Asymetria u dieťaťa

lilaaa123
22. máj 2024

Mate prosim skusenosti s asymetriou u dietata? Babatko ma pat mesiacov, nepretaca sa. Chodime na rehabilitacie. Hlavu naklana k ramenu (jeden lekar tvrdi ze ma torticollis, druhy ze nie), trup je vyoseny, na nohach ma nesumerne kozne ryhy (klbiky su v poriadku). Kto ma skusenost podarilo sa vam to upravit? Ako dlho ste cvicili?

juliet86
22. máj 2024

@lilaaa123 ja ti radim ak matennanto peniaze tak sukromne fyzioterapie pripadne rovno rehabilitacne pobyty. v tomto veku vies docielit najvacsiu zmenu. nepodcenit to. vela stastia. zacala by som robert bauman bratislava pripadne u vas v okoli

lilaaa123
autor
22. máj 2024

@juliet86 dakujem, prosim Ta mas aj skusenost s asymetriou? Ci nieco ine ste riesili?

surama
22. máj 2024

@lilaaa123 Na ten torticollis pozor. Mojmu ho diagnostikovali velmi neskoro a to uz bolo velmi tazke dat do poriadku, asi to bude problem uz na cely zivot. Mne nikto nepovedal, ze maly ma torticollis, vzdy bolo vraj vsetko v poriadku, az mne to nedalo a som si googlenim zistila, ze to ma a s tym som konfrontovala lekarku, potom nas cakali dalsie vysetrenia, kde to potvrdili a potom rehabky, ale viac menej uz sa to neda zvratit, aj hlavicku ma zlezanu a uz nic s tym. Na*rat takym doktorom.

lilaaa123
autor
22. máj 2024

@surama u nas sa na to tiez prislo neskoro hoci som sa na to pytala skor… od kedy ste vy zacali cvicit?

juliet86
22. máj 2024

@lilaaa123 ine. ale on je naj

emamonika
22. máj 2024

@lilaaa123 ahoj my sme mali torticollis, chodili sme k fyzio a tiež som sa veľmi bála ale ak cvičíte neboj sa da sa to do poriadku, a to sme ani vojtovku necvicili, žijeme v AT
Malú sme stále motivovali a fyzioterapeutka nám veľmi pomohla, mala aj uležaná hlavu a fakt veľmi, jedno ocko menšie a druhe vacsie,jedna strana viac používaná druha menej, pýtaj sa ako malú nosiť ako ju motivovať, dobrý fyzio ti povie sám,
teraz má 3 roky a je v poriadku., krasna zdravá po asymetrii ani stopy , Treba len cvičiť.

surama
22. máj 2024

@lilaaa123 Presne uz neviem, ale mal uz rok aj par mesiacov. Chodili sme cvicit Bobatha a velmi to pomohlo, fyzio mu krk pekne natiahla, avsak vzdy ked podrastie, tak ten krk pada nabok a musim to natahovat a aj si uz urobil taky zvyk, ze ho dava ma bok. Ja som od narodenia vravela, ze ho neviem napolohovat a nikto mi nepovedal, ze ma torticollis, ze to preto...

luciazahornadska
22. máj 2024

Asymetria sa dá veľmi rýchlo a efektívne upraviť pravidelným cvičením (pokiaľ nemá ďalšie iné pridružené diagnózy). 🙂 Môžete si vybrať medzi vojtovou metódou alebo Bobath konceptom. Držím palce. 🙂