Antibiotiká a slnko

pribinak
17. júl 2014

Caute,

kamoska ide za 3 dni na dovolenku a synovi (4r) dnes dali antibiotiká Klacid. Idu tu na Slovensko, nie k moru. Doktorka im odporučila dovolenku preložiť, co však nie je take ľahké ako sa to povie, ona to chce risknúť a jednoducho ísť, je tam kupko.
Chcem sa spýtať, tie ktoré ste šli s deťmi a brali ste ATB, ci ste to "prežili v pohode" alebo ste mali problem, ďakujem

Prosim., nepíšte mi o nezodpovednosti a tak, ona tu dovolenku nemá šancu preložiť

bonaqa2013
17. júl 2014

A prečo jej lekárka nedala antb. na 3 dni. aby si lepšie rozumela, moje deti mali už aj antb. ktoré sa brali 3 dni. Nič viac. Lekárka jej vobec nevyšla v ústrety.
Ešte aké problémy malo dieťa. Či malo veľmi vysoké teploty, má zapálené hrdielko, alebo rovno priedušky , alebo čo konkrétne tomu dieťatku je. Ale ak je to na Sk tak to by som hádam aj išla, však na Sk je v každom meste pohotovost. služba, poprípade nemocnica. A Sk nie je také veľké aby v prípade potreby prerušila dovolenku a prišla domov. Asi by som išla....

pribinak
autor
17. júl 2014

Ma nejaku pneumokokovu infekciu, taky zvlastny kasel, ale uz dost dlho a zelene sople, brali uz lokalne atb, ale nepolepsilo sa

bonaqa2013
17. júl 2014

Pri deťoch nič extra, len to nepreháňajte vo vode. A pozor na slniečko. Opýtaj sa v lekárni či je možný pobyt na slnku.

pribinak
autor
17. júl 2014

@bonaqa2013 ved kvoli tej vode a slnku sa pytam, idu do Sturova

ushuaia
17. júl 2014

@pribinak pneumokokova infekcia moze byt dost zradna...,moze vyustit az do zapalu pluc, v horsom pripade do zapalu mozgovych blan... ,Chapem clovek sa tesi cely rok ze si konecne oddychne...,Samozrejme ze ist mozu, ale aby miesto oddychu nebehali po pohotovosti...

pribinak
autor
17. júl 2014

Baby ja sa pytam, ze ci ste sli s atb na dovcu, ci mate skusenost? Ci boli nejake neziaduce ucinky, nejake reakcie a tak, dakujem za kazdu odpoved

mirreckall
17. júl 2014

@pribinak treba sa vyhybat slnku, ja som si poriadne neprecitala pribalovy letak a bola som samy cerveny flak... a to som sa nejak neopalovala, iba behala za detmi...odvtedy si davam pozor 🙂

ushuaia
17. júl 2014

@pribinak Ok, ked sa pytas ci by som sla s ATB, mozno ano...,ale stym ze som si vedoma, ze jednoducho budem obmedzena co sa slnka a vody tyka, Co sa vsak tyka pneumokokovej infekcie - jednoznacne nesla...

pribinak
autor
17. júl 2014

Pozerali sme pribalovy letak, o slnku tam nie je ani zmienka

tenerifka
17. júl 2014

@pribinak viem, ze len pri urcitych druhoch atb je rizikovy pobyt na slnku kvoli moznej pigmentacii pokozky, ale je vela atb, pri ktorych problem nie je. Bolo by dobre to skonzultovat v lekarni....Moje decka chodili aj na slnko pri brani atb a nemali nijaku reakciu

ushuaia
17. júl 2014

@pribinak ja este dodam, ono viac ako ATB je brat do uvahy diagnozu samotnu, ak ide naozaj o pneumokoka, tak lekarkine rady su na mieste...,uz jedny ATB mu nezabrali, ako je uvedene v prispevku...je to naozaj na zvazenie...

simca06022011
17. júl 2014

@pribinak s dietatom s atb by som isla na dovolenku ale nesla na kupalisko ani sa nijak extra kupat. Mozno na chvilu, hodinku a dost.. poprechadzat sa a nic ine, ked je clovek chory ma oddychovat a nie "aktivne" poletovat a este medzi inymi ludmi/detmi. Predsa kasel a sopel je choroba a este ked je to dlhodobejsi problem. K otazke: Bola som s malou na dovolenke, ked mala soplik, aj viac krat.. aj lokalne ATB. A spravali sme sa podla stavu dietata. Netreba hned vsetko rusit, da sa oddychovat aj inak a ATB zaberu raz dva a bude klud.

pribinak
autor
17. júl 2014

Presunut dovcu by bolo idealne, hladali teple kupko, resp s teplou vodou, mali tu dovcu naplanovanu uz dlhodobo, obaja robia v banke, tam sa jednoducho tie dovolenky planuju dlhodobo vopred

Ten pneumokok mu vysiel z vyterov, nema ani teplotu, normalne beha a hra sa, len uz asi 2 tyzdne pokasliava a stale tie sople, ziadne tuberacke kasle, take normalne
Len tie lokalne atb mu nezabrali

namornicka
17. júl 2014

Keď 2 týždne pokasliava a okrem toho nič vážne, ja by som na jej mieste atb nasadila až po dovolenke. Bude pokasliavat 3 týždne, bežne u deti. Nech si berie recept na dovolenku ak by sa stav zhoršil. Ak by ich bralo dieťa a bolo na slnku môže vzniknúť alergická reakcia a slnko zaťažuje organizmus, čo môže znížiť efektívnosť liečby. Treba voliť menšie zlo.

mirkava
17. júl 2014

@pribinak Keď sme boli s bratom deti, tak sme s našilmi chodili pravidelne stanovať na 2 týždne a pravidelne sme tam ochoreli a museli navštíviť miestneho lekára a nasadil nám ATB, takže ak nie je tak chorý, že má vysoké teploty a nie je schopný vstať z postele tak to nemusí byť až taký problém.... len vyhýbať sa slniečku...

pribinak
autor
17. júl 2014

@mirkava no ved ona prave riesi slnko a vodu, idu do Sturova, kupko Vadas

mirkava
17. júl 2014

@pribinak myslím, že to zvládnu, trošku obmedzovať vodu a slniečko, cez obed zaliezť na izbu a hrať karty 🙂 a pojde to.... a budu na slovnesku takže nie je tam problém ani ak by sa niečo nedajbože stalo....

mirkava
17. júl 2014

@pribinak v Sturove sme boli predminulý rok a bolo tam fajneeeeeeee.... 🙂 závidím im... 🙂 a nech im to dobre dopadne

pribinak
autor
17. júl 2014

@mirkava odkazem ;))

amandas
29. júl 2014

my sme tak boli.. ale mala ATB uz pomaly doberala . mali sme nasadene aj probitoka Actibax a dovolenku sme uplne v pohode zvladli. mala mala vzdy klobucik a pokial sme neboli vo vode snazili sme sa byt iba v chladku. myslim vsak ze to zalezi od druhu ATB, od choroby od dietatka.. ale hlavne pozitivne mysliet a drzim palce aby si dovolenku uziili 🙂

lauricita7
31. júl 2014

@amandas my tiez doma ficime na Actibax probiotikach.. neviem si ich vynachvalit. 🙂 a co sa tyka dovolenky a slnka.. pokial sa nebude piect na 40 stupnovom africkom slnku.. myslim ze by to drobcovi nemalo nic spravit.. 🙂 peknu dovolenku