Atopický ekzém - liečba, nie len potláčaním symptómov

canama
10. máj 2016

Ahojte, moja dcerke sa po prekonanej bakterialnej infekcii vyhodil na tele atopicky ekzem (ma 12 mes.), dost sa zhorsuje, trva to necele 2 tyzdne, zatial len citam, skusam vselico, na kozne sme objednani, nasla som koziarku co vraj automaticky nepredpisuje kortikoidy, v kazdom pripade ale je mi jasne ze liecba u koziara spociva len v potlaceni symptomov (ci uz s kortikoidmi alebo bez) a nie v hladani a odstraneni priciny na co ma rovno upozornila aj nasa pediatricka. Kedze je tato diagnoza dnes pomerne rozsirena, prosim mamicky, ktore maju skusenosti s lekarmi - beznymi i alternativnymi, alebo aj liecitelmi, ktori riesili ich problem celostne o skusenosti a kontakty do prispevkov v diskusii. Diskusii s radami komu aky krem zabral je tu dost, hladam vyslovene referencie, ktore suvisia s riesenim problemu...Vopred dakujem. 🙂

luba41
10. máj 2016

najlepšie info a rady máš tu https://www.modrykonik.cz/group/6098/

melesmeles
10. máj 2016

my sme boli na biorezonancii a malemu zistili intoleranciu na psenicny lepok. Ekzem mame stale, ale vyzera tak, ze keby si o nom nevedela ani si ho nevsimnes... 🙂 takze urcite to ries aleternativnou medicinou, pripadne skoc na alergologiu..drzim palce 😵

jihlavanka
10. máj 2016

@canama na modrykonik.cz je skupina - poradna pro atopicky ekzem - prihlas sa tam, su tam sikovne dievcata, maju ucinnu metodu, pomohli uz vela detom i dospelym, neolutujes.

biokozmetika
10. máj 2016

určite ste toho už vyskúšali veľmi veľa ale asi by som sa najviac zamerala na stravu (vylúčiť kravské mlieko a výrobky z neho), dobrý nápad je aj návšteva alergológa. To, že sa jej to vrátilo po infekcii len znamená, že mala oslabenú imunitu a keď jej telo bojuje s niečím vnútorným tak má tieto negatívne kožné prejavy. podpora imunity (my používame sirup z hlivy ustricovej, cez zimu a v prechodné obdobie im dávam probiotiká a čo najmenej chémie)- hlavne pri takejto citlivej pokožke zvážiť prírodnejšie kozmetické prípravky a prášky na pranie atď...tiež umelé a draždivé materiály oblečenia úplne vylúčiť.

bjeremiasova
10. máj 2016

@canama ahoj.ja som a.e. trpela od malicka.nic mi nepomahalo do cca mojich 13 som kazde leto stravila na konom dva mesiace nakoniec som mala aj herpes na celej tvary a v oku co som bola zas dva mesiace izolovana...proste mi povedali ze do konca zivota ostane moja tvar znetvorena atd..ledva som neoslepla..mala som to aj na rukach no hlavne na tvary a krku.ostali mi len tmave flaky...mam cistu plet.ked som bola tehu s dverkou sa mi to od hormonov vyhodilo.cca raz do roka sa mi to v lahkej forme vrati max na tyzden...ked som mala cca 11 zacala som chodit na magnetoterapiu (vtedy este do Madarska u nas to este nebolo)...a chodila som tam cca 3 roky...a to bolo to co mi pomohlo a podotykam ze som to mala velmi agresivne...sice to nie je lacne ale pomaha!!! (uplne a.e. asi nezmyzne raz za cas sa to objavi v jemnej forme lebo clovek to ma v genoch)...(i ked z toho "vyrastie)