Dcerka ma 3roky a ma atopicky ekzem. Teraz sa jej zhorsil lebo je aj chora. Prosim Vas mami co vasim detom pomohlo aby sa im ekzem zmensil a neskrabal? Ja som s nou obehala viacerych top detskych koznych ale nic nezabralo. Co sme skusali: lipobase, aderma krem, imazol krem, imazol plus, sudokrem, kyselina mliecna zarobeny krem, rybia pasta, synderman, kupele v hypermangane, la roche atyp kozmetika, eurcerin a typ kozmetika. Kortikoid mala tiez ale to je take ze zalieci z najhorsieho a ako to prestaneme pouzivat je to spat. Prosim co pomohlo Vasim detom? Ma aj dietu. Cez leto zaberala teraz nie. Nemoze kakao orechy jahody maliny citrusy petrzlen a este par veci. Koznym platime aj sukromnym a nic z toho. Dnes v noci sa tak skrabala ze nevedela zaspat. Prosim o pomoc a rady mam ktore nad tymto uspesne vyhrali.Dakujem
Mojmu synovi zaberala len obycajna modra indulona. Co sa tyka stravy, vylucili sme vsetky alergeny a ziaden efekt. Skusila som lactofree mlieko a casom mu ekzem odisiel uplne. V 5r uz nemal nic. Mliecne vyrobky moze, ale mlieko len bezlaktozove. Vsetko ostatne uz je normalne, kozmetiku pouzivam MIXA.
@trendyy nám sa práve z presil sensitiv vyhadzala dcéra. Lovela zasa nevyperie žiadnu škvrnu. Najlepšie nám sedí Frosch práci gel pre detičky
@juliet86 my sme používali na ložiská weleda upokojujúci dojcensky krém (taký bielo fialový), obyvajnu zinkovu masť a sudocrem...tieto tri sme stále striedali lebo koža si na jeden krém zvykne a potom už nie je taký účinný a na hydratáciu celého tela aderma exomega. Keď je najhoršie tak fenistil kvapky aby tak nesvrbelo
@katulaaaa
@lenuska9999
@nique dakujem za tipy.. kocky a deti z toho vyrastli alebo ako to preslo?
@juliet86 rovnako ako ty...nic nezabera, len kortikoidy dokial ich natierame. Nedavno som skusila la roche posay med eckzema - novinka, jedine toto nam ako tak zaberie na ekzem. Inak som vyskusala presne ako ty pripravky, dieta, zmena prasku, vsetko. Skus pozriet, je to drahsie, treba to mat v chladnicke ale jedine zabralo.
@juliet86 prešlo to samé. Tiež sme si pochodili všetkých možných lekarov, kožnú, akergologiu, inunologiu atď.. tiež všetky možné masti, sirupy atď a ustupilo to samé v lete.
@juliet86 nam pomohli ekologicke pracie platky,v tom jej periem veci,eko tuhy sampon na vlasky a pouzivame avene xeracalm baume telove mlieko na telo.Odporucam vsetkymi desiatimi,nam sa stav za 2 roky zlepsil o 99%. Uz ma iba sem tam v tomto obdobi na ličkach zo zimy,ale aj to naozaj vynimocne.
@juliet86 tu sa pripnem. Máme 10 mesačného atopika a je to trapenie. Dostal krém od koznej a bolo dobré, teraz mu zas vyskočil 😭 používam len detský práci prach bez aviváže samozrejme. Umývame v Oilatum a Uriage. Potom máme tiež nejaky drahy krém na ekzemy a nič 😭 tiež nepapa nič s čokoládou, citrusy a orechy.
Ja mám taký pocit, že to už je trápenie na celý život. Malý to zdedil 😕
Staršia 7 ročná z toho vyrástla, zostala jej už len extrémne suchá pokožka. Mladšia 2,5 ročná aktuálne veľmi zhoršený stav, to mám odpozorovane vždy v zimnom období, viac vrstiev oblečenia ako mi dr. hovorila... Keď už je veľmi zle, natriem krémom s kortikoidom, ale inak len premasťujem viackrát denne zarabanou mastičky s kyselinou mliečnou. Verím, že aj ona z toho vyrastie. V lete nemala vôbec nič
@juliet86 skus vysadit mlieko a mliecne vyrobky aspon na mesiac. Ak sa nic nezmeni, tak skus vysadit lepok. Ak ani to nic, sla by som do testu na skryte alergie a intolerancie. Kremy a pod. veci neriesia pricinu, len dosledok. Takze vyhadzovat desiatky eur za kremy mne pride scestne, radsej zaplatit tie testy..
@juliet86 asi nenapisem nic nove, ale koza je obrazom creva. Vidim, ze mate dost intolerancii, ako asi vies, existuju skrizene alergie. My sme vysadili okrem vsetkych sladkosti, kecupu a inych umelin aj med, citrusy a neviem co vsetko. Aa, nutelu. A cuduj sa svete, ekzem sa zacal neuveritelne menit a slabnut. K tomu nam velmi pomaha la roche a objavila som masticku s 10% siry od Santaderm, natriem, ekzem uplne zbledne a ukludni sa. A voda v smrdakoch , taktiez sirova pomaha. Hypermangan nas vysusoval sttaasne a bolo to este horsie
Od 3 rokov odporucam kupele Smrdaky. Raz sme tam boli a odvtedy akoby sa stal zazrak 🙏 samozrejme dosledna dieta modra indulona obcas kortikoidna mast a pri zhorseni pocasia jasne ze sa ekzem zhorsi. Ako dieta rastie sa to zlepsuje 👍
@juliet86 predpokladam ze avivaz si vysadila...prasok na pranie je podla lepsi persil sensitiv... nie.lovela....
Skincap skus este