Baby dvojročný syn dostal antibiotiká sumamed, doktorke sa nezdalo čisté dýchanie, vraj má chytené priedušky. Berie ich od včera, dostal ich na tri dni. Teploty už nemá, sem tam ešte pokašliava. Zabudla som sa dr spýtať, odkedy už môže ísť von? Doma už nevie čo so sebou…
Neriskovat a nejst na slnko. Jedine vecer, ked zapadne, ale aj tak by som to ja svojej nedovolila.
@palculienka40 berie ich od včera, sú na 3 dni, čiže ešte zajtra dostane.
Ano su sice na tri dni no ucinkuju 10 dni. Takze urcite von na slnko az po tom a postupne. To Vam mal lekar povedat.
@palculienka40 no neviem, asi máš zlé info
Ok nehadam sa.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/azithr...
Podla mojej starej lekarky tak na slnko sa moze jedine s penicilinom. Ale jw na Vas ako sa zariadite.
So sumamedom praveze pobyt na slnku zakazany nie je, urcite by som to neprehanala s nebola niekolko hodin vkuse na slnku, ale dieta nemusi byt ani zalezene doma. Slnenie je zakazane pri ciprofloxacine, doxy a tetracyklinoch. Ale vacsina lekarov by vam slnko zakazala pausalne pri kazdom atb, tak ako zakazuju aj mlieko, hoci to tiez nie je nutne pri kazdom atb 😬
Ahoj, prosim dostali ste tabletky alebo sirup pre dvojrocneho? Dakujem za info
@renatka100 sirup
Dakujem
mne sestricka u dr povedala, ze so sumamedom na slnko moze ist. ale my sme ich brali v maji, ked bolo 22 stupnov a slnko nebolo take silne. ja by som vonku isla, ale daj mu nieco na hlavu a snaz sa byt v tieni
Môžete ísť von, pokiaľ sa dieťa extrémne fyzicky neprepina, tak je pobyt vonku vždy žiaduci, pokiaľ sa cíti dobre a nemá už teplotu.. na slnko sa nemôže iba s určitými ATB a aj to netreba brať tak, že nesmie na neho zasvietit ani lúč, to sa skôr myslí tak, že sa nesmie cielenie slniť a byť na slnku, ale normálna prechádzka kde občas zasvieti slnko nie je nič nebezpečné..
Ako dlho ho uzival? So sumamedom sa nemoze na slnko a ani namaha nema byt.