Asymetria predných rohov postranných komôr vpravo užšie

anjelikdianka
9. mar 2014

Naša dcérka má 2 týždne a v prepúštacej správe je napísané že: Asymetria predných rohov postranných komôr,v pravo užšie.V áprili máme ist na kontrolnu USG.Lekár v porodnici povedal že sa nemáme čoho báť že to maju vela detičiek.Je tu niekto komu dietatku zistili niečo podobné.April je ešte daleko a ja stále myslím na to čo to asi znamená.

tetadada
9. mar 2014

to má na hlavičke?
aký si mala pôrod?

anjelikdianka
autor
10. mar 2014

@tetadada Ano na hlavičke.Porod som mala normálne(nie cisársky)ale malu som dost tažko tlačila von,museli mi sestričky tlačiť na brucho.Aj pupočnu šnuru mala 2 x okolo krku.Može to mat aj kvôli tomu?
@tetadada

tetadada
10. mar 2014

no, povedala by som, že práve preto
pôrod má veľký vplyv na to ako sa mu hlavové kostičky prispôsobia a ako sa potom vrátia naspäť na svoje miesto ako je potrebné ...ak sa im to nepodarí, tak sa môžu rôzne veci udiať neskoršie vo vývoji, ktoré nie sú priamo identifikovateľné ale predsa s týmto súvisia. Buď sa udejú zmeny vo vývine mozgu a dôjde k zaostaniam rôzneho druhu, alebo sa začnú iné problémy s trávením a pod, alebo oveľa neskôr nastanú problémy so spravaním, či nejakou poruchou učenia. To všetko závisí od práce mozgu a ten na to potrebuje tiež správne postavenie kostí hlavy a práce mozgomiešneho moku.
Toto vie pekne ošetriť KRANIOSAKRÁLNA TERAPIA ( krani - hlava, sakrum- kostrč). Je to jemná metóda, ktorá upraví kosti a blany na správne miesto. viac sa dozviete napr. na www.trenujmozog.eu, alebo v stredu výjde článok v Rytme života č.10 s názvom DOTYKY dokážu liečiť.
Rada pomôžem ak by ste chceli, pri bábätkách zvykne postačiť niekoľko ošetrení , tak š-č, pokiaľ by nešlo o nič vážne, čo nepredpokladám.

anjelikdianka
autor
10. mar 2014

@tetadada Podla Vás je to niečo vážné?Lebo na nete som sa dočítala že to maju dostičiek.

tatjab001
10. mar 2014

netreba sirit paniku,ak ti lekar povedal,ze je to ok,tak je to OK,naozaj to ma velmi vela deticiek,potom sa to napravi alebo zostane ako je,ale je tu aj tretia moznost,ze ta asymetria bude vyraznejsia,az vtedy to zacina byt naozaj problem,ale ta tretia moznost je minimalna.Na kontrolu ides prave preto,aby videli,ci je to stale Ok,a mozno pojdes este zo dva razy,neviem do akeho mesiaca to sleduju.Takze klud uzivaj si babätko bez stresov 🙂

tetadada
11. mar 2014

Nešírim paniku , len vravím, že práve toto je vážna vec a u nás sa to vôbec neošetruje, len to sledujú ale nevedia s tým nič urobiť. V zahraničí sa toto ošetruje kranioskrálne ( kranio - hlava a sakrum kostrč), je to jemná veľmi účinná metóda, ktorá ošetruje takého jemné posuny kostičiek. Mám to vyštudované a ponúkam pomoc nie paniku

majusa29
10. máj 2014

@anjelikdianka Ahoj. Naša dcérka má to isté. Ona má ešte len týžden a na kontrolu máme ísť až koncom júna. No je to ešte daleko a neviem či vydržím čakať. Môžeš mi povedať ako ste dopadli? čo povedal lekár? Je malá v poriadku?

anjelikdianka
autor
11. máj 2014

@majusa29 Boli sme na kontrolnom ultrazvuku ,ešte stále mala asymetriu,ale to maju veľa detičiek.Naša malá preferuje jednu stranu viac,takže ju máme dávat cez den aj v noci na ľavú stranu a viackrát cez den dávať malu na bruško aby dvíhala hlavičku.Mi ešte ideme na kontrolní ultrazvuk na konci juna.Malá už pekne dvíha aj aj otáča hlavičku.Ale ešte stále má radšej tu pravu stranu.Neboj sa ,možno vás pošle lekárka na neurologiu,kde vám ukážu ako s bábätkom cvičiť,ked aj naša to bude mat ešte nezmenenú v júni tak asi aj nás tam budu posielat.

majusa29
11. máj 2014

@anjelikdianka Dakujem ti pekne za odpoved. Trošku som sa upokojila, pevne verím že to bude aj s tvojou malou v poriadku. Moja bola otočená hlavičkou hore, takže tá asymetria vznikla pravdepodobne tým, že mala hlavičku stlačenú pod rebrami. Dúfam že sa to upraví. Držím aj vám palce.

apvn
4. feb 2015

@majusa29 Ahoj. Môžem sa spýtať ako ste na to. Mojmu malému zistila neurologička asymet. PK cca pred 2 týž. Po prepustení tam nič nemal, a teraz toto. Síce ona tvrdí že už vtedy to musel mať, tak neviem. Zatial rehabilitujeme cvicíme vojtovku - lebo išli sme k nej kvoli tomu, že zle si chytá hračky, inak je obratný, pretočiť sa vedel v 6 mes., len ručičky ako používal a nevedel sa v zoprieť do rúk ked je na brušku, tak som chcela nech sa nanho pozriem neurolog. Pediatricka by nás tam neposlala. A teraz toto. Stále nad tým rozmýšlam, len ho sledujem čo ako robí....atd, už mi s toho hrabe. Neurologička nám nič nepovedala len kontrola za mesiac a bude mu robiť EEG.

majusa29
4. feb 2015

fu, tak to ti nezavidim že cvičite tu vojtovku. My sme necvičili. nám ten nález - asymetriu dali do správy o novorodencovi ešte v pôrodnici ale všetko je v poriadku, samo sa to upravilo. Malá má už 9 mesiacov, a môžem povedať že je šikovnejšia ako v jej veku bola jej staršia sestrička. V psychomotorickom vývine je popredu. Tak želám všetko dobré a nech to s vašim malým dobre dopadne.