Asymetria hlavy a stlačený noštek po pôrode. Poradíte?

martinoocka
14. júl 2015

Ahojte.chcem sa spytaat na skusenost so stlacenou hlavkou alebo tvarickou.nasa mala to ma aj v sprave z porodnice ze ma asymetricku hlavicku,aj nostek ma stlaceny.pediatricka povedala ze je to sposobene polohou v maternici a ze sa to napravi polohovanim ale uz mame tyzden a zda sa mi to skoro rovnake.nemate s niecim takym skusenost?kolko sa to upravuje?

ematko29
14. júl 2015

Mamka mi vravela,ze moja sestra ked sa narodila tak mala nostek vykriveny doboku.v priebehu par dni sa to upravilo a tiez v porodnici som mala spolubyvajucu co jej mala tie mala tak nostek a upravilo sa.

albao
14. júl 2015

Nam sa sisata hlavicka upravovala par mesiacov, teraz ma krasny tvar 😉

alizabka
14. júl 2015

my sme tiez mali sisatu hlavicku a casom sa to pekne upravilo ... a mali sme teda riadnu sisku 😉

zlaticko444
14. júl 2015

I my sme mali asymetrický tvar hlávky. Teraz má malý 4 mesiace a výrazne sa to upravilo v podstate samo - tak mi aj bolo povedané, že je to polohou bábätka v brušku a že sa to časom upraví. Neboj, pár mesiacov sa to v brušku formovalo, potrebuje to aj pár mesiacov na "nápravu". Chce to čas ;)

fcchelsea
15. júl 2015

s noštekom neviem ale moja teraz 12 ročná dcera mala nie peknu gulatu hlavičku babky aj doktor nám povedal viem že teraz sa to už tak nerobí ale ked je bábo v perinke tak ho treba polohovat nie len stale na chrbte ale raz pravá strana raz lavá tak na boku jej to pomohlo moj názor noštek sa po čase vytvaruje ked bude rásť netreba sa stresovat moj najmenší mal tiež po porode nos ako prasiatko a po dvoch rokoch je z neho chlap s pekným noštekom a šibalskými očami

janesa1984
15. júl 2015

Syn sa narodil s sisatou hlavickou a aj s kefalhematomom (hrb na hlavicke). Vobec neapaval na chrbte ale ame ho polohovali. Raz spinkal na pravej a raz na lavej strane. Teraz ma hlavicku nadhernu.