Atopický ekzém na nožičke

nanka3
23. júl 2015

baby poradte, ja uz neviem co jej na tu nozku natriet, boli sme este v juni u koznej dr., dala nam taninovu mast, dcerka mala ekzem na chrbte a nohe, po natierani cca. 2 tyzdne to na chrbte zmizlo, ale na nohe sa toho neviem zbavit, zvyknem jej tu nozku ocistit repikovym odvarom a natriet taninom, tanin pouzivame uz asi mesiac a pol a na tej nohe nepomaha.... Ibak jej cele telo natieram exomegou 2x denne, nozku cistim repikom 3x denne a odvcera som si povedala, ze skusim vynechat tanin... Tak neviem, ci robim dobre. Pridavam aj foto, budem vdacna za kazdu radu. Dakujem

bamb27
23. júl 2015

@nanka3 podla mna to nie je AE, ale kvasinka,, mozno aj infikovana nejakou bakteriou ,,,ale to si netrufam takto odhadnut,, skus ist do tejto skupinky na ceskom MK https://www.modrykonik.cz/group/6098/ ...prihlasis sa tak ako tu na slovenskom, ak nie, tak sa registruj nanovo ,, tam najdes naozaj odborne kvalitne rady

nanka3
autor
23. júl 2015

@bamb27 ahoj, dakujem za odpisanie, no tiez som na pochybach.... Bo tanin nezabral, ono to vzniklo pod kolenom tak, ze sa tam doskriabala... Nemala tam suche flaky ako na chrbte

bamb27
23. júl 2015

@nanka3 tanin nie je zas taka zla volba, no mozno nestacil,, neskusala si sudocrem alebo zinkovu mast? ..prip. ak to mokva tak jednorazovo genciankou kym to fialove same nezmizne,, ale nechcem polemizovat, skus tu skupinu co som ti dala

nanka3
autor
23. júl 2015

@bamb27 ahoj, odpisali mi, ze su to kvasinky, sudocrem nepomahal, kupila som zinkovu mast, tak uvidime, ci zaberie... Inak podla foto nevidim rozdiel medzi AE a kvasinkami

libka1
23. júl 2015

@nanka3 nas mal cosi podobne, tiez si to rozskriabal, kozna mu dala nejaku antibioticku hormonalnu mast, priznam sa ze si uz nepamatam nazov, ale za tyzden sme sa toho zbavili... riesila to tou ATB mastou aby vraj nedostal nejaku infekciu.

nanka3
autor
23. júl 2015

@libka1 dakujem za odpoved 😉

pe
25. júl 2015

@nanka3 môj syn mal podobný takýto "škaredý" ekzém, vyskúšala som na to mastičku, ktorú som používala (aj ju stále používame) proti zapareninám, možno poznáš - Bepanthen Care masť, neštípalo ho to, to bol základ a za pár dní sa mu to zahojilo, takže verím, že nám vtedy pomohol, je to výborná mastička, toto som našla na stránke jednej lekárne o nej:
Bepanthen Care Masť - neobsahuje žiadne dráždivé alergizujúce látky, ako sú konzervačné prísady, parfumy, dezinfekčné látky alebo farbivá. Jej regeneračný účinok na kožnú bariéru potvrdzujú klinické štúdie, podporuje regeneráciu suchej a namáhanej pokožky. Obsahuje okrem nealergizujúceho masťového základu aj 5 % dexpantenolu (provitamínu B5). Táto účinná látka posilňuje prirodzené regeneračné procesy pokožky.
Preto si myslím, že by mohla aj tebe - teda dcérke pomôcť 🙂

kadkased
26. júl 2015

ahoj nanka3 my mame tiez atopicky exem a nam zabrala masticka Bepanten sensiden krem je to vyslovene na atopicku kozu a este rucne miesana nechtikova masticka a vyknem ju kupat v Nivea baby pena do kupela super to premasti!!!
My mame uz krasnu kozu a vobec sa nevyhadzujeme uz takze u nas 100percentne zlepsenie!! 😀

modrofuzik11
26. júl 2015

ahoj, keby to neprechadzalo, radsej chod ku lekarke. nech sa jej ekzem neroznesie po celej nohe... najprv by som ale tiez skusila bepanthen care mast. nasmu kubkovi aj ondrejkovi pomohla. mali sme skarede licka, takmer popraskane. a pomohlo. drzim palce 🙂

nanka3
autor
26. júl 2015

@kadkased
@modrofuzik11 baby, nakoniec to nie je AE, ale kavasinky, poradili mi na ceskom MK, tam sa roznymi koznymi ekzemami zaobera jedna pani, ta povedala, ze je to jasna kvasinkova infekcia a poradila mi zinkovu mast, 2x som natrela a neskutocny rozdiel ....

verka1818
25. sep 2018

@nanka3 ahoj, prosim Ta dala by si mi kontakt natu pani? Dakujem :D

nanka3
autor
25. sep 2018

@verka1818 skus si najst cez modrehokonika.cz- prihlasovacie heslo rovnake ako na slovenskeho, vola vera zikova

verka1818
25. sep 2018

@nanka3 dakujem pekne !