baby poradte, ja uz neviem co jej na tu nozku natriet, boli sme este v juni u koznej dr., dala nam taninovu mast, dcerka mala ekzem na chrbte a nohe, po natierani cca. 2 tyzdne to na chrbte zmizlo, ale na nohe sa toho neviem zbavit, zvyknem jej tu nozku ocistit repikovym odvarom a natriet taninom, tanin pouzivame uz asi mesiac a pol a na tej nohe nepomaha.... Ibak jej cele telo natieram exomegou 2x denne, nozku cistim repikom 3x denne a odvcera som si povedala, ze skusim vynechat tanin... Tak neviem, ci robim dobre. Pridavam aj foto, budem vdacna za kazdu radu. Dakujem
@nanka3 môj syn mal podobný takýto "škaredý" ekzém, vyskúšala som na to mastičku, ktorú som používala (aj ju stále používame) proti zapareninám, možno poznáš - Bepanthen Care masť, neštípalo ho to, to bol základ a za pár dní sa mu to zahojilo, takže verím, že nám vtedy pomohol, je to výborná mastička, toto som našla na stránke jednej lekárne o nej:
Bepanthen Care Masť - neobsahuje žiadne dráždivé alergizujúce látky, ako sú konzervačné prísady, parfumy, dezinfekčné látky alebo farbivá. Jej regeneračný účinok na kožnú bariéru potvrdzujú klinické štúdie, podporuje regeneráciu suchej a namáhanej pokožky. Obsahuje okrem nealergizujúceho masťového základu aj 5 % dexpantenolu (provitamínu B5). Táto účinná látka posilňuje prirodzené regeneračné procesy pokožky.
Preto si myslím, že by mohla aj tebe - teda dcérke pomôcť 🙂
ahoj nanka3 my mame tiez atopicky exem a nam zabrala masticka Bepanten sensiden krem je to vyslovene na atopicku kozu a este rucne miesana nechtikova masticka a vyknem ju kupat v Nivea baby pena do kupela super to premasti!!!
My mame uz krasnu kozu a vobec sa nevyhadzujeme uz takze u nas 100percentne zlepsenie!! 😀
ahoj, keby to neprechadzalo, radsej chod ku lekarke. nech sa jej ekzem neroznesie po celej nohe... najprv by som ale tiez skusila bepanthen care mast. nasmu kubkovi aj ondrejkovi pomohla. mali sme skarede licka, takmer popraskane. a pomohlo. drzim palce 🙂
@kadkased
@modrofuzik11 baby, nakoniec to nie je AE, ale kavasinky, poradili mi na ceskom MK, tam sa roznymi koznymi ekzemami zaobera jedna pani, ta povedala, ze je to jasna kvasinkova infekcia a poradila mi zinkovu mast, 2x som natrela a neskutocny rozdiel ....
@nanka3 podla mna to nie je AE, ale kvasinka,, mozno aj infikovana nejakou bakteriou ,,,ale to si netrufam takto odhadnut,, skus ist do tejto skupinky na ceskom MK https://www.modrykonik.cz/group/6098/ ...prihlasis sa tak ako tu na slovenskom, ak nie, tak sa registruj nanovo ,, tam najdes naozaj odborne kvalitne rady