Antibiotiká na zuby

dorotka202
2. aug 2016

Zdravim Vas.Dnes sme boli so osemrocnym synom u zubarky,pretoze ho v piatok vecer rozbolela mliecna stolicka.dali sme panadol a uz ho nebolela.videla som ze ma na nej kaz,sme objednani az na september,tak sme radsej isli dnes.dr pozrela,poslala na rengen a potom predpisala antibiotika.ze mu to zacina puchnut a ze v piatok mu ho vytiahne a este jeden mliecny.ale tie antibiotika sa mi zdaju zbytocne.ved je normalne ze mu uz rastu pod tym trvale zuby a ze to ma kus aj zapalene mozno.antibiotikam sa vyhybame ako cert kriza pretoze ho z nich boli brucho.a teraz ich berie kvoli mliecnemu zubu ktory treba vytiahnut.tak neviem.ma niekto podobnu skusenost?ze bral pred tahanim ant?jeho to neboli,ani to nema viditelne napuchnute.uz som mu dala prvu davku takze uz ich doberie.ale zda sa mi to zbytocne.

janinah
3. aug 2016

No vieš,my sme to skoro každá vyštudovaná zubárka.......mne sa dvíha tlak,ak sa na laickom fore niečo podobné rieši...prečo si si to nevydiskutovala s ňou? .....ako zdravotníkovi sa mi tento postup vidí úplne ok,že neriskovala infekciu /každá infekcia v hlave je obzvlášť nebezpečná,lebo je možný prenos na mozgové obaly/...prepáč,ale nedalo mi takto nereagovať

bosoriak
3. aug 2016

@dorotka202 Uplne zbytocna otazka. Uz si mu dala, doberie ich a hotovo. Treba sa pytat lekara, nechat si to vysvetlit. Nebrat antibiotika, lebo ho z nich boli brucho resp. infekcia v ustach, zapaleny trojklanny nerv a podobne lahodky? ja si vyberam radsej kontrolovane bolenie brucha, ktore sa da zmiernit probiotikami.

Je pravda, ze lekari mnohokrat predpisuju antibiotika zbytocne, ale to naozaj treba riesit v ambulancii. A uplne najlepsie je vybrat si lekara, ktoremu doverujes a nepotrebujes sa o jeho postupoch radit na fore plnom amaterov. 😉

dorotka202
autor
3. aug 2016

Pane boze.ved ja nechcem aby ste mi povedali ci mu ich mam dat ci nie.len som chcela vediet ci niekto nema podobnu skusenost a dieta dostalo na zub antibiotika.nic ine.ja dr verim a preto som mu ich dala.to nemeni nic na tom ze sa mi to zda zbytocne.ale ja niesom samozrejme lekar.takzema tu neukamenujte ze sa pytam.alekedze nenam okolo seba kamaratky ktorych by som sa spytala tak sa pytam tu a verim ze sa tu v tom mnostve uzivateliek najde niekto kto mi napise nieco ako "ano,aj my sme brali antbiotika na zub "alebo podobne.takze ja tu nehladam odborne vysvetlenie ani odbornika.ale obycajne zeny ktore maju deti a svojim laickym pohladom a skusenostou mi veddia odpovedat.takze mne zas dviha tlak ako v prvom prispevku bolo napisane ked niekto reaguje a ani vlastne nechce odpovedat len skritizovat.ja sa len normalne pytam.ako by som sa spytala kamaratky keby som tu mala.a ked to vadi niekomu tak nech radsej nereaguje.dakujem