aj aloe vera... Na rukách nosil malý ponožky, neskôr pančuchy. U nás zabral jedine krém skin cap.

petricka22
15. jún 2022

A neskusala si riesit povod atopickeho ekzemu? Ja osobne s tym skusenosti nemam, ale v rodine ho mame a viem, ze za to moze strava. Kamaratkin syn mal tiez tieto problemy a dr. im nasadila “dietu” a postupne pridavali potraviny a skumali, co mu nesedi. Musela to drzat aj kamoska, lebo ho kojila.

autor
15. jún 2022

@petricka22 na testy ideme až v auguste. Mám pocit, že stále je to iste dookola a raz sa jej to spraví, raz nie...

autor
15. jún 2022

Veľa potravín, co by mohli byť potencionálne alergény jej ani nedávam

loulou02811
15. jún 2022

Tiež som sa tu pýtala asi pred pól rokom to isté čo ty a tiež sme skúšali všetko možné aj nemožné, dokonca ani tu mi nikto neporadil nič účinné, čo by nám pomohlo, až raz keď v robote kolegyni hovorím, že idem s dcérou na kožné s atopickym exémom a ona že a prečo jej nekúpim SKINCAP. Po dvoch týždňoch!!! čo som natierala dva krát denne exém zmizol ale dôležité je to, že aj po vysadení krému sa exém nezačal znovu robiť ako po kortikoidových krémoch. Skincap sme tiež vysádzali postupne, aj keď exém už ustúpil, ešte mesiac po tom sme natierali, najprv iba raz za deň, neskôr každý druhý deň, potom každý tretí, raz za týždeň a máme pokoj do teraz. Už pól roka bez exému 😃

autor
15. jún 2022

@loulou02811 tak to je super, tesim sa s vami 😊

autor
15. jún 2022

@chudadka ďakujem 🙂

autor
15. jún 2022

@tanyan ďakujem 🙂