Antirefluxné mlieko a tvrdá stolica

maxinaca
9. jan 2016

Babenky, potrebujem radu od tych, co maju babatko s refluxom. Maly pije antirefluxne mlieko a zacal mat strasne tvrdu stolicu, davam aj probiotika, ale zatial to nezabera. Ked som sa pytala doktorky, ci mu mozem dat caj, razantne povedala ze nie, co aj chapem, ked je to riedke asi by mu to zasa islo von. Nemate skusenost s tym, ze sa mu to umele mlieko rozrabalo s cajom nie s cistou vodou? Dakujem za kazdu dobru radu.

lara1507
9. jan 2016

Ja mám syna s refluxom. najprv bol kojený 4 mesiace, zahušťovala som odsaté mlieko s Nutritonom. A dávala som aj čaj!! Podľa mňa je potrebné dopriať tomu dieťaťku tekutinu ak papá umelé mlieko alebo napr.keď som aj svoje mm zahušťovala, tak tá zahušťovacia zložka nie je bohviečo. Nemám pociť že z hustého mlieka by sa aj vedel zároveň napiť. Toľko môj názor. Samozjre nepreháňať to s množstvom vody, aby netrpeli obličky (bo už som videla maminky ktoré napájajú bábätká ako seba počas diéty keď lejú do seba kvantum vody!) A čo keď vygrcá časť z vodičky alebo čaju, ale aspoň niečo v ňom ostalo. Skúiť dať potom znova, ono nevyvráti uplne všetko. A vždy je príjemnejšie vygrcať čaj alebo vodu.
od 4m sme na umelom a Nutrilon Ar v žiadnom prípade!! Nikdy nevracal prúdom ale toto mlieko vygrcal úplne, bolo mu z neho zle a zapieklo ho - našťastie koliky nikdy nemal a teraz papá aj príkrmy a má i tuhú stoličku, vie kakať aj takú bez pozdráždeného správania.
Máme Humanu Ar a z toho mlieka má krásnú praženicu, až po chrbte! Pred týždňom mi prišiel Novalac Ar (top v Austrálii), je veľmi ťažké to zohnať, ja so msa dostala k dvom pixliach ale musím zohnať ďalšie. Miešam Humanu a Novalac, je mi ľúto kým si nenájdem nejakého dovozcu Novalacu, to rýchlo použiť.
Náš nikdy negrcal prúdom, ale aj tak je to obmedzúje to pogrckávanie, stále prezliekať, všetko mokré, ani na brušku sa mu nepáčilo nikdy z tohto dôvodu. Ale už sme na 80% na tom dobre. Našťastie priberal poriadne ako správny chlap.
Veľa šťastia.

lara1507
9. jan 2016

A čaj ti nepomôže pri rozrábaní mlieka. Skús inú značku mlieka a tie tekutiny dávaj. Ono si potrebuje tú grcku aj zapiť.

majba
9. jan 2016

@maxinaca my sme mali reflux. davala som nutrilon ar. ale len na noc, lebo sa az dusila, ked lezala. cez den som ju chcela kojit a nosila som ju aby sa jej mlieko nevracalo. Grcala casto prudom. a prvy mesiiac mala tvrdu stolicu, tazko kakala, mala koliky, co sa nevedela vyprdiet, museli sme davat rurku. potom sa stolica upravila, asi si zvykla na mlieko. vodu alebo caj treba davat k umelemu mlieku. aj ked grcka. aspon trochu po lyzickach.

majba
9. jan 2016

@maxinaca a s cajom sme mlieko nerozrabali. s tym skusenost nemam. ale nemyslim, ze by to pomohlo.

mily7
9. jan 2016

Nemám skúsenosti s antireuxnym mliekom ale pri normálnych umelých mliekach a tvrdej stolici maminy zarábajú um do kamilkoveho caju miesto vody. Kvôli zmekceniu stolice. Ak sa bojíte reakcie pozrite ešte diskusie o zápche,myslím že lekár povedal že pri zápche aj malým deťom môže dať slivkovu stavu, tak možno trochu tej. Tá zmekci stolicu a nie je také riziko alergie ako na rumancek.

maslenka47
9. jan 2016

@maxinaca ja by som na tvojom mieste zvazila, ci je naozaj nutne antirefluxne mlieko. Samozrejme zavisi od toho, akeho rozsahu je reflux. Syna tiez z tohto mlieka neskutocne zapieklo, pouzivali sme ho ani nie tyzden. Stolica taka tvrda, ze to nevedel dostat von, len so strasnym revom a roztrhnutym... Po tejto skusenosti sme sa vratili k standardnemu UM a na ublinkavanie sme sa vykaslali kym spontanne nepreslo.

Toto su veci, ktore velmi neoklames. Zahustis mlieko, zahustis mlieko, zahustis aj stolicu. Ak chces zriedit stolicu, musis zriedit mlieko (ci uz priamo vo flasi, alebo extra tekutinami). Mlieko sa totiz zahustuje vlakninou (guarova guma), ktoru telo nedokaze stravit a dostane s von jedine stolicou. Napriek tomu, ze vlaknina sa pouziva aj pri zapche, dokaze pri nedostatocnom prijme tekutin paradoxne naopak zapchu sposobit. Caj (oproti inej tekutine) ti vobec nijak nepomoze, pretoze ten ti vlakninu z creva neodbura - takisto mozes dat aj vodu. Samozrejme kamilkovym alebo fenyklovym cajom (slabym) miesto vody do UM neublizis.

Mozes skusit miesat AR s obycajnym UM (1:1, 3:2, ..) , mozno najdes pomer, pri ktorom (aspon do znacnej miery) elimiunjes reflux ale dieta este nebude mat problem so stolicou. Len sa tym nechval doktorke, lebo na teba bude pozerat jak na vraha. A vela vela masirovat, kopat nozickami aby sa crevo "pohlo", zlvast ak dieta este nelozi.

maslenka47
9. jan 2016

@maxinaca pripadne, toto zahustovadlo sa da zohnat aj zvlast a pridat do obycajneho UM (alebo aj MM) v takom mnozstve, aby presne vyhovovalo. Myslim, ze sa to volalo Nutriton.

zorilka
9. jan 2016

My mame Nutrilon AR od 4mesiaca a mali sme yen isty problem. Doktor nam odporucil dat o jednu odmerku vzdy menej a nasej to pomohlo. Napr. na 210ml vody jej nedam 7odmeriek, ale iba 6. Vyskusajte tak 1-2dni a uvidite xi to pomohlo. A podla mna kludne daj aj cajik, ale radsej cez den, ked na babatko dohliadate, aby sa mu to nevratilo spat ked nebude pod dohladom 😉

lara1507
9. jan 2016

Nie je mlieko ako mlieko. A takisto nie je dobré nechať dieťa zbytočne grcat pokiaľ sa to da nejak eliminovať. Kto má aspoň trochu naštudovane čo môže spôsobiť sústavne vracanie tak nedovolí žiadny rodič aby mu grckalo. To je môj názor. Treba nájsť vhodné mlieko. Nutritonom keď som zahusťovala mm tak mal srajdy. Radsej kúpiť drahšie mlieko umelé ako nutrilon - yo bol náš prípad keď sme prešli na umelé.

lara1507
9. jan 2016

Inak slivkovu stavu pri prikrmoch teraz dávam aj ja. Podľa situácie. Ktosi to tu spomínal a fakt výborné na stolicu

maxinaca
autor
9. jan 2016

dakujem za rady, maly ma len dva mesiace a tichy reflux, cize ani tak negrcka ako chudatko prehlta, zistili mu to na sone. O tej kvalite umeleho mlieka viem svoje, zo zaciatku pil Bebu a z nej mal zelenu stolicu, ani mu to nechutilo, tak sme zmenili na Nutrilon, medzitym sa mu rozvinul reflux tak sme presli na Nutrilon AR, tak uz zasa nechcem prechadzat na dalsie mlieko, asi to nie je dobre menit tak casto. stolicu ma zltej farby len mu strasne zhustla, ked som sa lekarky na sone pytala ci mu mozem davat aj cajik tak vravela ze nie, ale asi sa budem riadit vlastnou hlavou, aspon po troskach ako ste tu niektore uvadzali.

lara1507
9. jan 2016

@maxinaca správne. Riaď sa sama sebou a vyslovene choď po značkách,ktoré sú málo dostupné na SR a skús si zabezpečiť ich dodanie. Tekutiny sú dôležité v každom smere. Len neriskuj to grckanie, aj keď je to tichý reflux, je to jedno, pretože tak či onak sa mu to vráti až hore a často až do nosohltana. Ak bude aj chrapčať, tak je to spôsobené tým. Nie vždy sa jedná o prichádzajúcu nádchu alebo zahlienenie z dôvodu choroby. To už budeš zachvíľu sama presne vedieť čo to je.
Náš malý má aj tichý aj ,,netichý" . Držím palce a pevné nervy! My maminy detí s refl. vieme o čom je reč. Nie je to sranda a ani jednoduché.

lara1507
9. jan 2016

@maxinaca Ozaj - Novalac ale neobsahuje karob.gumu ako zahustenie. To mlieko obsahuje kukur.škrob, ktorý je výborne stráviteľný! a mlieko je riedne ked ho zarobiš. Zahustenie dochádza až v žalúdku.

zuzka_1985
9. jan 2016

ja by som skusila vyskusat AR mliecko od ineho vyrobcu. alebo ako pise zorilka, dat o jednu odmerku mliecka menej, mozno aj to pomoze 😉

maxinaca
autor
10. jan 2016

a este sa chcem opytat kociek, ktore maju deticky s tichym refluxom, vam pediatricka predpisala nejake kvapky alebo sirup proti paleniu zahy, nakolko v odporucani zo sona nic take pisane nemame, dakujem

zuzka_1985
10. jan 2016

@maxinaca my sme nebrali ziadne kvapky ani sirup. Maly len pil AR mliecko

maxinaca
autor
13. jan 2016

Kočky, tak som mu dala o odmerku menej a večer sa pekne vykakal sám, len sa bojím, či z toho redšieho mlieka bude dostatočne priberať, nakoľko sa mi už minule dr. vyhrážala, že ho dá do nemocnice, bo pribral len 90 gramov za 10 dní, zdá sa mi to prehnaná reakcia z jej strany, nakoľko malý je po operácii, kedy mu časť črievok v de% narodenia dávali dovnútra a v podstate ho tri týždne po narodení sondovali, takže nemôže k nemu pristupovať, ako k dieťaťu, čo sa narodí zdravé a normálne od začiatku papká, mne sa zdá, že sa pekne zaguľaťuje, ak keď nie je taký pucko ako zdravé detičky.

katka1981
13. jan 2016

@maxinaca, skus kvapky biogaia. Nasa mala to iste, ale stolica sa po par dnoch upravila. Pila Nutrilon AR.

maxinaca
autor
13. jan 2016

dakujem, tie kvapky davam malemu, ale pokym som neubrala tu odmerku, mal tu stolicu hrozne tvrdu

divana
18. aug 2017

@lara1507 ahoj vies este zohnat mliecko novolac niekde alebo poradit kde sa da zohnat?