Ahojte mamicky panecku uz som zufala dcera ma atop.ekzem a teraz ked sa oteplilo je to strasne,hlavne v noci...aj fenistil kvapky a masticky mame ale nic nezabera ked sa raz zacne skriabat je to katastrofalne 😝 co mame pytat este od koznej ved to nieje mozne aby nic nezaberalo..v zime sme mali to iste ked prechadalo pocasie s tepla do zimy teraz prechadza zo zimy do tepla a to iste sa opakuje
@slavuska30 aha o piesku som nevedela super mi sme tam vcera stravili skoro cele poobedie 😝
@zvonkohra no to mi aj dr vravela, nech tam veľmi nechodíme..🙂..asi treba aj vyskušať, čo jej nevyhovuje..a zhoršovalo sa jej to vždy pred tým, než ochorela..
@zvonkohra skus si o tom precitat na nete. clankov je dost. neviem o com vas poucili na koznom, ale tych obmedzeni je omnoho viac nez len piesok. cisto bavlnene oblecenie, ziadne umele nite, ziaden piesok, jedalnicek bez drazdivych veci typu citrusy, koreniny..atd atd..je toho na tony a sami musite vyskusat, co funguje.
kupanie musi byt kratke, bez kozmetiky, alebo iba s jemnym mydlom.Kremovat treba stale, premastovat trebars excipial kids alebo my pouzivame lipobase, a na zacervenane miesta holtov krem
moj brat ma 30 rokov a cely zivot atopicky ekzem, nic mu za cely zivot nepomohlo ale proti svrbeniu mu pomaha fenovanie, uz odpasol niekolko fenov....skuste, mozno aj vam trosku pomoze, aj ked riesenie to nie je... 😢
pomohol by dithiaden? 😒
@dadushka007 ja som ako dieta mavala AE a lekarka mi vzdy hovorila, ze sa zvykne stratit pri životnych udalostiach (puberta, vydaj, pôrod). Mne pomohol pôrod a odvtedy o ňom ani zmienka...Škoda, že aj chlapi takto nemôžu..
@dadushka007 neviem si predstavit ju fenovat v noci 😀
@zvonkohra ked bol este uplne maly, tak spaval dlho s rodicmi a mama mu to celu noc potlapkavala, aby necitil svrbenie (chuda sa nevyspala, ale brat aspon trochu).....v puberte sa mu este k ekzemu pridala astma a senna nadcha (ale na vojnu ho aj tak odviedli) 😀
Ahojte, my mame ten isty problem. Moj Drobcek ma 7,5 mesiaca. Je zaujimave, ze neskutocne skriabanie sa nastupuje, ked zaspava. Hotova katastrofa. Napriek tomu, ze je malinky, davam mu kvapky Fenistil, inak si neviem poradit. A co je este zaujimavejsie, skriabe sa aj ked ma kozu cistu, najma usi.
@kbeata Ano, pomoze aj dithiaden, ked uz nic ine nezabera.
@erikovamamka svrbenie nosa a aj usi moze byt signalom ze ma v tele parazita a ten moze sposobovat aj ekzem.
Ale tazko sa to dokazuje -jeden odber stolice a lepiaca paska rano na ritke to zistit nemusi-aspon 3 krat to treba zopakovat aj tak vysledok nemusi byt spravny 😝
@zvonkohra z vlastnej skusenosti ti vravim - vysadit fenistil, vysadit vsetky miesane kremy od koznej - nemas predsa pokusneho kralika, ale dietatko, avsak kozni lekari robia tak akurat testovanie pokus-omyl. A pre Boha, len dithiaden nedavaj!!!!
Zial svrbeniu sa nevyhnes, je to sprievodny znak ekzemu a ako taky ho bude sprevadzat, az kym nezmizne. Jednoducho sa nadychni a vyzbroj trpezlivostou, budes ju potrebovat.
Liecit ekzem treba zvnutra, nie zvonka - takze v prvom rade uprava stravy a v druhom rade niektora z alternativnych liecebnych metod - odporucam konstitucnu homeopatiu alebo biorenanciu.
Koza je najvacsi vylucovaci organ tela, ked nieco ide cez nu von, tak musi, pretoze to nezvlada vylucovat pecen a oblicky. Kortikoidne masti potlacia zapal dovnutra a neskor si koledujes o dychacie a traviace problemy (astma, Crohnova choroba). Nechaj, nech sa telo zbavi niecoho, co ho otravuje. Je sice pravda, ze nase dietky nemaju plet modelov a modeliek, ale takto im zabezpecime zdravie neskor v buducnosti.
Ano, aj u nas je svrbenie hlavne ked zaspava a potom este v urcitych hodinach. Je to dane pravdepodobne biochemickymi procesmi v tele a organovymi hodinami. Rovnako zhorsenie nastava na prechodoch jesen-zima a zima-jar (je to dane tym, ze detoxikacnu funkciu v organizme si organy odovzdavaju - v zime nastupuje cinnost obliciek, na jar pecene a kym tie organy nabehnu na normalnu cinnost, tak koza vlastne pomaha s tym co nestihaju). Znie to pre mnohych mozno divne, zaujimavo a klasicki lekari sa mozno pousmeju, ale kto sa venuje alternative, vie o co ide.
Takze maminky, moj drobec ma 2, 5 rocka, doteraz sme neprespali jednu noc (teda jednu asi ano 🙂 ), mal ekzem na celom tele, teraz ho ma uz len na tvaricke, miestami na ruckach nozkach. Od deviateho mesiaca dietujeme, brali sme 2 roky detoxikacne kvapky Energy a chodili na elektroakupunkturu a momentalne sme mesiac na konstitucnej homeopatii. Vysledky su viditelne a nedala som za cely, cely cas ani raz kortikoidnu mast. Chce to cas a velku davku lasky a trpezlivosti.
@kaja73 velmi, velmi ti dakujem za radu. Aj ked uz nie som najmladsia a mam skusenosti s detmi, toto som vobec nevedela, teda aspon co sa tyka svrbenia usi. Teraz rozmyslam, ze v poslednom case si moj malinky skriabe aj nos. Este raz, velka vdaka !
@desszi ahoj,moj maly ma ekzem od tretieho mesiaca,a to bol 6 mes.vyhradne len kojeny.cim to moze byt ked to nemal zo stravy?skusili sme homeopaga,tradicnu cinsku medicinu,prisnu dietu,pisala som si presne vsetko co zjedol,nic nezabera:( skriabe sa hl.ked zaspava,tak mu to jemne sucham kym nezaspi.ked sa spravi lozisko natrem zinkovou mastou,docela to pomaha,mam krem atoderm od biodermy,je dobry...ja si myslim,ze z toho musi len vyrast
@chovancova27 Zo stravy to moze mat,lebo alergeny prechadzaju aj do tvojho mlieka-napr-bielkovina kravskeho mlieka,ale aj ine-zial.
A tiež to moze byt nasledok ockovania-aspon u nas to tak bolo 😒 a pokial viem tak aj u desszi.
@chovancova27 presne ako pise @kaja73 - alergeny prechadzaju zo stravy do mlieka, to znamena, ze aj ty musis drzat dietu kym kojis plus samozrejme pozor pri zavadzani prikrmov. My to mame z ockovania, ktore vyvolalo potravinovu alergiu a nasledne ekzem. Neviem, ako dlho ste pri jednotlivych alternativnych metodach vydrzali, ale asi nie velmi dlho, ked syncek ma este len rocik a dva mesiace. Ono zo zaciatku sa to vzdy zhorsi, niekedy aj dost vyrazne, my sme napriklad mali vyse roka nohy sama chrasta, este aj ako dvojrocny sme v lete chodili v pancuchach, lebo by sa do krvi doskriabal, ale podstatne je vydrzat. Vyrazne vysledky sa zacali dostavovat az po roku liecby 🙂 urcite by som to nevzdavala 😉
Kočky môžte mi poradiť? mám atopický ekzém od detstva bolo to už v poriadku a teraz sa mi to zhoršilo..začalo teplo a prvé slnko a spravili sa mi červené fľaky bo tvári a rukách a strane to škriabe..neviem čo s tým ☹ mám to už od soboty, v pondelok som volala kožnej nikto mi nedvíhal a dnes je voľno a už to nemôžem vydržať..čo si mám na to dávať? natieram A-dermou
@desszi ahoj a naco ma syncek alergiu? nasa ela ma to iste, alergia na BMK (teda este sa len testuje ale po vysadeni mlieka sa jej stav vyrazne zlepsil), ale bojim sa ze este aj na nieco ine bude alergicka, lebo teraz sa jej ekzem zase zhorsil. Mozno to bude ale tym ze je jar, tym ze sa poti alebo tym ze je po chorobe 😒
Tie kvapky vam predpisal homeopat ci sa daju len tak kupit? my sme boli u jedneho a predpisal jej Renol, ale nemam pocit ze by jej nejak pomahal.... ako dlho to tak treba brat?
@zvonkohra
@jahodka55
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/detsky-atopicky-ekzem/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/
https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-s-interklinik/ake-potraviny-su-najvhodnejsie-ak-ma-dieta-atopicky-ekzem/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/je-liecba-atopickeho-ekzemu-s-lampou-biotron-ucinna/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/zhorsil-sa-vam-atopicky-ekzem-pocas-tehotenstva/
@azarijka je toho vela, teda zo zaciatku bol siahodlhy zoznam (cukor akykolvek okrem ovocneho, lepok, kukurica, mliecne bielkoviny, laktoza, kopec E-cok, drozdie, fosfaty - pritomne napriklad v kypriacom prasku, jablko, mrkva, petrzlen, zeler, ryby, banany, hrusky, slivky, spenat, nemohol nic z obchodu, len bio produkty, esteze mame babicku na dedine.....jezkove oci uz si ani vsetko nepamatam). Az po nejakom roku diety mohol zacat napriklad jest banan, jablcko a niektore druhy zeleniny. Postupne sa spektrum veci rozsirovalo, tak ako sa traviaci system daval do poriadku a telo zbavovalo jedov. Co sa tyka Energy produktov, my sme ich brali takmer dva roky. Chodili sme raz mesacne na elektroakupunkturu, kde sme vzdy dostali vyhodnotenie - aktualny zdravotny stav - upravili sme podla toho stravu a dostali sme kvapky na mieru. My sme si presli takmer vsetkymi energy produktami. Tie pripravky sa daju aj kupit, ale neodporucam ich kupovat na slepo, ale dat si presne namieru nastavit liecbu. Inak Renol spolu s Regalenom su najsilnejsie detoxikacne pripravky, ale sa cudujem preco ti dal Renol (ten je na oblicky), obvykle sa dava Regalen - ten je na pecen. V kazdom pripade, ci ostanes verna Energy produktom alebo homeopatii, treba vydrzat. Vysledky sa dostavuju pomaly, niekedy prve zlepsenie az po niekolkych mesiacoch.
@desszi fuuuuuuu tak to je riadny zoznam. Nam vysledky z alergo testov pridu o tyzden, strasne sa toho bojim ☹ to mlieko to som si ista ze tam bude ale ktovie co vsetko ostatne ☹
Renol sme dostali preto, lebo vraj mala oslabenu funkciu obliciek a telo sa potom zbavovalo odpadu cez kozu.
No snad jej to pomoze 😢 😢
...ahoj...aj moja mala atopický ekzém, keď bola malá...skús ju večer osprchovať, hlavne nech má nechtíky ostrihané, nech si to neškriabe do krvi..nám pomohol Excipial mandľový krém, výborne premasťoval suchú pokožku..ak to bolo už veľmi zlé, dávala som kortikoidnú masť, pomohlo to na svrbenie a stiahlo zápal (rozškriabala si to do krvi a sa jej to zapalovalo)..a veľmi zle jej robil piesok, tak sme nemohli veľmi do pieskoviska chodiť..