Antibiotiká Klacid - užívanie

1mina
28. dec 2023

Prosim Vas ako dlho uzivali vase deti tieto atb? Dcera ich dnes dostala uz druhe v poradi, ma nejaky nalez na rtg na plucach, doteraz mala megamox na pneumokoka, ale stale jej piska na prieduskach, tak nas poslali dnes uz aj na rtg. Ale teda bola som presvedcena ze mi dr povedala ze ich ma brat do kontroly 8.meho, az teraz mi doslo zeby to bolo 12 dni je to mozne ? Skusim tam zajtra zavolat ale neviem ci este robia 🤦

pribinak
28. dec 2023

@1mina užívajú sa aj 14 dni, podľa vážnosti nálezu

1mina
autor
28. dec 2023

@pribinak dakujem tak asi som si dobre zapametala, ja som doteraz poznala max 10 dni. Ale teraz predsa len uz sa trapi dlho s timi prieduskami a uz rtg neni cisty tak asi treba

katkaseiner
28. dec 2023

no klobuk dole ak ti to dieta vie vypit....moji sa z toho povracali a odvtedy ziadame ine atb. To jak keby clovek sadru pil 🤮

1mina
autor
28. dec 2023

@katkaseiner no akoze dost frflala ale poriadne to zapila a slo to....uvidime co dalej 🤦

sonalove
28. dec 2023

@1mina môj syn ho mal pred 3 týždňami- mal zápal priedušiek- kaslal každých 10 s hrozne- tieto ATB mu zabrali už na druhý deň- čo sa mu kasel ukludnil.! užíval ich 12 -13 dni tuším než ich všetky využíval ale na 3-4 deň uz kaslal iba máličko. Na noc sme dávali mokré uteráky aj dýchal cez deň uvarene kamilky s repikom a tymianom , tieto som mu take uvarene horúce v hrnci dala aj večer do spálne

1mina
autor
28. dec 2023

@sonalove prosim vas a kolko ml uzival ? Ja len pozeram ze mi mame 2.5 ml a predosle atb mala 6 ml az ale tak snad sa nesekli....no u nas je to na nervy uz....zapal priedusiek ma od konca novembra 🤦 odtedy sme boli 3 krat u dr aj na imunoalergii dke chodime, uz ma spreje ventolin a flixotide, aerius na alergiu co stale berie zvysenu davku teraz, po 2 tyzdnoch jej pridali atb megamox lebo dostala horucky a z vyteru jej vysiel pneumokok, atb doberame posledny den a priedusky stale vrzgaju 🤦 tam dnes uz rtg a krv na mykopalzmy a dostala zas ten klacid kvoli vysledkom rtg. Ja uz som na nervy uz sa to taha mesiac toto, dufam ze uz toto zaberie.

sonalove
28. dec 2023

@1mina syn mal v septembri 3r , 17 kilo -
mal 3 ml /12 h aj ventolin -3x/deň.

1mina
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
autor
28. dec 2023

@sonalove ona ma 18 kil ale snad to dobre dr spocitala, mozno jej dala nizsiu davku ked este dojeda prve atb tak ich bude jest sucastne 🤦 snad to uz pomoze lebo ja uz mam pocit ze jej tie priedusky nedovrzgaju...aj ona ma aj ventolin, aj flixotide, aj inhalujeme yabro ja uz neviem co 😂

zuzuliennka1
28. dec 2023

@1mina dr to urcite predpisala dobre, hlavne treba uzivat presne tak dlho, ako povedala doktorka. takze do toho 8eho.
je vysoko pravdepodobne, ze sa zdravotny stav aj dost zasadne zlepsi este pred tymto datumom - ze to bude vyzerat, ze atb ani uz netreba.
vzdy treba dobrat tak, ako je predpisane 🙂 klacid syn bral pred rokom, pamatam si ze celkom rychlo zabrali

mircalla
28. dec 2023

@1mina Cauko, nam dala az na 2 tyzdne, ze jeden je malo
Je to uplne mozne, je to tableta denne, my sme ich dostali vcera na 2 tyzdne

1mina
autor
28. dec 2023

@zuzuliennka1 ano jasne to viem ze treba vzdy douzivat, ona aj teraz vyzera ze jej nic neni vobec skor ju musim krotit 😂 a to zajtra dojeda prve balenie co mala ten megamox zas....akurat ked jej clovek da.ucho na hrud tak pocuje ako jej to tam vrzga cele 🤦 ale chvalabobu ze sa aspon citi dobre. Snad uz tieto atb zaberu

kris_tin257
28. dec 2023

Mali sme rovnaký prípad, dcéra mala najprv jedny antibiotiká tie nezabrali skončila v nemocnici tiež s nálezom na pľúcach a dostala na 2 týždne klacid + flixotide a ventolin ... Nám sa choroby ťahajú už 4 mesiace prednedávnom dobrala tretie antibiotiká, držím vám palce 😊