Atopický ekzém a obrovské svrbenie

kristianko1
11. apr 2018

Ahojte mamičky verim ze tu je milion diskusii ohladom atopickeho ekzemu no nakolko to tu neviem vyhladat ....(este to tu musim preklikat) chcem sa opytat.syn ma atopicky ekzem...po celom tele ale okrem licok a krku to nie je ani tak vidiet.to by ma az tak netrapilo ale najnovsie ho to zacalo strasne svrbiet ale len v noci sa skriabe...a tak strasne ze uz sme tyzden nespali....a je nam ho luto.viem ze pomáha more tak setrime aby sme v lete isli boli sme aj v novembri no teraz to na naozaj hrozne.mate s niecim skusenosti čo pomaha?ked premastujem kremy aj licka vyzeraju uz omnoho lepšie ale to svrbenie neprestava po nociach.na pohlad uz to vyzera ze to mame pod kontrolou no svrbenie skutočne neprechadza.teraz ideme skusit s nim do solnych jaskyni a kupelov aspon na hodinu tyzdenne...do nimnice nakolko to je jedine poblizku.prepacte ze som sa rozpisala...pomohlo vam nieco na to svrbenie?(davam aj fenistil) no mam pocit ze nepomaha teda tak ci tak nespime.dakujem za akukolvek radu a skusenost...nechcem vas oberat o cas...ale budem vdacna za čokoľvek.

didaiva
11. apr 2018

@kristianko1 Nam v tej akutnej faze pomohli kupele v hypermangane a natieranie ichtyolovym tekutym pudrom, mali sme to na prespis od dr. Potom uz len kyselina mliecna. A najviac pomohlo more.

veppa
11. apr 2018

Nam ekzem pominul,ale uz ma mala 6 rokov, dlhodobo - roky uziva bulharske probiotika. Detoxikuju telo a pani Kutnerova (firma Daflorn na nete treba vygooglit) co to ponuka vie odporucit konkretny produkt a tusim sa to aj natiera na postihnute miesta. Inak paradoxne my mame s morom zle skusenosti, na piaty den uz ani nevojde do mora co tak krici,ze ju pokozka svrbi a ekzem ma po celom tele ...Tie probiotika nie su lacne, ale ked sa to porovna s Biogajou a pod, cena je ok.My uzivame obden a krabicka nam vystaci na 2 mesiace,cena je okolo 45 eur za 250 g.

pinkcrystal
11. apr 2018

Mala bola s ekzemom hospitalizovana, skriabala sa az do krvi. Pomohli kupele v hypermangane (rano, vecer), nasledne premastit kys.mliecnou (odsleduj ci vam bude vyhovovat krem alebo pasta) a nakoniec ichtyolova pasta, ktoru sme vzdy v rukach rozmiesali s kortikoidom (locoid) velkym ako hrasok.
Nasledne ogazovat a dat obvaz od noziciek az po krk. Takto akutne sme to mali cca 2tyzdne az mesiac. Teraz ma dcera 10, zatial ziadne nasledky. Krv vam brali an co vsetko ma/nema alergiu?

tramellova
11. apr 2018

@kristianko1 Ahoj ja sama mám atop ekzém od malička skúšali rodičia úplne všetko a nič tak nepomáhalo ale úplne super je mŕtve more nakoľko sme nemali toľko peňazí tu na Slovensku sú kúpele Podhájska.Voda ma presne take zlozenie ako mŕtve more.A niečo neskutočné ekzém sa dostal pod kontrolou.Ja som tam chodila na liečenie 3tyzdne do Trávnice ale vraj je to už zatvorené. Ešte v Podhájskej je kúpalisko ale z atopickym ekzémom nieje vhodné kúpať sa na verejných kúpaliskách tak treba sa popytat koznej na možnosti liečenia.

misinka0611
11. apr 2018

Ovsený kúpel, môžeš kupiť od Top Naturu alebo ovsene vločky rozdrvene na prašok, neviem či Lidl také nemá. Neviem koľko má ale na noc dávaj rukavičky, popr dupacky s takymi rukavmi do kt. schovas celú ruku, aby aj ked sa skriabe si to nerozskriabal, strihaj nehty aj každy 3tí deň. Môžes na spanok dat vacsie tricko a rukávy zašiť.

My sme v tej najhorsej fáze mali postup ako
@pinkcrystal , teraz to tiež mame viac menej pod kontrolou. Tiež nám kožná že ked bude veľmi svrbieť predpísala Fenistil kvapky. No môjho to nesvrbí, spí celú noc.

mijka88
11. apr 2018

Radím okrem iného tiež zmeniť prášok na pranie, bohužiaľ dokážu narobiť problémy aj tie detské s označením "sensitive"...obsahujú takisto plnidlá (ako všetky komerčné z obchodu), ktoré sa pri praní nerozpúšťajú a dráždia potom kožu. Rada v prípade záujmu poradím, pomôžem, čo skutočne pomáha a funguje 😊 ...

misinka0611
11. apr 2018

A zabudla som dávam mu aj probiotiká Infants Dophilus.

misinka0611
11. apr 2018

Súhlasím s
@mijka88 tiež sme prací prášok zmenili, aviváž nepoužívam a skús obliekať ak sa dá do bieleho / svetlého oblečenia bavlneneho, nam kozna povedala ze aj to dráždi tmave, lebo je farbené, skus vetrat castejsie teraz je už pekne pocasie da sa lepšie ako v zime. Zmen kozmetiku urcenu pre atopikov, je toho dost na výber ( Mixa, La Roche - Posay, Bioderma ) La Roche a Bioderma je drahšia to si prv radšej vypytaj vzorky v lekarni ze ci nebude robit zle a skus na malej casti tela.

pinkcrystal
11. apr 2018

A este som zabudla, ze nam pomohlo kozie mlieko. Ziadne “zazracne” maste neodporucam skusat a kupovat, su to vyhodene peniaze. Z vlastnej skusenosti viem.

carolineanne
11. apr 2018

Na svrbenie môžem odporučiť topic skin krém a umývací gél.Maximálna spokojnosť.Posielajú aj vzorky.

cacianka
12. apr 2018

Travnica mala velke uspechy obrovsky pomahala voda z Podhajskej.na nete su o tom clanky.ale uz par rokov je zavreta.skuste tamojsiu vodu v malom bazene a dostat aj vyrobky z nej.niekomu lepsie pomoze ako more

lucie0505
12. apr 2018

@kristianko1 Ja som ako male decko mavala brutal ekzem. Dnes uz viem, ze je to problem hlavne zvnutra a zazracne masticky neexistuju, ale mne vtedy na svrbenie pomahal Jarishov roztok. Nemaju to v kazdej lekarni, niekde to mavaju, niekde ti to priamo na mieste namiesaju. Bolo to uz davno, ale pred 5 rokmi, ked som bola tehotna a ekzem sa mi na cas vratil, som ho v pohode zohnala. Kup si aspon jeden liter, namoc do toho latkove vreckovky alebo plienky a daj to ako obklad. Ja som takto zafacovana spavala. Ked som mala zaviazane ruky, ani som sa tak nemohla skrabat 😉 Ako hovorim, ekzem to nevyriesi, ale to svrbenie to utlmi a upokoji kozu.

sasena21
12. apr 2018

Mne pomohli kupele v Smrdakoch na odporucanie koznej.Preplaca to poistovna. Ja som mala popraskane az do krvi.

kristianko1
autor
14. apr 2018

Ďakujem zienky ste velmi zlate ......este raz naozaj dakujem.... prajem vasim detickam len zdravicko

prevenar
14. apr 2018

@kristianko1 kolko ma rokov ? ..atopicky ekzem je autoimunitne ochorenie ..to nikdy nevyriesis ani kremami, ani kupelmi a ani kortikoidmi. jedine co ti realne pomoze je vyrazna zmena stravy.

tinni23
21. apr 2018

@mijka88 mohla by si mi napisat co ozaj funguje, dcerke sa vyhodil ale iba na licku taky skaredy cerveny a na ruke ma par suchych miest, uz sme skusili kopec veci a nic nezabera

lydia15
21. apr 2018

Mojej malej sa vyhodil ekzem po cokolade,dist skaredy na stehnach,bruchu a predlaktiach. Dr.jej predpisala Oilatum emollient-parafin na kupanie,inak da sa kupit aj bez receptu a este nejaku namiesanu mast a po tyzdny sa jej krasne stiahol.ten tekuty parafin je uplne super,je z neho makkucka pokozka.

rebekav
21. apr 2018

Strava, naozaj. Zacnite hned zajtra rano. Lepok, mlieko, korenovu zeleninu odporucam.vysadit uplne. Ak do 2 tyzdnov neuvidis vysledok, tak to bude iny potravinovy spustac. Na.svrbenie fenistil, s kys mliecnou opatrne u nas privelmi skodila. Skriabala sa z nej do krvi.

veronika9797
21. apr 2018

Nasa sa tiez skrabe az do krvi...odkedy chodi s kratkym rukavom na slniecku tak to zmizlo...pije UM ale vcera som bola na navsteve a pred spanim si pytala mlieko tak som dala trvanlive..a od vcera je zase vyhadzana..mastime holtov krem..ale isto to ma z mlieka amliec.vyrobkov...lubi smotan.omacky ale aj z tych sa vyhadze...ma rok a 7mes. Tak dufam ze casom ti prejde 😣

mijka88
22. apr 2018

@tinni23 s ekzémom je to vždy zložitejšie a je to boj na dlhšie veru, vplýva na to viac faktorov, také bežné rady už určite vieš čo sa jedla týka, bavlnené oblečenie, radšej bledšie/biele... Ja odporúčam prehodnotiť doma celkovo drogériu, čo sa prania/upratovania týka, poznám už množstvo žien/maminiek, ktorým toto výrazne pomohlo. Hlavne to pranie u týchto bábätiek/malých detičiek a celkovo u ľudí s citlivou pokožkou. všetky komerčné prášky obsahujú totiž tzv. plnidlá, ktoré len navyšujú objem prášku, preto ho treba toľko "kydať" na jedno pranie, tie sa riadne nerozpustia, zanášajú tým pádom pračku, ale aj oblečenie...drogériu, čo odporúčam ich v žiadnom prípade neobsahuje, na jedno pranie stačí preto 30ml čisto pracích látok..Treba poriadne vyčistiť pračku, kto si myslí že ocot je fajn a stačí tak skutočne nestačí...Už som tu tu viackrát písala, bohužiaľ aj detské "sensitive" prášky z obchodu vedia narobiť problém, kto má citlivejšiu pokožku, viď obrázok /etiketa detskej "sensitive"lovely, môže tam byť toho až tretina obsahu 😒 ,čo sú zeolity, na čo sú inak dobré a prečo sú pridávané do práškov môžeš kuk keď budeš mať chvíľku na nete je toho plno.../, .Eurona drogéria je mimoriadne šetrná, napriek tomu veľmi účinná, určite ju odporúčam každému, vzlášť tomu kto má problém s AE, domácu čističku... Viac info a inšpirácii v skupinke https://www.modrykonik.sk/group/9636/, posielam pozvanie, je súkromná. 🙂

kristianko1
autor
22. apr 2018

Ahojte.akurat sme v nemocnici ale s prieduskami ale cuduj sa svete skusali sme stravu a po vysadeni akehokolvek mlieka od masla cez jogurty aj v detskych sadkostiach sme citali zlozenie.....malemu ekzem zmizol....samozrejme úplne nie ....ale nesvrbi ho to a nema to cervene ma peknu tvaricku len na dotyk je citit ze pokozka je drsnejsia ale aj tak je to ohromny uspech ...dakujem veeeeelmi pekne za rady.....a ako kozmetika nám nakoniec asi najviac pomohlo kozie maslo. Davala som aj krem od bylinkarskej firmy od nas dedik a dcery plus nejaky prasok na imunitu no nic mo

molly28
23. apr 2018

... za nás.... produkty FOREVER... ano ano všade o nich píšem, pretože 5rokov som bola len takým tichým sledovateľom, používateľom a testovala som dané výrobky hlavne na sebe a mojej rodine a potom po odporúčaní aj na iných ľuďoch .. a živým príkladom je aj môj manžel, ale aj mnoho iných detí, aj dospelákov.. naozaj základom pri atopickom ekzéme je preliečiť sa zvnútra..a potom zvonku zmierniť svrbenie ..ak by ste chceli bližšie info kludne píšte...

ludkakrsna
6. jún 2018

Calmapherol SC mast ucinkuje pekne na ekzemy upokoji a regeneruje... nam sa niekedy vyhodil na tvary alebo v okoli genitali 👍 zabral peckovo

kristianko1
autor
6. jún 2018

Dakujem naozaj veľmi pekne za všetky odpovede...cuduj sa svete...maly nema uz ani pupacik odkedy sme ho zobrali z jasli a je doma a nie v kolektíve neviem či to súvisí ale odvtedy nic

kristianko1
autor
6. jún 2018

Dakujem naozaj veľmi pekne za všetky odpovede...cuduj sa svete...maly nema uz ani pupacik odkedy sme ho zobrali z jasli a je doma a nie v kolektíve neviem či to súvisí ale odvtedy nic

sonka1981
27. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

nejak som sa v tej komunikacii stratila. Čo za krem použivate?

venikaa
27. júl 2018

My sme najprv skúšali zinkovu masť,celkom mu to pomohlo,aj keď to bolo zdĺhavé,a nie také rýchle ako pri kortikoidoch.Ked mal rok a ako tak už mal kožu peknú,ale teda stále sa mu objavovali loziskove miesta, tak náhodne som sa dostala k vazelinovej masti Zn. Bione s obsahom včelieho vosku.Castym používaním mu tieto ložiská zmizli.Nic iné mu už nedávam,keď sa mu raz začas opäť ložiská objavia.Avsak nie je to zázrak na počkanie.Ide o pravidelné premastovanie daným voskom.

zabka788
29. júl 2018
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

pomohla ta zinkova mast? tie veci na ekzem su na predpis, alebo sa daju volne kupit?

venikaa
30. júl 2018

@zabka788 pomohla,ale islo o dlhodoby proces,nebolo vidiet zlepsenie hned.Prip.aj sudocrem.Zinkova mast al.sudocrem pomahaju zmiernit zacervenany ekzem,ked uz to nemal cervene,iba suche,tak uz je dobra ta bione mast s obsahom vcelieho vosku.Este chcem upozorniť,ze nie kazdemu to moze pomoct,lebo napr manžel ekzem ma a jemu ten vceli vosk praveze drazdi kozu.Mojmu malemu to zazrscne pomaha.Ale jemu na cokolvek,aj na stipance,modriny..

venikaa
30. júl 2018

Zinkovu masť kupis v lekarni.