Dobrý den.
Rád bych se touto cestou zeptal. U syna, 18 let, je podezření na Aspergerův syndrom. Odesílá nás na vyšetření neurolog, ke kterému chodíme dlouhodobě a říká nám, že si je na sto procent jistý, že syn autismus má. Syn má výkyvy nálad, problémy ve vztazích a s komunikací, je tam i genetickou zátěž. Potřeboval bych se zeptat, jestli testy na toto vyšetření jsou spolehlivé a dají jednoznačný výsledek. Také se potřebuji zeptat jestli máte někdo zkušenost s tímto onemocněním a jestli můžete doporučit, kde se nechat vyšetřit. Dostali jsme od neurologa doporučení na www.apla.cz, ta nás přesměrovala na nautis, ale tam je v současné době čekací doba až dva a půl roku. Můžete prosím někoho spolehlivého doporučit? Byli jsme objednaní ke klinickému psychologovi v Brně, ale ten nás na prvním setkání hned odbil, že syn autismus nemá a testy mu neudělal. Nevíme na koho se obrátit. Děkuji.
Lazikova v trnave 👍
0905 965 968 SILOE lazikova. termin cca 4-6m. testy su spolahlive podla spoluprace s pacientom casto je to niekolkohodinove sedenie. drzim palceky s diagnostikou. odporucam precitat si knihu Autizmus od A po S, popr. nieco podobne, v kniznici maju dost na vyber. nam najviac pomohla kniha vychova ditete s aspergerovym syndrómem
https://klinikacalma.sk/ Je to centrum v BA, majú dosť dobre termíny
@bamako 18rokov? Nemyslel si mesiacov?
@simona20201309 pise problemy vo vzťahoch tak asi ťažko 18mesiacov
@marzii35 pravda.
@simona20201309 urcite nie. autizmus sa moze diagnostikovat najskor v 3 rokoch
@bebebi dosť neskoro to začali riesit. To sa musel tých 18r dosť trápiť. Aj on aj okokie
@simona20201309 diagnostikovat Asperger je velmi tazke, ma take prejavy, ktore su lahko zamenitelne za ine psychicke poruchy. mozes aj cely zivot zit vedla Aspergera a nepostrehnut to. v mnohych pripadoch je Asperger diagnostikovany az v dospelosti. zjednodusene povedane klasicky autista je "cudny" na prvy pohlad, Asperger nemusi na okolie vobec posobit "cudne"
@bebebi ano chápem. Ale myslím ze dnes je už ťa včasná diagnostika na lepšej úrovni?
@simona20201309 pokial ide o klasicky autizmus tak ano. no na Aspergera sme zial este stale dost krátki
@simona20201309 ono asperger prvé roky môže byť ideálne dieťa, ja som bola dobré dieťa, múdre, šikovné, poslušné, akurát zmeny som dávala extrémne ťažko a bola "tichšia" . Ale v podstate menej problémové dieťa ako väčšina. Prestala som to zvládať v predpuberte a vtedy začali problémy a len sa stupňovali. Ale tam už sa povie, že je to ťažká puberta, možno že dieťa zle znáša smrť v rodine, rozvod a tak a nepríde sa na to.
existuje vobec liecba?
Existuje liecba?
@simona20201309 tiez odporucam Lazikovu v Trnave
@bebebi autizmus sa moze diagnostikovat aj skor ako v troch rokoch a aj sa diagnostikuje. V niektorych pripadoch je to tak ocividne, ze nie je na co cakat.
@bamako ak nemáš problém prísť na Slovensko dám ti výborný tip na diagnostiku, príp. aj na následnú terapiu 🙂
Dr. Jánošíková alebo Láziková Trnava. vrelo odporúčam