Atopický ekzém a kúpele Smrdáky - vaša skúsenosť

macka84
18. máj 2016

Ahojte mamičky. Dcérka má AE a kedže mala 3 roky, mali by sme nárok na kúpele. Prosím, podeľte sa o svoje skúsenosti s kúpeľnými pobytmi v Smrdákoch, ktoré sú indikované lekárom a teda hradené ZP. Hlavne by na zaujímala dĺžka pobytu, efekt liečby, kedy najlepšie ísť, či ste si pobyt ako sprievod platili a či mám ako sprievodca nárok na OČR, alebo zobrať dovolenku. Za každú info vopred ďakujem.

ivet2013
18. máj 2016

aj mňa by to zaujímalo... 🙂

macka84
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rolandik
26. sep 2017

Ja som bola a dovolenku som nemala, ale potvrdenie od lekára, niečo ako PN. Platí to sociálna poisťovňa. Za pobyt som platila okolo 500€, dieťa asi 50€. Záleží aj od toho kde bývaš. My sme bývali v ubytovni Eva, kde sú aj deti bez doprovodu. Izby sú prerobené a vybavené novým nábytkom. Samostatné WC, kúpelka. Môžeš bývať na hoteli, kde sa chodí na stravu a potom chodíš na procedúry a ošetrenie na Evu.
Deti majú ošetrenie po kúpeli a potom večer na Eve. Malé deti sa kúpu v smrdáckej vode podľa veku v minútach (3 roky/3 minuty) Inak sa strieda hypermangán, vločky a smrdácka voda je tak 1x za týždeň. Dĺžka pobytu je na schválení od poisťovne. Môže byť 21 alebo 28 dní. Inak v Smrdákoch skapal pes, tak si treba dobre rozmyslieť kedy tam ísť a najlepšie aj s nejakou kamoškou, lebo malé deti tam nemajú žiadny program okrem jedenia a asi 30min na procedúry.

macka84
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tehulka2011
26. mar 2019

@macka84 Ahoj, ako to hodnotis s odstupom? Vydrzal vam efekt? Kolkokrat ste boli na ten kupel v Smrdakoch?

rolandik
25. apr 2019

Ahojte, moja Emka bola teraz v Smrdákoch už tretí krát. Bola sama, aby sa naučila mastiť a tak. Lenže ako prišla domov a mala sa mastiť sama tak to nerobila. Zasa čaká na mamu. Musím ju stále kontrolovať. Ak to neurobím, iba sa spýtam tak to dlabe, nenatrie sa. Ekzém sa jej v nepreliečil, koža je otrasná. Diétu odmieta. Nechcela ju ani v kúpeloch. Pri ekzéme veľa záleží od prístupu pacienta.