Ahojte syn berie od pondelka antibiotiká v nedeľu mal teplotu a vraj mal začínajúcu angínu ale naposledy mal teplotu v pondelok ráno antibiotiká ešte berie každých 8 hodín. Chceli sme ísť zajtra na celodenný výlet lebo doma sa už nudia ale teraz neviem ako s tými ATB. Berie ich o druhej poobede a majú byť v chladničke. Ako by ste to spravili odobrali dávku do striekačky ak pôjdeme Rako mi to príde blbosť pariť sa to v aute alebo vynechať dávku? Alebo ostať doma? On je už inak od utorka v poriadku tak neviem 😑
Anginu poriadne vylezat a doliecit, inak hrozia komplikacie so srdcom! Ziadny celodenny vylet
Nesla by som na vylet. Este nie je dolieceny.
Určite ostať doma. ATB treba dodať a nevynechavat dávky.
keď mu chceš vyrábať problémy tak kľudne choď....
Nesla by som s atb na vylet, uz len s atb sa nema chodit po slnku. Moja tiez ma od pondelka, tiez by som najradsej kamsi sla, muz ju chcel zas zobrat na samozber jahod ze ved tam nebdue behat. Ale to zas by sa upekala na slnku takze nie. prechadzka mierna a podobne nevadi, ale kym neni doliecena tak bohuzial vsetko sa odklada.
@veronika2316 pokiaľ berie antibiotika nemá chodiť na slnko. Ma sa liečiť. Mňa by ani nenapadlo ísť takto na vylet
@memma tak mňa by tiež prvé dni nenapadlo.ale.jemu od pondelka nič nie je a v nedeľu večer ATB doberie
Hlavne ani nemám pocit že by bolo nejako slnečno.oraveze mi prišlo že je celkom fajn počasie
@veronika2316 Nie som lekar, ani som syna nevidela, ale myslim si, ze anginu vobec nemal, kedze teplotu mal naposledy v pondelok rano a vtedy predpokladám zacal uzivat aj ATB. Teda este ani nezacali ucinkovat a teplota sama klesla. Mal mozno afty, alebo virus. Brala mu Dr. CRP?
Isla by somna vylet v nedelu a tu poslednu davku mu dala po prichode domov
@reuska1 brali mu crp mal ho cez 30 tiež som prekvapená že teploty nemal len v pondelok ráno a to tiež nie vysokú odvtedy je akoby my nič nebolo mal ale v nedeľu aj trochu oči zahnisane a dr povedal že začínajúca angina ja som sa skôr bála skrz to že mal koncom apríla kliešťa ale vraj to bola angína on to máva často. V nedeľu sa nam práveže nedá ja som chcela ísť možno do dinoparku vo výškové len nám cesta trvá tak dve hodiny autom tak neviem asi to odložím a budú doma
@veronika2316 Odlož na ďalší víkend - celodenný výlet ( aj keď sa to nezdá ) je predsa len záťaž na organizmus pri bráni atb .
@kleopatra114 no ďalší určite nie.muz má len jeden víkend v mesiaci voľný ale čo už možno o mesiac
@reuska1 presne toto iste som si pomyslela aj ja - ono chodit s jednodnovou teplotou k mudr to potom aj tak dopadne - uplne zbytocne uzivanie atb. Ja si este pamatam ako nam pediatricka hovorila, ze ku mudr az ked ma 2-3 dni horuckove epizody ktorych casove intervaly medzi zrazenim teploty a znovu vystupenim sa nepredlzuju, oripadne vidis ine alarmujuce znaky - aj to nam vzdy brala ster na streptokoka a atb sa podavali len vtedy ked bol rychly ster na streptokoka pozitivny.
Ak uz ma liecbu v podobe ATB tak urcite nie vynechat davku, snad vies preco sa toto nema robit.
Ostat doma alebo zachladit tu davku. Su take prenosne tasky/lady - neviem teda odkedy kde ako atd chcete ist, ak to to vydrzi, zachlad to a vezmi. Ak nie, nechodit kym berie lieky. Celkovo ak toma byt celodenny vylet aj s fyzickou aktivitou ze tam budu decka behat lietat, nevidim dovod uz pockat do dobratia liekov, aj ked sa nudia, radsej si odpustit jeden vylet nez zarobit si na problem.