Antibiotiká a oslabená imunita

11. dec 2023

Dobrý deň, syn tento rok v novembri prvýkrát užíval ATB. Už počas užívania vyzeral byť ok takže asi 3 dni po užití ATB išiel do škôlky. Tam bol 2 dní a opäť prišli teploty, zápal uška. Na ORL mu dali ďalšie ATB a povedali, že aspoň týždeň až 10 dní po dobratí ATB ma dieta byť ešte mimo kolektív kvôli imunite. To som fakt nevedela. Myslela som si že keď už nemá žiadne príznaky, že je už ok. Dodržujete aj vy toto? Ze škôlka až 10 dní po dobratí ATB. Teraz pre istotu bude doma až do januára. Chodíme však na špeciálne terapie, kde je len jedna pedagogička. Myslíte že máme vynechať aj tie? Doktorka spomínala len väčší kolektív. Ďakujem. A budem rada ak mi poradíte niečo na posilnenie imunity. Imunoglukan užíva od septembra. Ďakujem

anavixy
11. dec 2023

Tak ono nejde ani tak o tie atb ako celkovo o oslabenie po chorobe. Chce to cas, kym sa organizmus da dokopy a prestane byt nachylny na dalsie infekcie, pokial sa to nedodrzi, nasleduje kolobeh chorob. Kazde dieta to moze mat inak, ale niektore su proste nachylnejsie a potrebuju viac casu na ozdravenie. K logopedicke by som sla (ak idete autom a ste tam len vy a ona), do kolektivu nie. 🍀

marianarem
11. dec 2023

U mojho bolo napriklad jedno, ci mal po chorobe nejaky cas na zotavenie alebo nie. Aj ked isiel po prestavke, tak prvy polrok bol chory za maximalne 4 dni.