Atopický ekzém -dermitída

mamamonka
8. nov 2013

Ahojte maminy. Mam dcerku ktora ma velke suche skvrny na nozkach. Bola som s nou u dvoch koznych a obe sa zhodli ze je to dermitida. Dali mi kyselinu mliecnu,linolu fett a a dermu krem. Jej vsak tieto kremy nezaberaju.stale sa to zhorsuje. Uz sa mi aj zda ci to noe je atopicky exem. Prosim o radu. Co najviac pomahalo vasim detickam s tymto problemom?

mamamonka
autor
8. nov 2013

Dcerka ma 2, 5 roka a uz vyse roka tento problem

drobcek26l
8. nov 2013

Môjmu synovi najviac pomohlo užívanie kvapiek Fenistil 2x denne, vraj sa tým vytvára imunita, máme ho brať každý deň do dvoch rokov. Po nich mu to naozaj vymizlo úplne. Lenže neviem či sa to môže začať brať aj vo .veku tvojej dcéry. Ja som tiež atopička a na suché škvrny mi najviac pomáha obyčajná masť Infadolan (dá sa kúpiť v lekárni cca 1,80 eura) alebo modrá indulona. Oboje môžu aj malé deti.

melesmeles
8. nov 2013

@mamamonka aj my sa trapime s obdobnym problemom. nam pomaha bioderma atoderm so zinkom, do kupela davame oilatum emollient. samozrejme mame aj kys.mliecnu, linolu a ichtamolovu pastu. musis to stale natierat, mne uz z toho mazania niekedy sibe. drzim ti palce! chce to len cas a urcite sa to zlepsi. aj u nas to tak bolo...

zuzi79
8. nov 2013

moja dcéra má atopický ekzém a pomohlo jej až pravidelné užívanie Xyzalu dva krát denne, to nám vymizli všetky ekzémy, kýchanie, slzenie a tak podobne. Na suchú kožu sa mi osvedčila iba modrá indulona.

tova
9. nov 2013

na suchy je dobra modra indulona non stop aj kazdu hodin az kym to nevymizne a potom raz denne premastovat. Ta nedrazdi kozu mam odskusane na sebe. Na mokvavy ekzem nonstop natierat sudokrem, ten tiez nedrazdi.

yanka239
9. nov 2013

indulona rakytnikova

zvedavamt
9. nov 2013

ja som nasla toto
http://www.mudrahuba.sk/
a pozor na to,co papa,lebo vsecko,co sa ukaze na kozi suvisi s travenim
odporuca sa vysadit hlavne kravske mlieko a vyrobky z neho

mamamonka
autor
10. nov 2013

Dakujem maminy. Vyskusame vase rady. S tym kravskym mliekom viem ze sa neodporuca ale neviem cim by som ho nahradila...

danielaaaxxx1
10. nov 2013

My pouzivame kozmetiku excipial kind na tvar, a lotion na telo, tiez sme mali suche flaky, odporucam. indulona je dobra, ale bohuzial moj maly je alergicky na lanolin.

taniyahtaniyah
10. nov 2013

mojho maleho liecili na ekzem a nakoniec zistili ze mu skodi muka.do 4 rokov sme behali po nemocniciach. cele noci sa skriabal vsade same chrasticky prebdene noci co plakal a nemohol spat.a odkedy ma bezlepkovu stravu co uz je cez rok ma krasnu cistu kozu bez jednej chrasticky....konecne vsetci v klude spime a on sa netrapi=))

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamamonka
autor
14. nov 2013

@jaruska12345 moj email monikasedlakova@gmail.com. vopred dakujem. Rada si precitam

mamamonka
autor
14. nov 2013

@taniyahtaniyah ahoj
To si ide o takyto typ alergie zistil alergolog alebo ako to zistili?

taniyahtaniyah
14. nov 2013

ahoj nas z kozneho nas poslali na alergologiu.alergologicka povedala ze je tam alergia na psenicu...to zislila z kontrolneho odberu kde som si ja povedala na ake veci mu ma spravit testy, ze co by mu asi tak mohlo skodit... ked zistila ze je to z psenice poslala nas na gastro a uz aj na sliznici mal nalez..odvtedy sme na bezlepkovej a je uplne bez ekzemu... .vela potrevim vytvara alergie ale hlavne muka vajicka orechy citrusove plody ryby mlieko ....najlepsie si je odsledovat pri akej potravine sa to zhorsi...alebo kedy napriklad avivaz pes macka ...

sage33
19. nov 2013

Aj my máme s dcérkou obe atopickú dermatitídu aj celiakiu. Nemôžem povedať, že by po nasadení diéty úplne zmizli kožné prejavy, u dcérky je to lepšie, u mňa miestami horšie. Ale to z iného dôvodu, viem o tom, nedá sa celkom vylúčiť príčina.
Ak má však dieťa atopickú alebo inú dermatitídu, neznamená to, že musí mať zákonite aj celiakiu.
Mojej dcérke veľmi pomáha a-derma exomega mlieko, kúpila som na skúšku v lekárni a veľmi chválim - začervenanie, suchosť, svrbenie ustupuje už hneď po prvom natretí, z večera do rána. Na premastenie pokožky jednoznačne lipobáza a do kúpeľa oilatum - to je tekutý parafín.