Ahojte chcem Vas poprosit o radu, maly ma nejaku virozu - vysoke teploty, kasel...
doktorka nam predpisala antibiotika sumamed, asi dve hodiny po podani sa mu na tvari vyhodila vyrazka asi ako keby ho nieco poprhlilo, za par hodin to zmizlo, mate s tym niekto skusenosti, doktorka mi povedala, ze tu vyrazku by mal mna celom tele, ze to z toho asi nie je a ze to by musela videt.mam mu ten liek nadalej podavat, nemoze mu to nejako uskodit. dakujem
Ahoj! My tiez nemame so Sumamedom moc dobre skusenosti. Malemu z nich bolo tazko od zaludka, hned po podani ho napinali (nastastie sa vzdy v brusku udrzali), za cely cas ich uzivania skoro nic nezjedol, mali ozaj prisernu chut ( kazdy jeden liek ochutnam aj ja, trosku) a nakoniec nam vobec nezabrali a skoncili sme pri druhych atb. 😠
Odsleduj synceka po podani dalsej davky a akonahle sa objavi akakolvek reakcia uz mu ich nedavaj a nabehni k lekarke po ine.
My sme prave dobrali sumamed a nemali sme problem. Mali sme ich uz asi pred rokom prvy krat a tiez v pohode. Obidva krat nam pomohli, zabrali a bol pokoj. Nemyslim si ze su velmi silne, aj mne ich raz doktor predpisal a mam dojem ze sa dvaju pri menej zavaznych ochoreniach. Ale ak by som videla takuto rakciu urcite by som zavolala doktorke a povedala jej to
ahoj luciarisko, mozno bude moja reakcia odveci, mam 15mes. synceka, ale este nebol chory, skusenost so sumamedom mam ja, uz davnejsie som ho mala a je to dost silne antibiotikum. lekarka mi ho davala 2mesiace a ked mi nezaberal, zistila, ze mam asi astmu tak ma az potom poslala alergologicke. No ale tato dlha antibioticka liecba mi urobila v tele taku sarapatu, ze som sa z toho nemohla dlho dostat, moja imunita bola totalne rozburana, mala som gynekologicke obtiaze takmer 5rokov, zapricinene znicenou imunitou, moje telo sa nedokazalo branit uz nicomu, lebo vsetku imunitu aj crevnu mikroflofu a zensku mikrofloru mi tie antibiotika vybili tak teraz nonstom uzivam probiotika a teda antibiotika nechcem ani vidiet 😒 tak len tolko, ale nechcem ta strasit to bol asi extremny pripad.... papa
mojmu malemu sumamed dokonca velmi chutil bral ho tri dni nemyslim ze sme mali nejake problemy a ani to ze su to extremne silne atb. a ak by mal alergiu na lieky nemal by jednu vyrazku ale alergia sa prejavuje na celom tele, aspon co ja viem.
Ahoj, aj ja mám skúsenosti so Sumamedom u oboch detí, ale len dobré. Je to individuálne.
Dakujem Vam za rady, no doktorka povedala, ze mu ich mam podat a sledovat, ak sa znovu objavi vyrazka ist na pohotovost, nech sa na to pozru, tiez hovorila, ze alergicku reagciu by mal na tele nie len na tvari, on mal uplne cervene lica a na nich take ako keby ho poprhlilo, no ved uvidime.a mozno zavazilo aj to, ze som mu podala asi 3 hod pred tym diazepam, pretoze mal horucku cez 39 a bala som sa tych krcov, mozno to malo suvis aj s tym, ale doktorka mi ho dala a sama povedala, ze ho mam dat, takze hadam by mi nedala antibiotika, ktore by sa stym neznasali.
ahoj, tak my sme tiez prave douzivali tuto zvysenu davku na 5 dni a tiez sa malej vyhodili na tvaricke take vyrazky, som si najprv myslela, ze malu nieco postipalo, ale nakoniec to samo pekne ustupilo po par dnoch a nic sa nedialo, sumamed sme normalne dobrali cele
my sme s alergiou na augmentin skoncili v nemocke,bolo to hrozne,najprv bodky,potom flaky a nakoniec ani kusok tela s normalnou farbou k tomu 40st horucky.a to sa prejavilo na 8my den az ☹ ☹ ☹
slapi - myslim, ze po 2-mesacnej liecbe akymkolvek atb by si mala rovnako rozhadzanu imunitu... Ja zvyknem bravat probiotika pri kazdych atb, hlavne sirokospektralnych, lebo ked su ucinne, tak su ucinne vsade. To ti mala doktorka povedat... Atb na 2 mesiace su podla mna celkom brutalna liecba 😠
ahoj luciarisko.my sme brali sumamed uz v stvrtom mesiaci,dostali sme sa az do nemocnice a tam nam ich predpisali.maly ich znasal ok.ale v lete,mal asi 9mesiacov,nam ich lekarka predpisala tiez a uz z nich vracal.nepasli mu,tak nam dala druhe.ak doberies antb,daj probiotika,cez liecbu antb probiotika nezaberaju,az po nich.kazdy tu pise,ze antb su drasticke,ale keby mali dieta chore casto,ako ja,boli by rady,ze mu to prejde.ja viem,ze su zle,ale nam nic ine nikdy nezabralo a malemu sa tak predlzovala len choroba v telicku,ked nam dala len take lieky...zabrali vzdy len antb.papa
ahojte uz tu nikdo davno nebol, vedel by mi niekto poradit? dnes sme boli na pohotovosti dr dala malemu sumamed davala som mu to po troskach za cca asi 20 min ako mi kazali po troskach cajikom zapit (fakt ottrasne horke to je) no a po pol hodke vsetko vyvratil este aj s obedom, stastie ze som bola na blizku lebo od vracky bol cely zaliaty ...teraz neviem co robit, ci dat znova, alebo isr rano znova na pohotovost, pochybujem ze sa stihlo nieco vstrebat 😕
aj my sme brali sumamed ale bol fajnovi sladučky tušim jahodovy.davala som mu to jednorazovo a nevracali sme z neho . daval sa len 4dni ,všetko bolo ok a pomohol nam.nedali vam nejaky pre dospelych alebo tak??že by mu bol moc silny.asi by osm apson zavolala na tu pohotovost a oni ti povedia či je nutne prist ....
tak toto okolo jahodoveho ani nebeha 😀 ale rano som mu podala opat, po trosickach behom hodiny a az na zaver som dala trosku caju tak to vyzera ze stravil, uz presla hodinka a vsetko udrzal. 🙂 tak dufam ze to zabere, keby nie tak snad uz do zajtra vydrzime do rana k svojmu dr
Ahojte ja som teraz uzivala sumamed v tabletkach tri dni po jednej a ako som ich dobrala zacala sa mi krutit hlava..uz treti den sa mi kruti cely den non stop nie je to vobec prijemne:(
ahojte tiez by som potrebovala poradit mala berie sumamed ale zajtra letime a ked bude velmi zla tak by som jej chcela dat sirup promethazin na spanie ..... nevie niekto ci jej ho mozem dat aj ked berie antibiotika?
Ahojte, summamed treba davt 2 hodiny po jedle, je tazsi na zaludok, mne osobne pomohlo, ked som si po davke Sumamedu dala jednu Smectu na zaludok- doporucila mi to lerakra. 😕
ani nám nezabral,dali nám zinnat
Ahoj dievcata dcerka ma po sumamede take cervene flaky na tvari ale je to take symetricke vyzera to ako motyl. ked lezi tak je to horsie viac cervene a v su tom take hrbolate vyrazky a ked chodi tak to vybledne. neviem ci mam pokracovat s tymto liekom?
ahojte máte niekto skúsenosti s dávkovaním? nám dnes lekárka predpísala 3dni dávať potom 4dni pauza a znova dávať tri dni . nič také som v letáku nenašla, tak sa bojím po 4 dňoch znova dávať. Ďakujem
fiha, no sumamed su sirokospektralne docela drasticke atb, väcsinou sa nasadzuju na kratku dobu max. 3-5 dni samozrejme ak uz nie je nova verzia tychto liekov a podavali sa v dost velkom casovom odstupe...
no ja by som este raz vyskusala podat samozrejme ak mu nebolo zle od zaludku... ak sa vyrazka vyskytne zasa bez k Dr a daj ich zmenit, ak nie, pokracuj v liecbe 😉