Atopický ekzém a stravovanie

michaelaaa37
26. feb 2018

Prosím vas mamicky co davate vasim detickam jest
Ktore maju atopicke exemy? Nas syncek ma 10mesiacov a tyzden dozadu sme zistili ze je atopik.Vadi mu petrzlen, karfiol atd....dajme mi nejake vase rady ako tomu pomoct alebo predist aspon potravinami

ludinka
26. feb 2018

@michaelaaa37 ahoj, na ceskom modrom konikovy je skupina,,poradna pro atopicky ekzem,, odporucam

bibistec
26. feb 2018

Aj tu je skupinka. Mam.pomohlo uplne vylucit mliecne aj stopove mnozstva

alexandra2010
26. feb 2018

Vsetko od kravy tabu.nakolko skoro vždy ide o alergiu na kazein. Plus vysoké dávky D a C a zvládneš za krátky čas.

lenka15101510
27. feb 2018

@michaelaaa37 Nám veľmi pomohol krém na atopiu od značky KAMEDIS-topic krém na tvár a telo. Nebála som sa to malej dať lebo je na prírodnej báze a je vhodný už od narodenia.

stanushka10
27. feb 2018

dcera mala velmi tazky ekzem, pritom nikdy jej nebola potvrdena alergia na nic. teraz ma takmer 3 roky a papa viac menej vsetko-okrem cokolady. ale v najhorsom papala fakt len borkolicu, fenikel, ryzu,...najlepsie si odsledovat, co nerobi dobre. tiez odporucam vygooglit pani Veru Zikovu a drzat sa jej rad....nas previedla celym ekzemom a zvladli sme to bez kortikoidov.

matyas1
27. feb 2018

Dievcata, maly ma uz vyse tyzdna obrovske cervene az suche flaky na kolennych zahyboch zo zadu...zvacsilo sa to potom, ako sommu nohy natrela excipial kids 😱 mozno to tu vobec nepatri, no nasla som tuto diskusiu u plnil ne nahodou. Viete mi poradit kam s malym ist? Alergolog? Koziar? Ci prv k nasmu pediatrovi-teraz cez rozne choroby tam nechcem moc chodit... boli sme tyzden na chate, preto som k dr nesla...vcera som mu tie nohy excipialom natrela a horsie to je..zajtra tak ci tak dr telefonujem. Avsak, ak ste nahodou z BA, viete mi prosim poradit? Maly ma 1,5 roka...dakujem

michaelaaa37
autor
27. feb 2018

@matyas1 urcite koznemu

katrin21
27. feb 2018

atopikom vacsinou vadia orechy, mlieko, lepok alebo muka vseobecne a mozu byt aj jahody a take ....
ak nekojis, tak skus vymenit mlieko za bezlaktozove, co to spravi... ale chce to cas.. lebo to mlieko je v 90% pripadoch na vine..
Ale mozno ti z toho maly casom vyrastie a potom mozes skusit sa postupne k nemu vratit a zacni potom kyslomliecnymi vecami, jogurty a pod.. MOja dcera z toho ekzemu tiez vyrastla.