Asi viróza u 18-mesačného dieťaťa

5. nov 2024

Ahojte. Prvy krat mame nieco taketo. My s manzelom sme vracali v sobotu v noci, davame sa pomaly dokopy. Uz od poobedneho spanku mal nechut do jedla ale spapal. Cely vecer bol tak krotkejsi ako bezne, tulil sa k nam co on sa vecne santi, lieta.
Teraz mu davam mliecko vecerne, vypil polku flasky sadol a vyvratil prudom az ho davilo. Je dost mozne, ze ma asi tu virozu od nas.
Prosim viete poradit ako postupovat? Je to prve dieta, takto malicke moc spolupracovat este nevie 😒

euka210
5. nov 2024

je to crevna viroza...lavor po ruke, dietnu stravu, probiotika...ako hovori nasa dr...hlavne aby pil, jest nemusi...ked vracia, vodu az po pol hodke. Ak by vracal aj vodu, tak po lyzicke davat s odstupom 10min,

autor
5. nov 2024

@euka210 skusim no len mi zaspinkal ale teraz po kupani bola sucha plienka a po zvracani mi zaspinkal, neviem ci ho budit ci co robit 😒 ale kedze nemal ani mliecko asi sa v noci ozve sam 😒

dzescebuly
5. nov 2024

Vodu vôbec nedávať po zvracani,urobiť slabý čierny čaj,mlieko vôbec,aký je vek chlapčeka?

dzescebuly
5. nov 2024

Teraz čítam že má rok a pol 😉

autor
5. nov 2024

@dzescebuly nejdem ho budit asi sa v noci sam ozve

barbora854
5. nov 2024

Dávaj si bacha na to aby nebol dehydrovaný malé dieťa sa rýchlo zdehydruje .kukaj koľko cika keď ma ešte fontanelu kontroluj ci nie je prepadnuta kúp rehydratačný roztok a jedlo diétne .ked vyvrátil prúdom a spraví to ešte raz alebo dva krat chod už na pohotovosť .pripadne ak bude aj hnačka a jedno silne vracanie

barbora854
5. nov 2024

A určite ho treba aj budiť nato aby sa trochu napil

autor
5. nov 2024

@barbora854 rehydratacny mam ak sa v noci prebudi skusim mu ho podat 😒

barbora854
5. nov 2024

@barbora854 smecta alebo tasectan kids

barbora854
5. nov 2024

Ak máš tak si naštuduj ako sa ma podávať .takze často a po lyžičkách.bohuzial také deti treba aj budiť . Ale tvoja vec

autor
5. nov 2024

@barbora854 skusim rano do lekarne, kulisek nemam kupit? mam doma iba Enterina a OSR

autor
6. nov 2024

@dzescebuly nejak mu mam pocit sa dviha teplota

dzescebuly
6. nov 2024

Dopĺňať tekutiny, oddych a pri teplote viac ako 38,5 lieky

autor
7. nov 2024

@dzescebuly snazim sa, nesladeny cajkk mu chuti ale do jedla mu nie je suchu ryzu ta mu sla ale piskotka ci cokolvek moc nie

dzescebuly
7. nov 2024

Tekutiny sú základ,žalúdok je stiahnutý čiže pomaly sa musí rozjest,držím palce,my sme to mali pred mesiacom

autor
7. nov 2024

@dzescebuly dakujem, nasa prva takato viroza, vzdy mi papal ako pasomnica ale nastastie roztek mu ide, dnes este podietujeme a zajtra skusim banan ci zemiaky pridat 🙆‍♀️