Ahojte, zakladam temu, dufam,ze tu taka neni, o predpisovani antibiotik mnohokrat bez podlozenia vysledkov.
Prosim o nazor na konkretnu situaciu. Moja 6 rocna dcera zacala mat bolest hrdla v utorok pred 2 tyzdnami. V stredu sme sa isli ukazat doktorke, ci nema anginu. Takze anginu nemame,ideme domov s tantum verde a verime ze to prejde. Piatok rano zacala kaslat,pozeram do hrdla,kurnik afty,zas. (pred 3 mesiacmi sme ich mali),ideme znova k doktorke, urobila CRP,menej ako 8,ideme domov a verime,ze kasel prejde. Noc z piatka na sobotu-priserna,zo soboty na nedelu horor z nedele na pondelok-mysleli sme ze sa nam zadusi. Ziadne kvapky,cipky,nic nezaberalo,len kaslala a kaslala. V pondelok rano sme isli k doktorke a uprosili ju na odbery. Rano sa kasel ukludnil,zacala vykasliavat,no napriek tomu dostala antibiotika,s tym ze zajtra bude prva cast vysledkov. Zvlasny postup,ale ok. V utorok volam,vysledky ma v poriadku, CRP zvysene nema,asi virus,antibiotika podla mna zbitocne,no co uz,vo stvrok sa mame prist popocuvat. Vo stvrtok sme prisli, krasne vykasliava,stav podstatne lepsi,teploty uz ziadne a na moje prekvapenie, predpisuje dalsie antibiotika-mimochodom SUMAM.D. Na otazku preco, ved je jej dobre som dostala odpoved,pre istotu,lebo az v stredu budu vysledok ci nema mykoplazmy a chlamydie a ak by mala,musi brat 3 balenia. Kurnik ake pre istotu?? Co su to lentilky?? ak sa nepotvrdia chlamydie, mam si otrieskat hlavu o stenu?? Ved kebby ich mala radsej zacat odznova ako brat pre istotu ANTIBIOTIKA. Prosim ak sa mylim nalozte mi,ja sa rada niecomu ,,priucim,, ale tento postup mi pride zvlastny...
Dakujem
@nina88 ahoj nina, popravdu s takym pripadom nemam skusenosti.., ale som toho isteho nazoru ako ty...antibiotika len v pripade nutnosti a nie pre istotu... skus sa spytat este na nazor nejakeho ineho lekara, popripade, ked si nespokojna s obvodnou detskou lekarkou, skus sa popytat na ine...
A to sa nedalo počkať do stredy na tie výsledky a ak by to bolo nutné, tak až vtedy dať ďalšie atb? Skús napísať ( alebo len okopírovať svoju otázku ) strapco alebo jej napíš do IP. Aspoň ti možno povie svoj názor.
divny to postup!!!!! 😕 😕 🙄 no podla mna ich nepredpisuje iba tak... 😉 za kazdy "predpisany balicek" ma vo vacku iste eurace!!!!!!! 😵 😵 😵 tu nejde dnes o zdravie ludi, tu ide o to, ako najrychlejsie a co najviac zarobit a zbohatnut!!!! ja sa len pytam, kedy to ti ludia konecne pochopia??????
😠
Nemate nikto skusenosti??