Mate doma astmatika-alergika?...mate nejake zvierata?...moja mala ma alergiu na macky, slabu ma psa a astmu, ma 4 roky...vonku mame macku a zajkov, vo vnutri psa...muz na mna tlaci, dat to vsetko prec...teraz zacala akosi pokaslavat, neviem, ci to moze byt prichadzajucou jarou...uziva sirup zenaro na alergiu a chvilu uzivala flixotide a teraz ho nahradili motelukastom...co uzivaju vase deti a co im pomaha, co robit este navyse, co pomaha?
Psa by som dala von. Astma moze byt komplikovana
Dobry vecer, vrelo Vam na alergiu odporucam skusit produkty na baze aloe vera od firmy forever. Mame s nimi tie najlepsie skúsenosti. Dokonca nas uchranili od astmatickych sprejov. V pripade zaujmu rada napisem viac. 🙂
@eva112014 vzdy, ked ochorela prechladla, tak na treti den pri soplikoch a kaslani zostala dychavicna, az sme vzdy skoncili v nemocnici na ventoline a ked sa to opakovalo viac krat do roka, sme isli k alergologovi a po krvnych testoch nam povedali, ze ma alergiu na macku, vonkajsie plesne a astmu
@eva112014 zo zaciatku symptomy na astmu ani nemala, ale neskor sa zacali prejavovat, vacsinou, ked plakala, tak potom zacala kaslat a pyskalo jej na prieduskach
@pribinak mame yorka, nie je to pes na von...len vonku mame macku a zajov a ked k nim chodim, ci to potom nenosim aj do vnutra, aj ked sa prezleciem, aj tak sa bojim, ci to nedonesiem
@lucika7682 Ďakujem Ti. Prajem Ti, nech Ťa choroba teba a tvoju rodinu obchádza. Pekný deň.
@lucika7682 ja som astmatik, syn tiez. Mame psa - staforda. Mali sme aj macku. Vsetko bolo OK, pokial sme nemali male koťátka - strasne sa mi zhorsila astma :( hned ako sa dalo, sli prec.
Ak ma dcera casto ast.zachvaty, zvazila by som psa dnu... :(
@veronikaszabova nemozem povedat, ze by mala zachvaty...ked sme vysadili flixotide, tak sa je trocha hlasivky zhorsili...a teraz posledne dni zacala pokasliavat, vacsinou rano, vecer a v noci...skor si myslim, ci sa jar nehlasi...keby to bolo na psa, tak je to asi stale.
@lucika7682 ahoj, mno ked citam, ako to u vas prebiehalo, tak to je skoro ako cez kopirak nas pripad. Mala chodila do sukromnej skolky, kde bol chlapec, ktory stale velmi skaredo vlhko kaslal. Mama doniesla papier od alerg., ze je alergicky a tak to nikto neriesil. Nasa mala ked chytila sople, tak to slo dole vodou az po trojtyzdnove liecenie doma, samozrejme ze nasadeny ventolin, z ktoreho dieta dostane astmu. Flixotide, neskor Singular, potom Montelukast. Samozrejme potvrdena silna alergia na psa (doma yorkshir), na macky a na par bylin. Neskor potvrdena astma na plucnom. Liecebny rezim sme dodrziavali az kym nezacala brat Montelukast, z ktoreho mala zle sny a bala sa vecer zaspat, ze uvidi v okne toho netvora ako na nu pozera. No a tak som si povedala, ze stacilo. Ochorenia zacali cca ked mala tri a pol roka (v jasliach bola od roka), dnes bude mat o chvilu sedem. V aprili min.roku som ju vybrala zo skolky a zostala som s nou doma, ze kym nastupi do skoly tak uz nebude v tom kolektive. Vysadila som jej vsetky lieky, totalne vsetko. Dovtedy bola chora kazdy mesiac, pripadne max. dva mesiace v roku boli take, ze bola cely mesiac v skolke zdrava. A teraz, cuduj sa svete, od aprila min.roku bola chora raz, a to nie s tou jej obstrukcnou bronchytidou, ale len nachladenie, tak sme ju nechali doma tyzden, aby sa z toho dostala. Alergologicku ani plucnu sme uz nenavstivili. Psa mame stale. Nasa detska sa vyjadrila, ze ma taku skusenost, ze deti prestanu byt chode, ked zacnu chodit do skoly. Drzim vam palce, nech je to ok. Verim, ze vam z toho vyrastie. Len pozor na lieky, lebo ono je to dnes velky humus, zial :( A pytajte sa na liecenie, idealna je Lucivna, strasne dobre je tam a velmi to pomoze. Navyse, ucia tam deti aj rodicov, ako dychat tak, aby astmatik nemusel uzivat ventolin. Ono to toti ide aj inak ;) Drzte sa!
@vikusjk dakujem za napisanie...a mozem sa spytat, aka hodnota jej vysla na psa?...dnes sme boli na kontrole...liecba pokracuje ta ista...len muz nalieha, dat prec aj psa, co ja nechcem...a myslite, ze aj ten psik robil nejake problemy, ci nemala ziadne problemy?...mate ho stale?lebo doktorka povedala, nemusite davat prec, len muz by bol zato aby isiel k rodicom...podla mna jej problem nerobi...lieky stale mame tie iste, zenaro, montelukast
@lucika7682 fuuu hodnotu si uz nepamatam, jej vysiel aj z koznych testov a aj potom z krvi, nejaka velmi vysoka hodnota, alergologicka sa tam rozculovala, ze som psa nedala prec. Ja som jej povedala, ze mala nie je chora zo psa, ona proste nesmie nachladnut, chytit sople od niekoho, alebo chytit sople z nachladnutia, lebo potom to ide dole vodou. Nema to nic s nasim psom. A tak aj je, ale lekari su lekari. Napriklad moja vtedy kolegyna, ktora bola detska pediatricka, ale pracovala u nas (medicka spolocnost) sa zhrozila, ked pocula, ze malej nasadili ventolin, lebo ze z toho chyti astmu. No, po roku ju aj mala diagnostikovanu. Ja neviem, beriem rady a odporucania lekarov, ok, ale nejak tak aj sama svoje dieta poznam a vidim, co a ako a kedy na co reaguje a ako vravim, vsetko sme vysadili a decko malo za rok raz v case chripkoveho obdobia nadchu. Mne to staci... Ale inak si myslism, ze nam velmi pomohlo aj to liecenie, aj to, ze som s nou bola doma, vzala ju prec z kolektivu, boli sme velmi vela na vzduchu (nie len tu v BA), snazime sa chodit vela do Tatier, k moru, to vsetko pomaha
@vikusjk ved aj ja si idem vybavit vratit rodicovsky...do skolky mala nastupit a este sme to o rok odlozili a prave som sa rozhodla, ze si zaziadat o vratenie a budem s nou radsej doma...snazime sa tiez chodit do tatier a k moru, uz sa neviem dockat leta...len na tie prechadzky tu v TT nie je kam chodit...ventolinu sa snazime vyhnut, ako najviac to ide...horsie, ze teraz zacina to alergicke obdobie, ale snad to nebude take zle...
@lucika7682 Aha, vasa nie je vobec v kolektive? Hmm, tak to neviem potom. Mojej jednoznacne pomohlo odist od nejakeho skolkara, ktory bol "bacilonosic". Bola este jedna mamicka, ktorej dcera mala podobne problemy a prelozila ju do inej skolky a tam bolo dieta zdrave. Aerius ako antihistaminikum neuzivate?
@vikusjk aerius mal na nu opacny efekt...vtedy este az tak nekasliavala a ked zacala uzivat aerius, tak bola na tom este horsie...castejsie mala take sypave stavy po placi...ked som ho vysadila, zlepsilo sa.
@lucika7682 aha, tak potom samozrejme nie. Nie kazdy liek ucinkuje rovnako na vsetkych. Kazdopadne sa urcite pytaj do kupelov, mate na to narok kazdy rok. Lucivna je super a aj to pomaha.
Moja dcéra má 10 rokov a tiež ma alergiu na mačky a astmu. Má aj alergiu na roztoče. Nam sa to začalo po nástupe do školy, keď znovu začala bývať často chorá. Pri viróze jej pískali priedušky a v zime pokašliavala. Má na to nasadený inhalacný sprej Budelin a predtým brala kvapky Zirtec. Tie brala id malička kvôli ekzemu. Na alergiu na roztoče začala pred rokom a pol brať Staloral. Ten by mal po čase vybudovať väčšiu odolnosť a na alergen. Mam pocit, že tento rok je to lepšie. Horšie to máme s mačkou. Keď je s nejakou, stane sa, že må potom záchvat, piskaju jej pľúca a kašle. Na to jej musím dať Ventolin. My máme doma len morca. Aj na to jej vyšla mierna alergia. Niekedy ju svrbi koža, keď sa s ním hrá. Najhoršie sú tie mačky. Treba sa im vyhýbať. My by sme ju určite nemohli mať. Dokonca sme raz museli odísť z návštevy, kde mali dve mačky, lebo začala kašlať.
@matabb73 to ano, ta macka je problem aj u nas...je sice vonku, len je to tam uzavrete a mala tam bicykel a trojkolku a teda ja tam chodim...len psika mame vnutri, na neho jej tiez vyskocila, taka slabsia, ale je...len doktorka povedala, ze ho nemusime dat prec a muz ho chce dat...len ja si myslim, ze jej nevadi...zacala pokasliavat nedavno, len uz sa aj priroda prebudza a este ma alergiu na vonkajsie plesne-altenariu a aj ta uz sa zobudila...keby jej vadil pes, tak kasle asi stale.
@lucika7682 Ahoj, môžem sa spýtať ako sa zistila u malej astma? Aké ste mali symptómy? Ďakujem.