Atopický ekzém a horské slnko

simovarad
28. sep 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosť s používaním horského slnka na atopický ekzém... dôvodom je , že dcerke ostavaju biele flaky po ekzeme a kedze je v pubertalnom veku chcela by som jej dako pomoct a skusit použit horske slnko... dakujem za vsetky rady a skusenosti.

roztlieskavacka
28. sep 2021

Biele miesta ostanú vždy bledsie ako nezasiahnutá koža ekzemom.. ak je tvojim cieľom opálit tieto miesta tak na to rovno zabudni 🙂

simovarad
autor
29. sep 2021

@roztlieskavacka ďakujem, máš s tým osobnú skúsenosť ?

jackie_1992
7. okt 2021

@simovarad Ahoj ja mám od narodenia atopický. Raz som to skúšala, v puberte, lebo som mala pušky a chcela som si ich vydenzifikovat... No... Pubertiacka 😁 nerobí to dobre na pokožku. Stolička pokožka je suchá a citlivá. Čím viac tepla, opaľovania, sauny, tým horšie. Len sa ešte viac vysuší a bude bolieť. Inak, keď má biele škvrny nemôže mať aj kombináciu s impetigom čo ako sa to volá? Lebo ja som nikdy biele škvrny nemala. "Len" červené rozskrabane krvavé miesta, chrasty.

jackie_1992
7. okt 2021

@jackie_1992 pupaky*

jackie_1992
7. okt 2021

@jackie_1992 atopicka pokožka... Sorry to tá moja klávesnica 🙄

simovarad
autor
8. okt 2021

@jackie_1992 doktorka nam povedala ze je to kremami, nieje to impetigo, to by mala aj niekde inde... ona to ma iba na tych miestach kde kremujeme a kde som jej dala aj kortikoidnu mast... ideme do Bojnic ku koznemu tak dufam ze pomoze... a ano ked sme sa snazili v lete opalovat tie miesta stipalo ju to... akoby ked sa poti ju to stipe... ale dakujem za odpoved

jackie_1992
8. okt 2021

@simovarad tak držím prsty. Atopia je hrozne nepríjemná. Ale je veľká pravdepodobnosť, že v dospelosti zmizne alebo sa zmierni. Mám už 29 a sice stále používam hypoalergénne všetko a kupujem kozmetiku pre atopikov, tak už také problémy ako som mala do puberty nemám 🙂 svetlo na konci tunela.