Caute,
kamoska ide za 3 dni na dovolenku a synovi (4r) dnes dali antibiotiká Klacid. Idu tu na Slovensko, nie k moru. Doktorka im odporučila dovolenku preložiť, co však nie je take ľahké ako sa to povie, ona to chce risknúť a jednoducho ísť, je tam kupko.
Chcem sa spýtať, tie ktoré ste šli s deťmi a brali ste ATB, ci ste to "prežili v pohode" alebo ste mali problem, ďakujem
Prosim., nepíšte mi o nezodpovednosti a tak, ona tu dovolenku nemá šancu preložiť
Ma nejaku pneumokokovu infekciu, taky zvlastny kasel, ale uz dost dlho a zelene sople, brali uz lokalne atb, ale nepolepsilo sa
Pri deťoch nič extra, len to nepreháňajte vo vode. A pozor na slniečko. Opýtaj sa v lekárni či je možný pobyt na slnku.
@bonaqa2013 ved kvoli tej vode a slnku sa pytam, idu do Sturova
Baby ja sa pytam, ze ci ste sli s atb na dovcu, ci mate skusenost? Ci boli nejake neziaduce ucinky, nejake reakcie a tak, dakujem za kazdu odpoved
@pribinak treba sa vyhybat slnku, ja som si poriadne neprecitala pribalovy letak a bola som samy cerveny flak... a to som sa nejak neopalovala, iba behala za detmi...odvtedy si davam pozor 🙂
Pozerali sme pribalovy letak, o slnku tam nie je ani zmienka
@pribinak s dietatom s atb by som isla na dovolenku ale nesla na kupalisko ani sa nijak extra kupat. Mozno na chvilu, hodinku a dost.. poprechadzat sa a nic ine, ked je clovek chory ma oddychovat a nie "aktivne" poletovat a este medzi inymi ludmi/detmi. Predsa kasel a sopel je choroba a este ked je to dlhodobejsi problem. K otazke: Bola som s malou na dovolenke, ked mala soplik, aj viac krat.. aj lokalne ATB. A spravali sme sa podla stavu dietata. Netreba hned vsetko rusit, da sa oddychovat aj inak a ATB zaberu raz dva a bude klud.
Presunut dovcu by bolo idealne, hladali teple kupko, resp s teplou vodou, mali tu dovcu naplanovanu uz dlhodobo, obaja robia v banke, tam sa jednoducho tie dovolenky planuju dlhodobo vopred
Ten pneumokok mu vysiel z vyterov, nema ani teplotu, normalne beha a hra sa, len uz asi 2 tyzdne pokasliava a stale tie sople, ziadne tuberacke kasle, take normalne
Len tie lokalne atb mu nezabrali
Keď 2 týždne pokasliava a okrem toho nič vážne, ja by som na jej mieste atb nasadila až po dovolenke. Bude pokasliavat 3 týždne, bežne u deti. Nech si berie recept na dovolenku ak by sa stav zhoršil. Ak by ich bralo dieťa a bolo na slnku môže vzniknúť alergická reakcia a slnko zaťažuje organizmus, čo môže znížiť efektívnosť liečby. Treba voliť menšie zlo.
@pribinak Keď sme boli s bratom deti, tak sme s našilmi chodili pravidelne stanovať na 2 týždne a pravidelne sme tam ochoreli a museli navštíviť miestneho lekára a nasadil nám ATB, takže ak nie je tak chorý, že má vysoké teploty a nie je schopný vstať z postele tak to nemusí byť až taký problém.... len vyhýbať sa slniečku...
my sme tak boli.. ale mala ATB uz pomaly doberala . mali sme nasadene aj probitoka Actibax a dovolenku sme uplne v pohode zvladli. mala mala vzdy klobucik a pokial sme neboli vo vode snazili sme sa byt iba v chladku. myslim vsak ze to zalezi od druhu ATB, od choroby od dietatka.. ale hlavne pozitivne mysliet a drzim palce aby si dovolenku uziili 🙂
@amandas my tiez doma ficime na Actibax probiotikach.. neviem si ich vynachvalit. 🙂 a co sa tyka dovolenky a slnka.. pokial sa nebude piect na 40 stupnovom africkom slnku.. myslim ze by to drobcovi nemalo nic spravit.. 🙂 peknu dovolenku
A prečo jej lekárka nedala antb. na 3 dni. aby si lepšie rozumela, moje deti mali už aj antb. ktoré sa brali 3 dni. Nič viac. Lekárka jej vobec nevyšla v ústrety.
Ešte aké problémy malo dieťa. Či malo veľmi vysoké teploty, má zapálené hrdielko, alebo rovno priedušky , alebo čo konkrétne tomu dieťatku je. Ale ak je to na Sk tak to by som hádam aj išla, však na Sk je v každom meste pohotovost. služba, poprípade nemocnica. A Sk nie je také veľké aby v prípade potreby prerušila dovolenku a prišla domov. Asi by som išla....