Atopický ekzém u 16 mesačného syna

bobana297
16. jan 2018

ahojte. nenaslo mi tu taku temu ak tu je ospravedlnujem sa. mam 16 mesacneho syna. chodime ku koznej lebo ma stale po celom tele suchy ekzem. skusili sme dr. aj v bojniciach ( meno si nespomeniem ale je arab) a ten dal teda diagnozu atopicky ekzem. dal nam masticky ale tie mu vobec nepomohli len pohorsili. mate to niektora ? co vam pomaha? aj nejaky kupel a hlavne ho to svrbi a po fenistil kvapkach sa viac skrabal. som zufala dajte nejake typi aj domace kury. dakujem vopred

vodomilka
16. jan 2018

Ahoj, ja som malej kupovela ovseny kupel. Tiez sme mastickovali... po 3.roku sme boli v Smrdakoch. Dojčíš? Skús potierať aj materským mliekom.

bobana297
autor
16. jan 2018

@vodomilka ahoj bohuzial kojila som len 8 tyzdnov 😣 uz som pocula o tom ovsenom kupeli. je to nieco speci? som pocula ze aj obyc ovsene vlocky staci ked mam doma ale ako to pouzit?

sasyk
16. jan 2018

Ahoj. Moj syn bojuje s ekzemom od 6.mesiaca, kedy musel z inych zdravotnych dôvodov uzivat dlhodobo atb. Skusali sme...rakytnikovy olej, pravu konopnu mast, prhlavovu mast,atd.,kupali sme v ovsenych otrubach, morskej soli, všeličo sme skusali. Ak nieco zabralo, tak len na chvilu. Dobru skusenost sme mali s kremom Dermalex, ale ten sa na SK neda dostat,tak sme ho objednali zo zahraničia. Dobry bol aj krem AHAVA (kupovany priamo v predajni pri Mrtvom mori),ale tiež sa na Slovensku nezozenie. Ako poslednú sancu sme vyskúšali biolampu bioptron. Na každé postihnute miesto mu svietim 10min rano aj vecer. Niekedy to trva aj dve hodiny, ale dari sa nam to drzat ako tak pod kontrolou. No uuuuplne najlepšie je more,bezkonkurencne najlepšia pomoc.

vodomilka
16. jan 2018

@bobana297 myslim, ze sa to da aj z tych doma. skus pogooglit ako na to. ja.som.kupovala v lekarni. pekne to ukludnovalo. skus teda vymenit mliecko... mozno to nie je ok. tiez vyhnut sa citrusom, rajcina a atd. my sme mali ekzem v katastrofalnom stave ked sme prestupovali npvej koznej Dr. Psotova, primarka kozneho v Trnave. Bez kortikoidov to v uvode neislo. potom sme mali uz len taku pastu zarabanu so zinkom. Kozmetiku pouzivame Bioderma Atoderm a Sebamed krem. Tiez je dobra Weleda. Niwktorw masti nemusia sadnut pokozke a robia este horsie... Inak aj modra Indulona som citala ze je super. My mame teraz pokoj. ako sme boli na vanach v Smrdakoch je ok. Suchsiu pokozku sice ma, ale zatial ziadne.loziska. A ako ti napisala sasyk, more je top.

biokozmetika
16. jan 2018

ahoj, ak môžem odporúčiť tak dávať veľký pozor na stravu a na čokoľvek s čím má pokožka kontakt. Atopický ekzém sa nedá liečiť len zvonku ale treba liečiť aj zvnútra. Ovsený kúpeľ dokáže ukľudniť svrbenie a treba pravidelne premasťovať (pozerať na zloženie kozmetiky- nie parfumované veci, vynechať aviváž atď...) nám veľmi pomohol detský krém od pure elements ale dávali sme veľký pozor na stravu(obmedzené citrusy, čokoláda, orechy....), uživali probiotiká a viem, že dcérka má veľmi citlivú pokožku (hlavne na tvári a hrudi) a že hneď keď vidím nejaké príznaky premasťujeme aby to nedopadlo horšie. známa to dávala synovi a k tomu mu dávala aj nejaký prípravok z aloe vera na prečistenie a tiež pomohlo.treba skúšať čo bude fungovať vám ale veľmi šetrne lebo kortikoidové masti by mali byť už ozaj posledná možnosť...

ivanameskova1
16. jan 2018

Starší synček /4 roky/ z atopického ekzému vyrástol, mladšiemu sa prvýkrát objavili až keď mal rok aj 3 mesiace, obom pomáhal aj pomáha na premastenie EXIPIAL.

pininka
16. jan 2018

Aj mas mal tazky exem, nastastie tiez z.toho vyrastol. Hlavne treba o stravy vynechat alegeny a nam najviac pomohla morska sol, ktoru vsak dostat iba v nemeckom alebo rakuskom lidli. Mala som ju od kamosky ktorej syn ma velmi tazsky exem a nikto mu nevedel pomoct. Nieje to obycajna morska sol, ma zvlastnu vonu aj chut, nie ako sol. Vzdy som ai rozrobila dve kavove lyzicky v dva deci vody. Namocila som vatovy tampon a prikladala na miesta a fakt to neskutocne pomahalo. Viac ako akakolvek masticka.

smoni
16. jan 2018

Je dobre to riešiť zvnútra. Pár kamarátkami maminkam som už pomohla aj s týmito záležitosťami, boli nadmieru spokojné. Videli rýchlo výsledky a čo je podstatné detičky boli ok a mohli si užiť spoločné chvíle radosti bez obmedzení.

miskooo1987
16. jan 2018

Mali sme, prešlo to buď samé alebo našim zásahom. Masticky nezaberali, alternatívu sme neskúšali, kým mi niekto neukáže dvojitú zaslepenu štúdiu, tak jej neverím.

Vyhodili sme všetku pokročilú drogériu z bytu, vymenili všetky vankúše, paplony, deky, uteráky a potom sa to zlepšilo a prešlo. Možno to bol práci prášok,možno nejaké roztoče. Celkovo veľká investícia. Ešte aj psa som dal na pár mesiacov mojej mame.... A tiež prať všetko v rukách polroka s najobycajnejsim mydlom nebola sranda. Nevrátilo sa to. Pri druhom krpcovi sme jeho veci rovno prali šetrne bez chémie a nikdy sa bič neprejavilo. Ale samotnú príčinu vzniku nepoznáme.

bibistec
17. jan 2018

Tu na mk je skupinka urcite odporucam. Baby poradia. Ale bez diety si nepomozete. Je to porucha creva. Najvacsi problem je mlieko a u kazdeho este aj nieco ine. Cize chodte na gastro na krv na co je dieta alergicke. Drzim palce moja mala az mokvajuce rany a loziska po celom tele na diete bez ekzemu uz roky

bibistec
17. jan 2018

A este aby to neprerastlo do astmy

bobana297
autor
17. jan 2018

@bibistec ideme na alergologiu a to gastro veru porozmyslam. aj maly mal mokvajuce do krvi ale ked mal asi tak 4 mesiace a to mu zmizlo

zuzkamargit
17. jan 2018

Aj my pouzivame kupel so solou z mrtveho mora a aj krem. Zatial ta sol sa u nas ukazala najlepsie. Ak ma niekto zaujem, blizsie info posta.

ivanameskova1
17. jan 2018

Dievčatá, ako robíte ten ovsený kúpeľ?

vodomilka
17. jan 2018

@zuzkamargit Aku znacku soli pouzivate a v akej koncentracii?

zuzkamargit
17. jan 2018

@vodomilka justacku. Detom davam len 1 pol.lyzicu zarovnanu do tych par cm vody. Decka maju 4 a 1,5 roka a do toho 2 kvapky tymianovej esencie. Odvtedy mame doma aj ovela menej ochoreni typu nachladnutie, laryngitida a pod.

miriama11
17. jan 2018

@ivanameskova1 vies kupit uz hotove sacky v lekarni .to sa iba vyasype do vody , alebo mozes pomliet uplne najemno vlocky a tak dat do vody alebo ich varit a ten vyvar naliat do vody.a vitala som v inej diskusii ze je dobre davat aj kupel zo sody bikarbony

vodomilka
17. jan 2018

@zuzkamargit A to kde sa da kupit?

zuzkamargit
17. jan 2018

@vodomilka Just len cisto cez poradcov. Ja som to stale objednavala z kade tade a po 2 rokoch ma to prestalo bavit, takze som sa zaregistrovala. Da sa kludne aj cezo mna, ak nemas nikoho v okoli, kto s tym robi.

veronikax
17. jan 2018

Počuli ste už o detoxikácii ? Aj stravu treba upraviť 🙂 Drzim palce,aby sa mu čo najskôr uľavilo ;)

zuzkamargit
17. jan 2018

@veronikax len bohuzial detoxikovat mozem akurat tak seba a nie 1,5 rocne dieta, ktore ma starych rodicov. Aj navstevy hned nieco supnu do rucky ked dojdu, no a tiez nezijeme na samote, takze uz len vyjst von, kde sa mamicky na ihrisku predbiehaju, ktora vacsou ,,dobrotkou” ponukne vsetky deti je o zivot, atd atd atd a v praxi je to tak, ze cim viac doma isty druh potraviny obmedzim, tym horsie znasa uz male davky po istej dobe absencie.

veronikax
17. jan 2018

@zuzkamargit nemyslela som úplne obmedziť nejaké maškrty...aj keď Dr.alebo istí ľudia by to odporúčali 🙂 Obmedziť množstvo. Dieťa nemusí každý deň do seba pchať niečo fajne 🙂 A zdá že mi ,že sa môžu aj také menšie deti detoxikovať. Ak som si nepomýlil a vek ;) Je tu pár ľudí,čo v tomto vedia poradiť či pomoct 🙂 Možno si všimni túto tému 🙂

ivanameskova1
18. jan 2018

@miriama11 ďakujem, poznáme len natieranie Exipialom a nepoznám iné možnosti, keďže nám vždy zabral, ale myslím si, že príde čas, kedy budeme musieť hľadieť aj na iné možnosti, ale myslím pozitívne, náš starší synček z atopického ekzému vyrástol, keď mal 2,5 roka, tak dúfam, že tak bude i s mladším synčekom

miriama11
18. jan 2018

@ivanameskova1 vraj velmi dobra je Aderm kozmetika.kamoska dospela ma tiez atop.akzem a povedala ze zo vsetkych kremov co poskusala je ten najlepsi.obsahuje presne tie vytazky z ovsenych vlociek.

ivanameskova1
18. jan 2018

Aderm, to je z lekarne?

karmen118
18. jan 2018

Mne na atopický ekzém pomáha zn. Bioderma dá sa kúpiť v lekárni, majú aj detskú radu, používam od nich mydlo a telové mlieko. Dcérke kupujeme, tá ma našťastie iba slabšiu formu ekzému , kozmetiku SebaMed, majú ju aj v DM, plus len ju sprchujeme nekúpeme, na začiatku po narodení sme ju párkrát okúpali a vždy jej to zhoršilo, takže odvtedy len sprchujeme.
Ak nezaberá fenistil treba sa poradiť s lekárom, nech predpíše niečo iné. Malá aj ja máme ešte krém Lipobase na premasťovanie, dá sa kúpiť aj bez receptu v lekárni, ale aj kožný predpisujú, a jednu hormonálnu mastičku má od kožnej, keby bolo veľmi zle.
Treba sledovať stravu, zhoršuje mlieko a mliečne výrobky, niekedy aj kvasnice z pečiva, a pod. , Skúste zmeniť prací prostriedok, celkovo tekutý je lepší, ľahšie sa z oblečenia pri praní vyplácha- my používame viac taký bio tekutý prací prostriedok, žiadnu chémiu, prípadne aj iné čistiace prostriedky.

lenka15101510
19. jan 2018

@bobana297 určite skús KAMEDIS, majú pre atopikov aj krém na tvár a telo, ten je vhodný už od narodenia, a potom aj gél na umývanie, ten je tuším od 6. mesiacov. My máme dobré skúsenosti. Zainvestuješ trošku viac ale je toho veľa v tube. Dlho to vydrží a treba natierať málo, ľahko sa to rozotiera a rýchle sa vstrebáva. Veľa šťastia 🙂

migrificka
19. jan 2018

@bobana297 ja som v detstve mala otrasny atopicky ekzem-na ktory mi nic nezaberalo (mala som cca6m)az jeden Dr.mi predpisal hormonalnu masticku. Po narodeni syna som ho dostala zas a nielen ja,ale aj on. Dr. mi dala podla karty hormonalnu mast. Sice detom by sa to davat nemalo, ale ja som 3dni po veceroch natajnasa natierala a zmizol (mne to trvalo dlhsie) Skus sa spytat dr. ci je aj takato moznost. Viem ze to pomoze len ....

bobana297
autor
19. jan 2018

dievcata uz to ma chvala bohilu lepsie. vysadila som jablka, kakao a kupila som mu v dm iny praci gel tak som zvedava co povie alergologicka do coho sme sa trafili. lebo naposledy mal asi pred tyzdnom a pol u babky jablcko a zcervenalo mu licko a vyhodilo sa mu a aj sa zacal skrabat. tak som zvedava. coz on chudatko miluje jablka ako aj ja 😣 a mozno z domaceho sa mu to nebude robit. mozno len z tych postriekanych v kauflande

lubka3232
28. jan 2018

u nas zabera na premastenie klasicky bepanthen care (ten na zapareniny) alebo potom specialne na exem bioderma atoderm.