Antibiotiká na kašeľ

10. dec 2024

Su nejake pre deti?
U dr dychanie ciste,crp 2,krvny obraz ok,rtg pluc ok,a kasel uz 3 tyzden u 3r,raz lepsie ,potom horsie
Som zrela na psychiatriu,nepomozu nejake atb?

autor
10. dec 2024

A vytery tiez ok,,,,dr lem.ze su take hnusne virozy ze nic nezabera

barka1
11. dec 2024

Tak ak su vsetky výsledky ok, co by presne urobili v tele ATB?
U deti sa kašel bezne tahá dlho. Ja som vždy siahla aj po bylinkách a babskych receptoch (cibulovy sirup, Stopkasel, Hedelix)

mell27
11. dec 2024

Nie, nepomôžu.

maciatkolulu
11. dec 2024

Nerozumiem otázke?bola si u dr,výsledky ok,čo majú akože spraviť ATB? Okrem rozhádzania črevnej mikroflóry? Na čo majú zabrať ? Na kašeľ? Vážne ešte existuje niekto,kto toto myslí vážne? Načo sú potom doktori? Ty nevieš,že pľúca sa čistia aj 6.tyzdnov,ti to dr nepovedala,či už je taká zúfalá,že jej prdnú nervy a dá ti tie ATB? A tu psychiatriu by som ti odporúčala....lebo rúcať sa z kašľa je fakt cez.

zzzzza
11. dec 2024

Solmucol

autor
11. dec 2024

@zzzzza jena vykasliavanie
@barka1 neviem uz ,zufala som
@maciatkolulu sa ukludni dobre?ked sa ti dieta ide zadusit v noci z kasla a nic nezabera + si nevyspata ty a aj dietatko by si to brala v pohode?

biglovemom
11. dec 2024

Nie Antibiotika nepomozu.
Vysad vsetko co mu davas volnopredajne , hlavu vyssie pri spani a vlhko v izbe (mozno to aj robis) kasel trva ozaj dlho neboj bude dobre

zzzzza
11. dec 2024

Ano. Vyskúšajte. Mohlo by to pomôcť. Aj suchý kašeľ zvlhčuje.

domiklik
11. dec 2024

@maciatkolulu prosím ta ukludni sa zenska

barka1
11. dec 2024

Je možné, že miesas nevhodné lieky a dávas mu všetko hlava - nehlava.

autor
11. dec 2024

@biglovemom ano uz som vsetko vysadila,davam len calcium 1x denne,2x denne dithiaden a mam prednison capiky keby nieco ,ale nieje to laryngditida
@barka1 nedavam mu uz nic len vyssie spominane

andreatytler
11. dec 2024

Kasel skutocne trva dlho. Chapem ze si nevyspata, ale ak odhliadnes od toho netreba sa koli kaslu stresovat. Je to len zdravy sposob ako sa dychacie cesty cistia od hlienu a mikrobov.
Neviem ci to uz robis, ale lieky na podporu vykasliavania davaj rano alebo pocas dna ak dieta nespi na obed. Pred spankom ich nikdy nedavaj, lebo vtedy nechces aby sa podporovalo vykasliavanie. Vtedy chces aby vykasliavanie ustalo aby mohlo dieta spat. Moj lekar radi lyzicku medu na noc. A podloc mu vankus aby spal v polosede, alebo ked sa velmi dusi, najlepsie ked ty spis v polosee a on oprety o teba.
Som prekvapena ze poslu deta na Rtg ak ma ciste dychanie.

ajka10000
11. dec 2024

Tiez mamina kasle vyse mesiaca a aj obvodna aj orl ze hrdlo ma ciste neviem preco teda kasle.

svetlonos
11. dec 2024

@maciatkolulu
ja neviem ci a kolkokrat si to zazila, ale tu sa nebavime o trosku kasliku a šuplíku. Je to nejaký bordel a skutočne ta hrozne dusi dlhodobo a teda hlavne v noci.
Mne zabrali len atb aj keď som mala výsledky takmer ok/na hranici ci atb ano alebo nie.
A keď majú toto deti, aktuálne nas 1,5 rocny, je to des. Cez deň je za troch a v noci neviem ci "len" kasle alebo už z toho vraca. A pikial ti toto trvá 3 týždne ci s malymi prestávkami 3 mesiace s dvoma detmi, ver ze je to na psychiatriu.
Už len keď sa za normálnych okolností dlhodobo nevyspis, je to masaker. A do toho fungovať s týmto kašľom ako chora matka rovnako chorých detí je des.
Mali sme to takto dva roky a vždy to trvalo 3 mesiace. Fakt to nie je sranda.

svetlonos
11. dec 2024

Autorka,
dr detom predpísala ten inhalacny sprej (ako na astmu), obsahuje kortizol. Ci je to super zrdrave, hmm. Ale im vždy zabrali. Mne tiež a môžu ho aj tehotne. Opytaj sa dr a vyskúšajte.

katie253
11. dec 2024

Robila odber krvi aj na čierny kašeľ? Teraz je toho mrte veľa