Antidepresíva u dcéry

4. júl 2024

Dobrý deň, dcérka dnes bola na prvom vyšetrení u psychiatra (pôvodne chodila k psychologičke, neskôr sa jej zhoršili problémy a museli sme ísť k psychiatrovi) a zistili jej stredne ťažkú depresiu, mala by užívať antidepresíva, ale mám o ňu strach, samozrejme užívať bude, ale má len osem rokov, onedlho deväť, nemôže z toho mať problémy? Hnusné komentáre sem prosím nepíšte, som z toho zúfalá

deti95060810
4. júl 2024

načo chceš čakať... lieky predpísal odborník, tak ich isto potrebuje.
isto jej pomôžu a bude lepšie.

pribinak
4. júl 2024

Problemy bude mat ak ich užívať nebude

ss1908
4. júl 2024

@deti95060810 mne tiez predpisal lieky " odbornik" ktory ma poznal 5 minut a nepomohli mi.

76california
4. júl 2024

ak sa dá, skúste ju dať vyšetriť aspoň ešte jednému psychiatrovi...

deti95060810
4. júl 2024

@ss1908 tak ale psch. tiež len odhadne lieky čo by ti mohlo sadnúť... to nie sú antibiot že sa dajú podľa rozboru krvi, alebo kde akého výteru...
mala si iísť zas k psych. nech ti lieky zmení - bežne sa to robí

andaluzia12
4. júl 2024

len pre zaujímavosť, čo môže u 8 ročného dieťaťa vyvolať depresiu, resp. ako sa to v takom veku prejavuje?

gemerka17
4. júl 2024

Toto by ma tiež zaujimalo, z akej príčiny ma dcéra takéto problémy? 8 rokov je veľmi málo na depresiu. Problém musí byť hlboky a treba ho riešiť vo všetkých smeroch.

deti95060810
4. júl 2024

@andaluzia12 napr. autisti dostávajú ad
aj v tomto veku...

januska12323
4. júl 2024

Väčšie problémy budú bez liekov, keď jej nesadnú bude sa riešiť ďalej. Ver odborníkom alebo hľadaj iného.

lucka_ke
4. júl 2024

štítnu žľazu má OK? niekedy sú sklony k depresiám aj z hormonálnych dôvodov

dkethe
4. júl 2024

Mrzi ma vasa situacia 😔
Aktualne sa AD vo velkom detabuizuju, hlavne aj na mk medzi vsetkymi mamami.

Ale kedze ide o 8r dievcatko, neodpustim si komentar.
Aj na psoriaticku pokozku sa predpisuju kortikoidne maste, a pravidelne mazanie potlaci prejav. Choroba sa da ale vyliecit len z vnutra (prave som si bezsacharidovou dietou vyliecila vlastny dlhorocny stav) . Navstivte prosim dalsieho odbornika, a snazte sa najst a riesit pricinu stavov.

prasiatko30
4. júl 2024

Uff ako moze mat 8 rocne dieta depresiu uff, vsak este by ani nemalo vediet co su to problemy.

leonakr
4. júl 2024

Ahoj,neviem veľmi poradiť ale ťažko sa to číta 😞ako mama s tebou veľmi súcitim💔.Neviem si ani predstaviť čo obe prežívate.Ona so svojou temnotou a ty s bezmocnosťou.Och,keby som vedela niečo poradiť,nejaký tip.Prosím nevšímaj si tie necitlivé komentáre 😣.Chápem ,že hľadáš pomoc kde je len možné len nie každá sa vie trošku do toho vcítiť.Prosím ak by si mala odhodlanie napísať ako sa niečo také prejavuje.Mám deti trochu mladšie ako tvoja 8ročná ale pre moju vedomosť ako si také veci všímať.🙏Nakoľko ja sama som práve začala užívať AD.Ale u detí je to predsa iné.

lenusiatko
4. júl 2024

V tomto veku zacali problemy aj u mojej dcery, blizila sa puberta, depresie, zvlastne reci. Trvalo nam dost dlho, kym sme sa dopracovali k tomu, ze je autista - asperger. Tiez ma AD a je stastna po dlhych rokoch. Ked vam dal lieky psychiater, moc by som necakala, ale vyziadala by som si este jeden posudok. A samozrejme patrat po pricine depresie, z fleku by som isla dat otestovat autisticke spektrum a postupne ist vylucovacou metodou.

autor
4. júl 2024

@andaluzia12 to práve nevieme ani my, aj keď ešte chodila ku tej psychologičke tak sme to skúšali zistiť, ale nemá to žiadny jasný dôvod, práve preto a keďže sedenia nepomáhali sme išli na vyšetrenie k psychiatrovi a tam jej zistili aj biologické zmeny, a predpísali lieky
@pribinak bude ich užívať, len mám strach či to bude v poriadku v takom mladom veku

pribinak
4. júl 2024

Tak mozete ísť na konzultáciu k inému psychiatrovi, alwbo klinickemu psychologovi a vypočuj si aj iný názor

gemerka17
4. júl 2024

Jednoznačne pátrajte po príčine. Nie ze jeden psycholog nevie a bodka. Idem k druhému, keď prvý nič. Detto aj k psychiatrovi, ak sa ti nepozdáva. Dcéra je fakt mala na to, aby sa jej kvalitne nepomohlo. Len snažiť sa musíš prioritne ty. Tu nemôžeš porovnávať AD, ktoré dostali dospelý pacienti, to su uplne ine prípady.

zobaka
4. júl 2024

ja by som zvazila psychoterapiu v tak mladom veku, viem co obnasa uzivanie antidepresiv, pomohli mi urcite, ale maju vedlajsie neziaduce ucinky a pri nevyrieseni problemu pri vysadeni sa vsetko vrati spat, niekedy to ani nemusi byt trauma, ale uplny bizar, ako napr. nevstrebavanie vitaminov, nedostatok B vitaminov, ktore spustia depresie, cize urcite aj navstivenie vseobecnyeho dr. a rozbor krvi

nttnnt
4. júl 2024

A ake dostala lieky ?

evitka83
4. júl 2024

A bola dcera na diagnostike na ADHD a Aspergera. Akoze moja dcera tiez mava/ la depresivne stavy, ale vzdy sa nam to podarilo vyriesit skor behavioralne. Po vlastnej skusenosti s AD bysom to dcere v zivote neda, pokial by sme neboli v situacii, ze ma seba poskodzovacie sklony…Ja mam obe deti s dg a ked som bola s mladsim synom u pedopsychiatricky a medzirecou sme sa dostali k starsej dcere, od stola mi chcela pre nu vypisat AD, len podla opisanych symptomov 🤦🏻‍♀️ ked nevieme, co ste absolvovali predtym s dcerou, tazko sa k AD vyjadrit. Pre mma AD posledna instancia. Nie kazde sadnu a ten adaptacny proces stylom pokus omyl… no nic moc pre taku malu hlavicku

leonakr
4. júl 2024

Neviem z akého okresu si,ale možno niečo také by nebolo zlé. www.mindharmony.sk

jamimo
4. júl 2024

@andaluzia12 depresiu u dieťaťa môže spôsobiť vývinová porucha mozgu, DMO, PAS, endokrinologické zdr. problémy, metabolické ochorenia, úrazy hlavy, aj onkoochorenie... A áno, aj v tak nízkom veku majú deti depresie ( keď už 8 ročné majú poruchu príjmu potravy 🤔)
Depresia nie je "len" pocit smútku v hlave a prázdnota....V zahraničí sa už dávno hovorilo o súvislosti s črevami (črevá druhý mozog) a depresiou. Hovorí sa o tom aj už. na. Slovensku, málo kto sa však tomu venuje 🤨
Tak isto vznikol nový odpor psycho-imumo-neuro-endokrinológia 😉

akvi
4. júl 2024

Uf, to sa zle aj číta a pre mňa je nepochopiteľné, že naši psychiatri liečia tak, že drobnú AD a to je všetko. Prosím ťa, začni si študovať niečo o traume, pretože depresia u dieťaťa mohla vzniknúť tak, že ani omylom si to nespojis a tym pádom nenájdeš príčinu a nebudeš jej vedieť pomôcť. Takže fakt začni sa intenzívne zaujímať o tému a riešiť. Možno tomu nebudeš veriť, ale častokrát je problém u rodičov a prenesie sa na deti a môže sa to takto prejaviť. Ešte raz, začni študovať, zaujímať sa, hladaj terapie, určite ti niečo bude dávať zmysel a pomôžeš dcére. Ja som si takto pomohla od uzkosti, ktorá začínala už aj u môjho dieťaťa. Dnes sme obaja úplne bez úzkostí, pričom terapiu som si robila len ja.

zutera
4. júl 2024

Bude v pořádku, moje dcerka brala antidepresiva 6 roků, brala Sedralin,v 16 vysadila a normálně funguje, jen třeba dbát na režim-teda aspoň u nás. Hlavně na spánek,což bývá u puberťáka trochu problém ale dá se

zutera
4. júl 2024

@prasiatko30 ale to není přece o ,,problémech" .V těle psychiatrického pacienta se netvoří látka která ovlivňuje depresivní stavy.Nic s tím nemají problémy,to je velmi skresleny pohled

koniarova
4. júl 2024

@zutera presne ako píšeš. Z AD tu robia strašiaka úplne zbytočne. Dnes sú kvalitné lieky, ktoré pomôžu prekonať akútnu fázu choroby. Netreba sa ich báť.

libusak
4. júl 2024

Drzkam silno palceky ❤️💕

evitka83
5. júl 2024

@jamimo citali ste Mateho, vsak? 😉

jamimo
5. júl 2024

@evitka83 humánno-behaviorálnou oblasťou sa zaoberám dlhodobo. Kedysi profesne využiteľnosťou a aplikáciou v praxi, vždy však bytostne-záujmovo. Okrem iných, aj Gábor Maté 😉
Z kapitoly psycho-imuno-neurológie som robila skúšku na VŠ.

mimka1402
5. júl 2024

Ak neveríš, tak skús nájsť iného odborníka. Ale som si na milión percent istá, že psychiater posledné čo si praje je predpísať lieky dieťaťu. Ak sa tak rozhodol znamená to, že vidí liečbu. Depresia je mozog, nie vždy to má pôvod v nejakej traume a pocitoch. Mne ad zabrali a nemusím ich brať doživotne. Niekedy stačí rok dva a mozog sa "spamäta".