Asymetria držania hlavičky u chlapčeka

evuliceeek
19. nov 2013

ahojte kočky, poraďte mi, beží nám štvrtý mesiac a bola som so synom na kontrole u neurologičky (max. nesympatická osoba) a tá povedala, že syn zle drží hlavičku, že ju ťahá viac do prava, poslala nás rehabilitovať k jednej lekárke, tá synčeka vyšetrila a povedala, že to je hraničné a že ešte môže z toho vyrásť, že na brušku už pekne drží hlavičku a už sa aj sám otočí z bruška na chrbátik, ide o Vojtovu metódu a videla som ako detičky pri nej vrieskajú, že o 2 mesiace už môže z toho vyrásť, ale že ak nie, tak sa s ním bude horšie cvičiť lebo bude väčší, pediatrička mi povedala nech idem raz-dvakrát a nech skúšam doma cvičiť, že to nie je až také strašné. máte niekto podobnú skúsenosť?

mokilko
19. nov 2013

nas syncek drzal zle hlavicku presne tak isto a pokial neplace ak sa mu snazis hlavicu napravit a pri polohe lezmo sa otaca poriadne na jednu aj druhu stranu za hrackou, tak je to navykove a vyrastie z toho.vysetrovala ho ortopedka 🙂) my budeme mat 25.11 sedem mesiacikov a tak pred troma tyzdnami sa to zacalo stracat.... drzim palce 😉

evuliceeek
autor
19. nov 2013

keď je na brušku tak otáča hlavičku do všetkých strán, aj nahor, keď leží na chrbátiku tak isto do oboch strán, pekne kopíruje pohyb hlavou do oboch strán, za hračkou sa ešte nenaťahuje keď je na brušku, ešte to nevie 🙂
hlavičku mu ani nemám kedy naprávať, sám ju dá správne ak ho zaujmem hračkou alebo mojim pohybom, len keď pije z fľaše tak ju ťahá do prava, vtedy mu ju napravím. dúfam, že z toho vyrastie. veľmi pekne ďakujem za odpoveď, upokojila si ma