Ahojte, dcérka 2,5r má atb nakoľko ma zápal v moči a boli ju šušurka. V lekárni nám toto zarobili tieto ATB no a nie som si istá ale doktorka nám povedala ze mam mať horúcu vodu 50 stupňovú a do toho tieto atb a aby to vypila dcérka. Atb sú megamox duo, neviem či som ju správne pochopila ze to máme tak dávať do horúcej vody a kým sa to vyparí potom to ma vypiť. Bral to už niekto? No a keď vidím nežiadúce účinky neni mi všetko jedno 🙈 ďakujem za rady
@deti95060810 bože , a ako ste to potom riešila ? A ako ste to brali ? Striekačkou to čo zarobili v lekárni a tak ste podávala ?
dcéra bola malinká - nemala ani rok, lekár nariadil okamžite prestať s liekmi ....
Nemam skusenost s tymito atb konkretne (hoci som sestra) ale toto mi pride ako uplna hlupost, ze do 50st vody obzvlast kedze sa atb maju uchovavat v chladnicke. Normalne jej to daj vypit ako kazdy bezny sirup. Bud si zle rozumela alebo nechapem… a neziaduce ucinky mozu a nemusia byt, alergicku rekaciu tiez na kazdy na nieco ine alebo vobec na nic, treba skusit, netreba sa dopredu plasit a urcite nezabudni podavat probiotika 2h pred podanim atb.
Moja 3 rocna ma teraz presne tieto,normalne jej to striekackou dam,v lekarni nam zarobili..do ziadnej teplej vody sa to nedava
Neziaduce ucinky ja osobne ani necitam,len by som ju potom pozorovala..zatial ma 5ty den a nic jej neni..
Maximalne teda probiotika som jej k tomu kupila
@tani777 ano probiotiká máme aj my , môžu sa podať ihneď po tom
Nie,musi byt odstup medzi atb a probio 2 hodiny
@anavixy tak asi som zle rozumela :D nam s probiotikami povedala ze môžme hneď po tom podať :D tak teda ako to je ? Probiotiká pred prečo ?
@tani777 aha tak potom neviem , tak idem jej to dať teda teraz lebo o 8 ma si dať atb
my sme ho brali pred mesiacom a nam to namiesali v lekarni, pytala sa ma lekarnicka, ci to chcem zarobit, ja som povedala, ze ano. Nam dali domov hotovy sirup, ktory musel byt v chladnicke a rovno som ho davkovala do striekacky. Ziadne zarabanie s 50-stupnovou vodou.
Inak nam nerobil ziadne problemy. Brali sme s nim probiotika Enterol.
Probio nemusia byt vyslovene pred podanim,ale treba odstup dve hodiny,aby ich tie antibiotika hned neznicili...ja napr.mam take,co len 1x za den sa davaju,tak dam atb o 9 rano,cez den probio,a vecer 9 zas atb
@deti95060810 tato informacia jej velmi pomohla...
Autorka, asi si nieco zle pochopila. Normalne jej naber do striekacky sirup a daj vypit.
Tieto ATB dcéra brala XY krát. Vždy ich zarobili v lekárni a nikdy nemala nežiaduce účinky
pardoon teraz pozeram ze som napisala pred… nie nie naopak, probiotika najlepsie PO podani atb, ale kazdopadne 2-4h odstup musi byt medzi probio a atb 🙂 mozno niektore su speci tak ze sa mozu uzivat zaroven, neviem, ale teda aspon tie 2h by bolo vhodne dodrzat
Ahojte dcera teraz berie tieto atb a ziez nam ich zarobili v lekarni , ma 3 roky a kazali nam davat 5ml rano 5ml vecer a teda koli zapalenemu usku. Brat by sa mali 7dni a teda mi berieme 5 dni a malo by tam byt este na 2 dni ale ja uz tam mam maximalne na zajtra 🙈 pritom davam prilozenou striekackou.. akoze nechapem 😆 priatel ze ci jej nedavam viac a skusala som to premerat troma striekacakmi a furt to bolo rovnako 5ml tak neviem ze ci to zle nariedili v lekarni alebo co 😁 Vam to vidalo presne na 7 dni?
brala dcéra... nie len že sa celá vysypala, ale aj opuchla - ruky, nohy - celá.
a to nemala ani rok.