Asi varikoléla

clipperdb5
4. jún 2023

Zdravím mám 16 rokov a pravdepodobne mam na ľavom semeniku varikolelu. Nebol som u urológa ale na internete sú písané tie isté príznaky aké mám ja. Mám nebolestivu hrčku nad ľavim semenikom myslím že to je opuchnuté nadvarle, mám tiež ťahavé bolesti a žilky okolo, mal som bolesti ak som stal alebo sedel a keď som si ľahol tak to prestalo bolieť. Ubehlo od toho asi týždeň keď som mal najväčšie bolesti, teraz je to také mierne. Chcel by som vedieť ak nepôjdem k lekárovi či mi to zmizne bez operácie a nejakých komplikácií keď sa to lepší. Ďakujem

jana0215
4. jún 2023

@clipperdb5 určite k lekárovi. Nespoliehaj sa na to, že si sa správne diagnostikoval. Môžeš, ale nemusíš mať pravdu. Muž si tiež takto našiel hrčku a nakoniec to bol nádor. Tie príznaky sú veľmi podobné. Daj sa čo najskôr vyšetriť.

nikpa
4. jún 2023

@clipperdb5 hrčka na semenníku môže byť aj hocičo vážnejšie, napr. rakovina a áno, aj mladý človek ako ty ju môžeš mať. Takže nespekuluj, normálne to povedz rodičom a to čo najskôr, treba s tým ísť k urológovi, nie je to žiadna hanba. A k tej varikokele, nie nezmizne, môže ustúpiť ale určite sa vráti a treba to odstrániť keď robí problém lebo spôsobuje neplodnosť. Teraz asi ešte nerozmyslas nad deťmi ale za pár rokov by ťa to asi trápilo...

clipperdb5
autor
5. jún 2023

Dnes som sa akurát pozeral mám to menšie a už to nebolí, ale aj tak si myslím že by to potrebovalo urológa. A mal som to úplne mäkké, vôbec nie tvrdé aby sme sa pochopili, pripadalo mi to ako opuchnuté nadvarle. Len by ma zaujímalo, prečo to ustúpilo?