Maminy,potrebujem sa poradiť... Možno mi zmenia názov témy,ale nevedela som to inak pomenovať🙂. Lebo je viac vecí na ktoré sa chcem opýtať🙂. Mám doma dvoch školákov, tretiačku a prváka....Už sme druhý týždeň doma... Prvé antibiotiká dcére nesadli, dostala silný zápal nosohltana a skončili sme na ORL ambulancii. Od piatku berie 1200mg amoxycilínu 2x denne, plus Vibrocil a Stopangin. Už je to lepšie čo sa hrdla týka, zatiaľ ju však neplánujem poslať do školy...
Ďalej syn bral amoxycilín 5 dní, hrdlo sa mu preliečilo a dostal zrejme nejakú virózu v sobotu lebo mi začal na atb teplotovať aj nad 38st.... Tak sme boli na pohotovosti kde mu nič nezistili len mierne zväčšené lymfatické uzliny na krku a zmenili mu amoxycilín na azithromycín 4ml raz za 24 hodín. Od nedele akoby uťalo. Prestal sopliť, kašlať, teplotovať, je astmatik v liečbe, užíva Seretide, Singulair a pohotovostne Ventolin.
Takže teraz moje otázky:
Mohla by som dať chlapca zajtra do školy a pokračovať pritom v atb liečbe?Ako mám dosiahnuť aby deti neboli stále na antibiotikách a nevymeškávali toľko zo školy? Poznáte niečo na posilnenie odolnosti čo zaručene zaberie? Môže byť aj alternatívna liečba..Čo sa Vám osvedčilo?
Kedy by som mohla dať do školy dcéru ak má brať atb 10 dní ale už je z 90tich percent v pohode?
Ja si pamätám zo školských čias, že sme toľko nevymeškávali zo školy, k lekárke sme išli fakt len keď boli teploty a nejaké tie nádchy, hrdlá a bežné ochorenia moji rodičia vôbec neriešili, organizmus sa mi oťukal sám a teraz keď aj nachladnem alebo ochoriem tak za tri dni sa moje telo s tým popasuje ako keby sa nič nedialo.
ˇˇDakujem za všetky rady
A ospravedlňujem sa za chybu v názve diskusie😀 antibiotiká tam malo byť 😀
@kamajka riesime to iste, ale u skolkarov. odporucam teraz na jesen velke davky kvalitneho vit. C , k tomu pridat aj D.
plus kvalitne probiotika. zaradit bylinkove caje, a sipopkovy s medom. ja im prave do vlaznych cajov davam to praskove C vit.
vecer opiect v hriankovaci chlebik, na neho vysuchat cesnak. aj cely strucik. aby nepalilo natriet syrom. k tomu vela surovej zeleniny, redkovky, por, paprika
a najviac pomaha surova kvasena kapusta papat trochu surovej kazdy vecer.
a riadne sa vyspat. dnes vela deti ponocuje a organizmus si nema cas oddychnut.
Lucia ďakujem pokúsime sa ale ja už veľmi neverím žiadnym umelým vitamínom, máme doma kooopec probiotík a vitamínov a nič, skúšam ešte dávať hylak kvapky keď sa tak veľmi propaguje že imunita začína v črevách... čo Vy na to?
Katecameron aj ja uvažujem veľmi nad alternatívnou medicínou aj pri akútnych stavoch lebo atb strašne ničia imunitu:(((((
@kamajka prosím ťa,neposielaj do školy nedoliečené deti s atb,to,že je im subjektívne už dobre naznamená,že je organizmus už zdravý...tiež mám prváka ,ktoviečo nezmešká,ešte len čiary kreslia 😉 zvážila by som na tvojom mieste používanie atb,viem,že lekári ich radi predpisujú, robili vám aj výtery?či atb boli vôbec potrebné? mm je orl lekár a u nás atb sa dávajú až ked už všetko ostatné /sirupky,vitamíny,kvapky ,čajíky,/ zlyhá 😉
@kamajka Môj synček je predčasne narodený a má oslabený imunitný systém. Tiež nie som zástancom antibiotík a rôznej chémie, pretože ešte viac oslabujú imunitný systém, riešia síce následok choroby, ale príčinu nie. Chcem sa podeliť aj s ostatnými mamičkami, ako možno pomôcť našim detičkám, bez toho, aby sme do nich pchali chémiu. Ide o minerálne soli, vyrábajú sa na spôsob homeopatík, môžu ich detičky od narodenia, tehotné aj kojace matky. Ja ich dávam synčekovi a neviem si ich vynachváliť, vyriešili sme s nimi veľa zdravotných problémov. Každému komu som ich poradila, každému pomohli, mám z toho obrovskú radosť. V Nemecku sa používajú už dlho, u nás na Slovensku skoro vôbec lebo je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu, ak chceš pomôžem.
@kamajka suhlasim s nazorom janinah, niekedy sa zda, ze ATB zabrali, dieťaťu je oveľa lepšie, niektore mamicky hned posielaju deti do skoly, co je najhorsie, co mozu urobit, pretoze, ked sa vratia do skoly nedoliecene (nebodaj aj s ATB v skolskej taske ☹ ), tak nejaky spoluziak na nich kychne a rodicia sa cuduju, ze dieta je znovu chore. Ked sa beru ATB je potrebne to poriadne v klude vylezat a nechodit s ATB do skoly. Tolko moj nazor z praxe 🙂
Ahoj,
ja nebudem plytvat slovami. Toto je take tapanie vsetko, z vlastnych skusenosti ti odporucam MUdr. Tomovu, ktora sa zaobera cinskou medicinou a robi diagnostiku pristrojom DIACOM. Stoji to 15€ a to je cena, ktoru das za to, aby si konecne vedela, co tvojim detom naozaj je. Ona ti urobi aj cielenu liecbu prirodnymi preparatmi a poskytne hocikedy rady ci po telefone alebo pride na kontrolu. Ja k nej chodim od maja tohto roku, pretoze uz ma unavovalo sa divat na doktorov ako tapaju a napchavaju ma antibiotika , tie ich slova: " dame vam tieto sirokospektralne"...ked toto pocujem , tak sa mi dviha zaludok, beriem tieto preparaty od maja a citim sa znovuzrodena, imunita sa mi vylepsuje, mechur v pohode, hemoroidy zmizli a takto ti tu mozem pisat aj do zajtra. Vazne, myslim si ,ze nie je lepsia investicia ako do nasho zdravia, nebanujem ani jedneho centa!!! Ak by si mala zaujem, tak daj vediet a poslem ti ciselko na nu a dohodnete si termin, ona chodi po celom SR za pacientami....no uznaj, takato sluzba za 15€ to hockde nenajdes!!!
@kamajka nedávaj ešte do školy. Nikde sa to nepíše, ale veľmi dôležitá je rekonvalescencia, to zotavenie po liečbe. Keď dieťa nastúpi do školy nezotavené a ešte zoslabnuté počas choroby tak je vysoká pravdepodobnosť, že v tom školskom infekčnom prostredí chytí ďaľší infekt. Samozrejme dôležité sú aj vitamíny, zdravá strava....ale ten oddych, dôkladnú rekonvalescenciu, to dôkladné vyležanie choroby nenahradí nič. Veľmi dôležité je po takejto chorobe, po ukončení liečby ešte ísť sa zotaviť na hory - na nejaký ten víkend..stačí pár dní. Hoci je jeseň, klimatoterapia robí zázraky a najmä deti na čerstvom horskom vzduchu aj zosilnejú pred nástupom do školy. U detí je to tak, že ak aj už vyzerajú, že sú v pohode, treba im ešte oddych dopriať.
Pri opakujúci sa infektoch je dobré deti poriadne vyšetriť, prečo majú oslabenú imunitu. Zjedia veľa sladkostí /pozor aj na sladené nápoje/. Koľko hodín denne trávia na čerstvom vzduchu? Keď máš astmatika v liečbe, pneumológ nepredpísal niečo na posilnenie imunity?
@katecameron pomohla alternativna medicina? skusili ste nieco konkretne?
@tilly zial nie som sklamana
kocky,nam napokon pomohol pangamin.....teraz sme sice zase chori ale poklopem si, odkedy beru deti pangamin, viac jedia a tym zrejme su viac odolni, a este sme skusali caj z echinacei, aj to asi pomohlo trochu
ahoj, dobrou prevenciou proti prechladnutiu alebo chripke je zazvorovy caj, mozu ho pit pocas celeho roka a je aj chutny. Okrem tejto domacej mediciny by som poradil na posilnenie imunity probiotika, aj vzhladom na to, ze mas casto chore deti a uzivaju rozne antibiotika. O vhodnosti probiotik som nasiel jednou video tu http://www.sunpharma.sk/poradna/video-co-su-pro... , odporucaju sa vzdy ako doplnok antibiotik pre vyrovnanie mikroflory v traviacom trakte, ktory sa najviac podiela na imunite organizmu
u nas zatial fici propolis
@katecameron a co ste skusali?
ahojte ja by som sa chcela viac dozvedieť o tých minerálnych soliach ???? ďakujem 🙂
ahoj toto poznam moje deti maju vzdy najviac vymeskanych hodín teraz ideme skusat alternatívbnu medicínu bo ta nasa medina vobec nepomaha su na tom zle