Asperger a ADHD

7. dec 2022

Ahojte zienky,tie co mate dietatko s Aspergerom alebo ADHD pripadne oboje,brali ste pocas tehotenstva nejake lieky,mali ste stresujuce tehotenstvo alebo komplikovany porod? Viem,ze by to malo mat geneticky podklad. Len rozmyslam,ci aj tieto veci by mohli byt faktorom :/

marzuz89
7. dec 2022

AS a ADHD ma geneticky zaklad, netreba hladat viac. Co ale ovplyvni zivot k zasadne horsiemu, su nespravne stimuly, nepodnetne prostredie, nespravna komunikacia a pristup rodica, prestimulovavanie, mobil, telka, pretazovanie. Cize ak raz AS ci ADHD je diagnostikovane, treba tym zit, nezaoberaj sa pricinami ❤️ lieky, stres, tazky porod, ci nespravna zivotosprava v tehotenstve mozu sposobit neurologicke poskodenie, ktore ma potom rozne prejavy podobne ADHD ci AS, tak isto mobil ci rozpravky v batolacom veku mozu negativne vplyvat na nervovu sustavu dietata. Ale AS ako taky je dedicny, tomu sa predist neda, mozes ale do obrovskej miery zlepsit jeho prejavy svojim pristupom.

ecko80
7. dec 2022

Ahoj, syn ma AS, ale ako sa pise vyssie, ma to geneticky základ. Brala som sice pocas tehotenstva so synom Fraxiparine, ale ten som brala aj pocas tehotenstva s mladsou a u nej sa ziadne znaky AS neprejavuju ako to bolo u syna v jej veku.
Suhlasim s marzuz89, brat to ako to je, prijať to a zit s tym.

araavdva
7. dec 2022

Ja som lieky nebrala žiadne, áno mala som stres lebo sme boli na nože s mojim uz ex. Ale tak ako píšu baby. Nehladat nič za tým je to geneticky podmienené. Naučiť sa s tým žiť a prijať to ako to je. Správnym prístupom môžu žiť normálny život.

zabka79
7. dec 2022

Nie, tehotenstvo bolo pokojne. Je to genetika

autor
7. dec 2022

@ecko80 Ja som zase brala Clexane.

autor
7. dec 2022

@marzuz89 Vedela by si mi prosim odporucit viac ohladom stylu vychovy,aky je pri AS prospesny?

miroslav28
13. júl 2023

S úctou pozdravujem všetkých rodičov, ktorých sa týka téma Asperger. Sme slušná rodinka z Nitry a našej 4 ročnej dcérke diagnostikovali AS. Radi by sme sa stretli/zoznámili s rodičmi z blízkeho okolia, ktorý majú podobný osud, aby sme si vymenili skúsenosti, a možno aj zoznámili naše deti, ktoré budú mať rovnaký pohľad na svet.
Ďakujem všetkým vopred za reakciu.