Antibiotiká a slnko

6. júl 2023

Dcéra už berie piaty deň antibiotika na anginu,už na druhý deň jej nič nebolo. Dostala ďalšie,nech sa doliečiť úplne. Neviete či môže ísť na slnko?dakujem

babulkomale
6. júl 2023

Pozri letak k lieku.

jakaem
6. júl 2023

Nám vždy vraveli, že s antibiotikami sa na slnko nechodí, prípadne treba dať nejakú pokrývku hlavy. Ide o to, aby sa nejako nevyhádzala.

sunshine_18
6. júl 2023

Ja som raz bola s atb na slnku a poriadne som sa s prepacenim zgrcala

simona20201309
6. júl 2023

Ja viem ze je to náročné, ale určite ešte vydržte! Koľko dní ich ešte musí brat? Prečo jej dali 2 keď jej hneď zabrali prvé?

autor
6. júl 2023

@simona20201309 ešte ma biele v hrdle niečo.byvame na dedine,tak keby som natrela krémom a aspoň na dvor.
Je to ťažké byť doma zavretý,už som na nervy 😂

simona20201309
6. júl 2023

Naozaj vydržte. Viem ze je to dlho, ale stojí ti to za ďalšie problémy?

autor
6. júl 2023

@simona20201309 však jasné vydržíme,však leto ešte len začína

babulkomale
6. júl 2023

Ja som pustila s kiahnami bez teplot na treti den von do zahrady ked bolo slnko za stromami uz nizko, nebolo horuco takze v dlhych rukavoch v bavlnenom tricku a teplakoch plus siltovka.
Alebo mame hojdacky velke textilne na terase, chodili aspon tam, mame ju zastresenu.

domka222
6. júl 2023

Minule sa akurát jeden pán pýtal v lekárni, či môže ísť na slnko s ATB. Vraj so žiadnymi sa na slnko nemá chodiť. Ešte ho sprdla,že načo sa pýta, keď má byť doma a má dodržiavať liečebný režim 🤣

4katarinakralova5
6. júl 2023

Moj mal tiež angínu, vo štvrtok dostal ATB a v sobotu sme išli do Štúrova... Kupal sa od prvého dňa aj na slnku stále a v pohode. Užíval Bitamon

simca06022011
6. júl 2023

Podľa toho aké ATB, a von ísť môže... chdt3 keď nemali slnko a do tieňa...určite nemusí byť v tme ;)
Väčšinou ide o kozne reakcie, vyrazku, fľaky... tie vedia byť vážne. Treba si prečítať leták.

1mina
6. júl 2023

moj ma teraz tiez atb na zapalene usko, a cele dni trucuje pri dverach normalne musim zamykat. Ale okolo 5tej ked uz neni hic a mame tien na dvore ideme uz a tam sa hra dovecera, dnes bolo aj uplne pod mrakom tak sme sli nachvilocku von cez obed, ale ked pecie slnko urcite nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
letter
6. júl 2023

Pozri príbalový letáčik, neviem o aké atb ide. Ide o to, že môže nastať fotosenzitivna reakcia. Ja som ju zatiaľ nikdy nemala.

arasidka123
6. júl 2023

Kým nemá teploty, kľudne môže aspoň na chvíľu...