Antibiotiká u 4,5-ročného

11. feb 2024

Ahojte baby malý.4.5roka bol chorý doktorka mu dala antibiotika lebo mal 3 dní teploty, kasel od piatka berie antibiotika a dnes ráno vstal normálne nechce chodiť, že ho bolia nohy. Čítala som v pribalovom letáku, bolest kĺbov a svalov. Stezli ste sa s niečím takým? Ráno volám doktorke, lieky som vysadila.

viestta
11. feb 2024

Vysadila si lieky bez konzultacie s lekarom? Potrebujes vypestovat rezistentny kmen bakterii? Vedlajsie ucinky nie su vzdy dovodom na prerusenie liecby

autor
11. feb 2024

@viestta tak neviem ci by si ty naďalej dávala dieťaťu tabletky, keď vidíš ze nemôže celý deň chodiť. Je vkuse mimo, ze ho bolia nohy.
Ja sama keby beriem antibiotika a niečo také sa mi stane ich hneď vysadim. Doktorke zavolám hneď ráno. Ale tie lieky mu už odmietam dat

dzulli1980
11. feb 2024

A kvôli čomu dostal ATB? Robila mu Dr. CRP? ... no podľa mňa má Tvoj syn chrípku, moja nemohla 5 dní chodiť, furt len na bolesť nôh sa sťažovala ... a tam ATB netreba ... a keď ich už začal brať, nemala si ich vysadiť, nabudúce mu už nezaberú ... podľa mňa tá bolesť s ATB nesúvisí vôbec.

kimina21
11. feb 2024

A ATB mu dala na zaklade vysetrenia?ci ich vobec treba?lebo viacere mamicky,co som citala,pisali,ze ta chripka,co koluje,tak ze deti sa stazuju na bolest noh a nevladzu chodit.mozno to nie je z liekov

viestta
11. feb 2024

Je to tvoje rozhodnutie, ale ja by som volala na pohotovost a konzultovala s lekarom

anavixy
11. feb 2024

Pomyslala by som skor na poinfekcne ochorenie klbov (ako Bakerova cysta alebo parainfekcny zapal bedroveho klbu), nez na vedlajsi ucinok atb. Kriva? Zisti kde konkretne ho co boli a chodte minimalne zajtra k pediatrovi, urcite ak to neprejde. Pre istotu…